Коментарі

Рецепти Апітерапії

Як пасічник з багаторічним досвідом, раджу для лікування мед приймати у розчиненому вигляді тому, що при цьому він краще просякається у кров.

Добова доза для дорослої людини – 100 г. Слід уживати цей продукт за півтори або через три години після їжі. Навіть 50 г меду достатньо для зміцнення й оздоровлення організму людини.

Але хочу наголосити, що нагрівання меду навіть до 37°С призводить до втрати деяких летких протимікробних речовин.

Усі довгожителі, які прожили більше 100 років, щоденно вживали 100-150 г меду. Саме він сприяє утворенню еритроцитів – червоних тілець – прекрасних носіїв кисню і поживних речовин всім клітинам організму.

Мед покращує загальний стан здоров’я, сприяє збільшенню ваги, поліпшує якість крові, заспокоює центральну нервову систему, покращує сон та апетит. Він протидіє зростанню різних гнійникових мікроорганізмів, лікує фурункули.

Мед з молоком є кращим засобом при виснаженні та туберкульозі легень. Для лікування: 100 г меду, 100 г смальцю або гусячого жиру, 100 г вершкового масла, 15 г свіжого соку алое, 100 г порошку какао. Суміш приймати по 1 ст. ложці на 1 склянку теплого молока двічі на день.

Мед дуже ефективний при хворобах нирок, адже майже не містить солі. Тому корисно вживати чай з плодів шипшини з медом (15 г на 0, 5 л води). А також оливкову олію з медом і лимонним соком: по 1 ст. ложці тричі на день.

Проти каменів у сечовому міхурі чай з бедрінця та шипшини. Кип’ятити 15 хв, а потім пити теплим по 1-2 чашки на день.

При хворій печінці прекрасні результати дає застосування меду і перги. Ці продукти є джерелом вуглеводів, гормонів, вітамінів. Мед уживають по 1 ч. ложці 2-3 рази на день разом з медом.

Також рекомендується лимонний сік з медом та оливковою олією. Для боротьби з раком слід щоденно вживати свіжоприготований медовий напій: 100 г меду на 0, 5 л води. Це треба випивати невеликими порціями протягом дня.

Мед лікує порок серця.

У народній медицині широко застосовуються такі бджолопродукти, як прополіс, пилок, підмор, віск, бджолина отрута.

Микола БАЛАШ,
голова Косівської районної спілки пасічників

Світлини Богдана ШТУНДЕРА

 

Поділись

Прокоментуй!

Випуск №1, 2010

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *