This version of the page http://uamedia.visti.net/zaporizka_pravda (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-07. The original page over time could change.
Газета "Запорізька правда"

Газета "Запорізька правда"

У ході міжвідомчої прес-конференції рятувальники підвели підсумки оперативної діяльності за 2016 рік

17 січня у Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області відбулась міжвідомча прес-конференція, на якій рятувальники підвели підсумки оперативної діяльності підрозділів за 2016 рік.
Щорічно в Україні виникає близько 70 тис. пожеж, на яких гине близько 2 тис. громадян. Щодня підрозділи ДСНС України ліквідовують сотні пожеж по усій території країни, значна частина яких виникає саме в житловому секторі. Щодня на пожежах гине в середньому 7 чоловік.
Так, у 2016 році за сигналом "Тривога"запорізькі рятувальник виїжджали 7537 разів, з них 5154 рази на пожежі. У ході ліквідації загорянь підрозділами ДСНС вдалося врятувати 164 особи, з яких 10 дітей. За минулий рік вогняна стихія забрала життя 89 людей; травмовано на пожежах 58 осіб, з них 4 дитини.
За 2016 рік піротехніками ГУ ДСНС області знешкоджено 2750 одиниць вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. За 2015 рік співробітниками Служби порятунку знищено 1070 ВНП. Збільшення їх виявлення у порівнянні з позаминулим роком говорить про те, що відголоски війн до сьогодні несуть небезпеку для громадян і вимагають від них постійної обачності та дотримання правил безпеки.
У минулому році виникло 368 надзвичайних подій на водних об'єктах області, під час яких підрозділами ДСНС врятовано 171 особу, з яких 16 дітей. Загинуло на водоймах 70 людей, з них - 5 дітей.

Запорізька правда

Шановні запоріжці!

Щиро вітаю вас з визначним державним святом - Днем Соборності! Соборність, незалежність та самостійність нашої держави - це багатовікова мрія поколінь українців.

Сьогодні у нас з вами надзвичайно важливе завдання: утримати ці надбання, зберегти державу для наших дітей. Лише об'єднавшись ми зможемо досягти цієї високої мети.
Пам'ятаємо, у єдності наша сила. З Днем Соборності! Мира, злагоди та добра кожній родині, рідному Запоріжжю та Україні!

Міський голова Володимир Буряк

Запорізька правда

Результат діяльності податкової міліції Запорізької області: до бюджету спрямовано понад 37 мільйонів

За результатами роботи оперативних підрозділів фіскальної служби Запорізької області у 2016 році бюджету відшкодовано понад 12,5 мільйона гривень, ще майже 25 мільйонів стягнуто внаслідок відпрацювання "конвертів". Як повідомив начальник оперативного управління Головного управління ДФС у Запорізькій області Богдан Красюк, торік за матеріалами співробітників податкової міліції обліковано 73 кримінальні провадження, 97 відсотків з яких - це тяжкі злочини у сфері економіки. Майже половина з них стосується ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
До суду направлено 19 розслідувань, у тому числі 6 - для звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку з повним відшкодуванням збитків. За закінченими провадженнями порушники повернули державі більш ніж 12,5 мільйона гривень.
Крім того, оперативники ДФС ліквідували діяльність п'яти "конвертаційних центрів"із загальним обсягом проконвертованих коштів у 650 мільйонів та ймовірними втратами бюджету майже 102 мільйони. За результатами відпрацювання контрагентів та фіктивних суб'єктів господарювання до бюджету стягнуто 24,8 мільйона.
У сфері державних закупівель викрито 18 злочинів, 7 з яких - за ухилення від сплати податків та єдиного соціального внеску (ст.212, 212 1 КК України), 11 - за привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ст. 191 КК України).
За фактами незаконних заявок на відшкодування ПДВ з бюджету розпочато чотири кримінальні провадження, а також встановлено 26 випадків ухилення від сплати податку, у результаті чого порушники нестимуть відповідальність за ст. 212 КК України.
У митній сфері співробітники податкової міліції виявили 7 злочинів, які стосувалися ухилення від сплати податків у великих розмірах, перекрили 6 каналів потрапляння на територію області товарів підакцизної групи поза митним контролем.
Про це повідомляє Головне управління ДФС у Запорізькій області.

Запорізька правда