This version of the page http://uamedia.visti.net/um/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-07. The original page over time could change.
Газета "Україна молода"

Газета "Україна молода"


У Душанбе заборонили акцію "Безсмертний полк"на відміну від Києва і Одеси

17:31, 05.05.2017

Володимир В'ятрович із запрошенням на проросійську акцію "Безсмертний полк".

Влада Таджикистану фактично заборонила ініційовану з Росії акцію "Безсмертний полк", оскільки її не було включено до затвердженого президентом країни списку заходів з відзначення Дня перемоги у Душнабе 9 травня.

У Таджикістані також зауважують, що акція "Безсмертний полк"суперечить ісламським традиціям, згідно з якими, неприпустимо виходити на вулицю і проспекти з портретами загиблих.

Про це йдеться в заяві влади Таджикистану, поширеній державним інформагентством "Ховар"у п'ятницю.

Чиновники Таджикистану також нагадують про військові конфлікти у прикордонній зоні з Афганістаном, через що додаткові акції, на їхню думку, є недоречними. Додамо, що офіційний Душанбе забороняє акцію "Безсмертний полк"вже не вперше.

Водночас, в Україні, не зважаючи на агресію Росії, яка анексувала Крим і окупувала частину Донбасу, акція "Безсмертний полк"не перебуває під забороною, тож проросійські прихильники акції планують провести її щонайменше у Києві і Одесі 9 травня.

Прихильники "Безсмертного полку"навіть намагалися вручити запрошення на акцію особисто керівнику Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу, який на їхню думку, ініціює скасування свята День Перемоги (насправді, інститут пропонує лишити 9 травня святковим, але не вихідним днем - Ред.).

Утім, проросійські активісти організації "Віра і пам'ять"не змогли зустрітися із В'ятровичем особисто.

"Отримав ось таке запрошення на так званий "Марш бєссмєртного полка". У моїй родині, є ті, хто були учасниками Другої світової і варті згадки в ці дні. Але я не дам перетворювати пам'ять про них на зброю в боротьбі проти України. Тому не піду на це політичне шоу", - написав згодом пан В'ятрович у Facebook і оприлюднив відповідну світлину.

В іншому пості керівник Українського інституту національної пам'яті навів відеофрагмент візиту активістів до установи, на якому один з них говорить про те, що "триває братовбича війна між Україною і Росією, яка нав'язана єврейським американським сіонським протекторатом".

"Бєссмертний полк"чи антисемітська "чорна сотня"?", - іронізує пан В'ятрович. І констатує: "Країна має знати своїх "героїв", які збираються марширувати нашими вулицями прикриваючись портретами учасників Другої світової".

Нагадаємо, акція "Безсмертний полк" - це хода з портретами родичів, які брали участь у Другій світовій війні. Вона розпочиналася в Росії як громадська ініціатива, але впродовж останніх кількох років набрала більш офіційного змісту.

Нині організацією акції займається прокремлівський "Загальноросійський народний фронт". Портрети для участі в акції у Росії можна придбати в магазинах, тобто йдеться вже не про вшанування родичів, а про шану будь- яких учасників тієї війни.

Росія також сприяє організації акції "Безсмертний полк"у деяких країнах колишнього СРСР.

Україна молода


Євробачення-2017: над Києвом закрили повітряний простір

18:22, 05.05.2017

Арку дружби народів у Києві розфарбували у кольори веселки з нагоди Євробачення.

Генеральний штаб ЗСУ ініціював закриття повітряного простору над Києвом на час проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017"у травні.

Про це повідомляє прес-центрі Державної авіаційної служби України у п'ятницю.

"Повітряний простір над столицею закрито. Ініціатором цього заходу виступив Генеральний штаб України ЗСУ", - повідомили в прес-центрі агенству УНІАН.

Зауважимо, що на час проведення конкурсу буде змінено режим роботи метрополітену та обмежено рух у центральній частині міста.

Нагадаємо, 62-й конкурс "Євробачення"пройде в Києві з 9 по 13 травня. У ньому візьмуть участь виконавці з більш як 40 країн.

Півфінали конкурсу відбудуться 9 та 11 травня, фінал - 13 травня.

За даними влади Києва, на проведення цього конкурсу столиця виділила 200 млн грн, не рахуючи інвестицій в інфраструктуру міста.

Україна молода


На Донбасі поранено десятеро захисників України і одну мирну мешканку

14:58, 05.05.2017

Десятеро захисників України отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів на всіх напрямках східного фронту протягом минулого четверга. Ще одна мирна мешканка Красногорівки отримала поранення під час обстрілу Красногорівки у п'ятницю.

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко під час брифінгу в п'ятницю.

"За минулу добу унаслідок бойових дій загиблих в лавах ЗСУ немає, проте 10 воїнів отримали поранення унаслідок обстрілів", - зазначив полковник Лисенко.

За даними Міноборони, 6 бійців були поранені в районі селища Луганське на Світлодарській дузі, ще 4 - в районі Павлополя на маріупольському напрямку.

При цьому, по сусідньому селищу Водяне ворог гатив ще й з важкої артилерії, випустивши протягом 30 хвилин понад 30 снарядів.

Загалом, на всіх напрямках фронту зафіксовано 52 ворожих обстріли протягом минулого четверга.

Зокрема, в районі Авдіївки опорні пункти ЗСУ ворог накрив мінометним і танковим вогнем.

У свою чергу, начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив, що бойовики 5 травня обстріляли Красногорівку Донецької області, внаслідок чого поранили 57-річну жінку та пошкодили будинок.

За його даними, бойовики обстріляли район міської лікарні - розбили декілька вікон будівлі. Також пошкодження зазнав нежитловий приватний будинок на вулиці Грушевського.

Україна молода