This version of the page http://osvita.ua/abroad/55292/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-27. The original page over time could change.
Огляд гуртожитків для студентів у різних країнах світу – Освіта.UA
  • Osvita.ua
  • Форум «УРОК»
  • Вихід
Osvita.ua Освіта за кордоном Огляд гуртожитків для студентів у різних країнах світу
На правах реклами

Компанія Anyway допоможе вступити до вишів за кордоном з поселенням в сучасному гуртожитку

  • Друкувати
  • Запитати
  • Надіслати другу
  • Підписатись на новини

Огляд гуртожитків для студентів у різних країнах світу

Студенти – молоді, енергійні, веселі та абсолютно вільні (не враховуючи лекцій та сесій). Умови проживання для тих, хто отримує вищу освіту, повинні відповідати їхньому ритму життя та забезпечувати комфорт. Але чи так це насправді? Відповіді на це питання, що хвилює кожного сучасного абітурієнта, підготували спеціалісти компанії Anyway.

Українські реалії

Як живуть українські студенти, ви, ймовірно, знаєте із власного досвіду. Розвиток гуртожитків державних вишів зупинився ще за радянських часів. А для тих, хто призабув, додаємо фото типових українських гуртожитків, щоб вам було з чим порівнювати, дивлячись потім на іноземні.



Тим часом на Заході прогрес зробив крок далеко вперед.

Канадські гуртожитки

Гуртожиток досі асоціюється у вас з образом запорошених кімнаток радянських часів? У Канаді все абсолютно по-іншому. Візьмемо для прикладу Merlin Residence, розташований на території кампусу Fanshawe College. Кілька хвилин ходьби від навчальних корпусів – це просто ідеальне розташування.

Щодо вартості проживання у резиденції, то вона залежить від пори року: приблизно $450-$670 на місяць за кімнату для одного. Цей варіант проживання обійдеться вам дорожче, ніж оренда кімнати за межами кампусу. Однак зручність розташування та гарні умови (є консьєрж, інтернет, телефон, прибирання, пральня, більярд тощо) забезпечують йому величезну популярність серед студентів.

Як живуть студенти в Німеччині?

Найчастіше в Німеччині знайти резиденцію студентам допомагають студентські спілки. Так, в порівнянні з приватним житлом, гуртожиток не вдарить по кишені. Наприклад, за ці 11 квадратних метрів у гуртожитку Бонна студент платить 217 євро на місяць.

Ще одна його перевага: гуртожиток знаходиться поруч з факультетом педагогіки. А за шість хвилин можна дістатися автобусом до центру міста.

Восьмиповерховий будинок 1963 року побудови було повністю оновлено. Сьогодні тут 160 окремих кімнат для студентів.

Зазвичай кімнати в гуртожитках здаються вже з меблями. Іноді ліжко, шафу і робочий стіл доводиться купувати самостійно, але в кухні необхідне обладнання у будь-якому разі буде.

Мінімальний розмір кімнати на одну особу – 9 квадратних метрів. Обійдеться таке житло в 195 євро. Вартість студії на двох з міні-кухнею – від 311 євро на місяць. У цьому випадку в користуванні студентів 30 квадратів.

Німецький гуртожиток не обмежується кімнатою. Студенти цінують і його інфраструктуру. Тут є приміщення з пральними машинами, велосипедні стоянки, а іноді – тренажерні зали та навіть гаражі для автомобілів. Але головне – є такі приміщення, де можна ввечері зібратися, наприклад, на гучну вечірку, як цей червоний бар у підвалі 17-поверхового гуртожитку на півночі Бонна.

Щоправда, є істотний мінус: місць дуже мало. Іноді потрібно почекати рік для поселення. Тому варто оформлятися заздалегідь!

Апартаменти студента в США

Гуртожиток коледжу Вустера в штаті Огайо розташований в екологічно чистому районі та виглядає вражаюче. Гуртожиток може з комфортом розмістити 185 студентів. У їхньому користуванні – затишні кімнати та просторі зали.

Будівля гуртожитку Чиказького університету виконана в сучасному стилі та відрізняється незвичайною конструкцією. Замість даху на верхній частині гуртожитку розташована діюча залізниця, якою регулярно їздять потяги.

Гуртожиток в штаті Массачусетс більше нагадує п'ятизірковий готель. У будівлі довжиною 120 метрів за бажанням може жити кожен студент. Затишні кімнати, кафе, фітнес-центр і навіть театр – тут є все для комфорту.

Вражаючий гуртожиток у Данії

Гуртожиток Tietgen в Копенгагені прозвали круглим містечком. Окрім комфортабельних кімнат для проживання тисячі студентів, тут є великий внутрішній двір, де приємно прогулятися у будь-яку пору року, кафе, майстерні та комп'ютерний зал. Цій семиповерховій будівлі вже більше десяти років, однак за багатьма джерелами вона вважається кращим гуртожитком у світі.

Дивлячись на ці фото, хочеться опинитися в одному з цих гуртожитків і зануритися в насичене студентське життя де-небудь за кордоном. Експерти з освіти за кордоном компанії AnyWay допоможуть здійснити ваші мрії. За бажанням ви зможете вступити до коледжу чи університету США, Канади або Європи та отримати місце в сучасному гуртожитку.

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ

освіта за кордоном

Освіта.ua
30.03.2017

Провідні компанії та навчальні заклади Пропозиції здобуття освіти від провідних навчальних закладів України та закордону. Тільки найкращі вищі навчальні заклади, компанії, освітні курси, школи, агенції.
Кращий приватний університет України
Вища освіта
Всі можливості навчання в Польщі для українців
Навчання в Польщі
Все про вищу освіту в Польщі
Освіта в Польщі
Вступ без іспитів до навчальних закладів Канади
Навчання в Канаді

© 1998–2017 Osvita.ua. Видавництво «Плеяди»

При повному або частковому відтворенні інформації
посилання на osvita.ua обов'язкове (для інтернет-ресурсів –
прямого гіперпосилання, відкритого для пошукових систем).

Контакти: +38 044 200-28-38, +38 044 200-28-39 |

Відділ реклами: +38 044 200-28-38, +38 093 637-21-21 |



Щоб отримувати всі публікації
від сайту «Osvita.ua»
у Facebook — натисніть «Подобається»

Osvita.ua

Дякую,
не показуйте мені це!