This version of the page http://zz.te.ua/pomer-mytropolyt-z-ternopolya/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-05-05. The original page over time could change.
Помер митрополит з Тернопільщини | Новини Тернополя і області – За Збручем

Помер митрополит з Тернопільщини

25/02/2015 0
Розмір тексту:
версія для друку

24 лютого на 65-му році життя внаслідок хвороби помер предстоятель Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) митрополит Мефодій (Кудряков).

Про це повідомляє прес-служба УАПЦ.

У свою чергу прес-центр Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) уточнює, що він помер внаслідок хвороби.

«Архієреям, духовенству та вірним Української Автокефальної Православної Церкви, а також рідним і близьким спочилого митрополита Мефодія висловлюю своє співчуття. Завершилося земне життя владики, душею він відійшов до Престолу Божого і всім нам, як християнам, належить молитися за його спокій. Ми повинні щиро просити Господа, щоби Він упокоїв душу новопреставленого митрополита Мефодія в оселях праведників та простив йому всі провини вільні і невільні. Благословляю архієреям та духовенству Київського Патріархату підносити заупокійні молитви за душу спочилого митрополита», – йдеться у співчутті патріарха Київського Філарета.

Предстоятель Київського Патріархату також закликав єпископат УАПЦ відновити діалог про церковну єдність.

«Хочу звернутися до архієреїв УАПЦ, які, відповідно до церковного Статуту, зберуться для обговорення подальшого життя очолюваної ними Церкви. В умовах зовнішньої російської агресії надзвичайно важливою є внутрішня єдність українського народу. Плідний діалог про досягнення єдності між нашими Церквами, про подолання існуючих розбіжностей та об’єднання всіх прихильників автокефалії Православної Церкви в Україні, можуть стати нашим спільним вагомим внеском у боротьбу українського народу за краще майбутнє», – наголосив він.

Додамо, що митрополит народився 11 березня 1949 року в Копичинцях Гусятинського району Тернопільської області.

  • Теги:
    • УАПЦ

Додати свій коментар

Loading...
Погода, Новости, загрузка...

Погода

погода
Погода в Тернополі

Опитування

  • Ви вже посадили картоплю?

    Результати

     Loading ...
  • Архів опитувань