This version of the page http://osvita.ua/school/55427/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-27. The original page over time could change.
Дітям з зони АТО спростили доступ до екстернату – Освіта.UA
  • Osvita.ua
  • Форум «УРОК»
  • Вихід
Osvita.ua Середня освіта Дітям з зони АТО спростили доступ до екстернату

Жителі окупованих територій та лінії зіткнення зможуть здобути середню освіту у формі екстернату

  • Друкувати
  • Запитати
  • Надіслати другу
  • Підписатись на новини

Дітям з зони АТО спростили доступ до екстернату

Жителів окупованих територій Криму, території проведення АТО та населених пунктів на лінії зіткнення включили до переліку осіб, що можуть здобути загальну середню освіту в формі екстернату. Відповідна норма передбачена у новій редакції Положення про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах.

Зокрема, до зазначеного переліку додано осіб, які мають статус біженців, осіб, яким надано тимчасовий чи додатковий захист в Україні, а також осіб, які звернулися із заявою про визнання біженцем або про надання додаткового чи тимчасового захисту.

За словами начальника відділу державно-громадського управління освітою МОН Сергія Дятленко, залучення дітей з непідконтрольних та окупованих територій до української системи освіти завжди було пріоритетом відомства.

«Не менш важливо дати більше можливостей для дітей, що навчаються на лінії зіткнення та не мають умов для нормального отримання освіти. Це одна з головних причин, чому ми почали процес підготовки нового положення про екстернат», – зазначив Дятленко.

У Міносвіти також зазначають, що відтепер прийом заяв про зарахування на екстернат розпочинатиметься з 1 вересня. Особи, які жили або проживають на території Криму, непідконтрольних територіях Донбасу або в населених пунктах на лінії зіткнення, зможуть подавати заяви упродовж усього календарного року. Жителі цих територій також отримали можливість надсилати скан-копію заяви електронною поштою чи факсом.

Рішення про зарахування на екстернат ухвалюватиме керівник навчального закладу – без погодження з місцевим органом управління освітою.

Окремо передбачено право учня, який здобуває освіту екстерном, отримати одночасно документи про початкову, базову, повну загальну середню освіту.

«Майже 3 роки діти з непідконтрольних та окупованих територій не мають можливості повноцінно здобувати освіту в Україні. А це означає, що є діти з цих територій, які хочуть вступити в українські ВНЗ, але не мають документів ні про здобуття базової, ні про здобуття повної загальної середньої освіти. Саме тому в новому положенні про екстернат ми повинні були передбачити механізм, як ці діти зможуть засвідчити свій рівень знань», – додав Дятленко.

Учні, які хочуть екстерном отримати одночасно свідоцтво про базову та атестат про повну загальну середню освіту, відтепер не муситимуть складати річне оцінювання та державну підсумкову атестацію за обидва освітні рівні. Для отримання документів про базову освіту достатньо здати річне оцінювання за скороченим переліком предметів – українська мова і література, історія України, географія України, правознавство – та державну підсумкову атестацію. При цьому, щоб отримати атестат про повну загальну середню освіту, потрібно пройти річне оцінювання та державну підсумкову атестацію повністю.

Текст положення про екстернат

Донбас і Крим реформа середньої освіти

Освіта.ua
11.04.2017

Провідні компанії та навчальні заклади Пропозиції здобуття освіти від провідних навчальних закладів України та закордону. Тільки найкращі вищі навчальні заклади, компанії, освітні курси, школи, агенції.
Все про вищу освіту в Польщі
Освіта в Польщі
Кращий приватний університет України
Вища освіта
Всі можливості навчання в Польщі для українців
Навчання в Польщі
Вступ без іспитів до навчальних закладів Канади
Навчання в Канаді
Коментарі
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
Аналіз Положення про екстернат http://osvita.ua/blogs/54870/
Показати ще... (0)

© 1998–2017 Osvita.ua. Видавництво «Плеяди»

При повному або частковому відтворенні інформації
посилання на osvita.ua обов'язкове (для інтернет-ресурсів –
прямого гіперпосилання, відкритого для пошукових систем).

Контакти: +38 044 200-28-38, +38 044 200-28-39 |

Відділ реклами: +38 044 200-28-38, +38 093 637-21-21 |



Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!