This version of the page http://osvita.ua/school/51120/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-27. The original page over time could change.
У МОН придумали, як забезпечити дітей підручниками – Освіта.UA
  • Osvita.ua
  • Форум «УРОК»
  • Вихід
Osvita.ua Середня освіта У МОН придумали, як забезпечити дітей підручниками

Уряд ухвалив рішення, що дозволить місцевим органам влади здійснити передоплату за закупівлю підручників

  • Друкувати
  • Запитати
  • Надіслати другу
  • Підписатись на новини

У МОН придумали, як забезпечити дітей підручниками

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, під час засідання уряду, запропонувала рішення, що дозволить забезпечити підручниками учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Про це повідомляє прес-служби МОН.

Зокрема, у міністерстві повідомили, що місцеві органи влади не мали можливості закупити свою частину підручників, незважаючи на отримані кошти, через неузгодженості в нормативних документах.

«Аби надрукувати понад 6 мільйонів примірників підручників, видавництва просять передплату на закупівлю паперу. А органи місцевого самоврядування за чинними нормативними документами не мають права здійснювати передоплату. Якщо ж видавництва залучать для друку підручників кредитні кошти,- вартість підручника значно зросте», - наголосила міністр.

Вона повідомила, що міністерством підготовані зміни до відповідних урядових постанов, що дозволять органам місцевого самоврядування здійснювати попередню оплату цих послуг і надасть змогу врешті решт розв’язати цю проблему і забезпечити дітей підручниками в повному обсязі.

За підсумками засідання, уряд підтримав пропозиції Лілії Гриневич і вніс відповідні зміни до постанов КМУ № 117 від 23.04.14 р. та № 6 від 14.01.15 р., що має дозволити місцевим органам влади здійснити передоплату і забезпечити закупівлю і доставку підручників для учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

«Окрім того, Уряд ухвалив рішення, що дозволять своєчасно видати атестати і свідоцтва про середню освіту  та провести ЗНО», - зазначають у Міністерстві освіти і науки.

підручники

Освіта.ua
21.04.2016

Провідні компанії та навчальні заклади Пропозиції здобуття освіти від провідних навчальних закладів України та закордону. Тільки найкращі вищі навчальні заклади, компанії, освітні курси, школи, агенції.
Вступ без іспитів до навчальних закладів Канади
Навчання в Канаді
Кращий приватний університет України
Вища освіта
Все про вищу освіту в Польщі
Освіта в Польщі
Всі можливості навчання в Польщі для українців
Навчання в Польщі
Коментарі
Залишилось 2000 символів. «Правила» коментування
Ім’я: Заповніть, або авторизуйтесь
Код:
У нас велика радість!!! Вчора отримали підручник з хімії для 7 класу!!! Навчальний рік ще не закінчився,а вони прийшли...Правда,чомусь не 50%, як всі інші підручники,а тільки 30%,але це вже дрібниці,головне побачили,який він є!!!(бо вчитися по ньому не прийдеться,вже написали контрольну роботу)
Зверніть увагу на якість сьогоднішніх підручників, вони є не ефективними та не дають потрібного багажу знань для складання ЗНО. На яке кожен, хто здає повинен витрачати додаткові кошти (не малі 15-25 тис. грн - репетиторство+література). Де ж та обіцяна висока якість освіти?
Теперь нужны учебники для 5-го и 8-го!!!!! Значит наши дети в след. уч.году опять будут заниматься....без учебников....
Для Галина: для п"ятого класу підручники є. по ним займались ще ті, хто зараз у сьомому. і тоді вони теж не отримали їх вчасно((((
Не-е-ет! Например, прошлый пятый информатику начинал изучать первый год, а нынешний пятый будет учить её уже четвертый год. Полагаете, что первый год, что четвертый - однофигственно? А "розвантаження" программ по предметам? Поэтому пятому, как и восьмому, одна дорога: привыкать учиться без учебников. А что? так уже было: выпуск 2012 года все 11 лет получал учебники не раньше января. Что интересно: МОН меняется, власти меняются, а положение с учебниками - стабильно отвратительное. "А вы, друзья, как ни садитесь,.." - прав был классик!
Коментувати
Чи може держава забезпечити належну якість освіти, якщо працівники профільного міністерства не спроможні організувати вчасний друк підручників... Хоча, можливо, воно й на краще. Більшість нових підручників далекі від ідеалу, а їх використання ще більше б ускладнило і так непросту ситуацію
Невже до цього часу в МОН України не знали про неузгодженості в нормативних документах? А що тоді знали?
А про підручники для 8-го класу будуть думати після Нового року. "Наша песня хороша, начинай сначала".
Невже вирішили не красти? Не вірю! Вони так не вміють!
Зато тепер ніхто не зможе сказати, що в дітей не було по чому вчитися - підручники школи отримають разом із атестатами та свідоцтвами!
Молодці. Навчальний рік пройшов і нарешті придумали, як забезпечити підручниками.
Для Felix: В усьому винні папєрєднікі
Коментувати
Показати ще... (0)

© 1998–2017 Osvita.ua. Видавництво «Плеяди»

При повному або частковому відтворенні інформації
посилання на osvita.ua обов'язкове (для інтернет-ресурсів –
прямого гіперпосилання, відкритого для пошукових систем).

Контакти: +38 044 200-28-38, +38 044 200-28-39 |

Відділ реклами: +38 044 200-28-38, +38 093 637-21-21 |



Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!