Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 194 Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 196 Warning: Illegal string offset 'defer' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 199 Warning: Illegal string offset 'async' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 209 Warning: preg_match(): Compilation failed: missing opening brace after \o at offset 24 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/plugins/system/jursspublisher/jursspublisher.php on line 61
This version of the page http://www.lvivport.com/novyny/politics/36176-bez-tyshi (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-20. The original page over time could change.
Без тиші — lvivport.com
lviv.tv
Menu

Без тиші

  • Джерело: Львівська Пошта
Tweet
Попри оголошення “Дня тиші” російські бойовики не припинили вогонь. І поки що не сіли за стіл перемовин

Цинізм – cаме так можна охарактеризувати ситуацію, що склалась навколо оголошеного Президентом Петром Порошенком “Дня тиші” на Донбасі. Хоча режим справжнього припинення вогню повинен був розпочатись 9 грудня, цього не сталось…

Упродовж вівторка російські бойовики 13 разів обстрілювали українські позиції. Використовували і стрілецьку зброю, і артилерію. Зазначимо, що ЗМІ, посилаючись на джерело в ОБСЄ, повідомили про те, що міжнародна моніторингова місія потрапила під обстріл у вівторок вранці.

Зміни в одному: у РНБО сказали, що інтенсивність обстрілів зменшилась і що вперше за тривалий час українські військові не зазнали втрат. Водночас семеро цивільних після терористичних обстрілів отримали поранення.

“Підкреслимо витримку та зразкове дотримання “режиму тиші” нашими військовими, які не відповідали на вогонь провокаторів”, – заявив зранку 10 грудня речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

А вже по обіді 10 грудня в прес-центрі АТО повідомили про 12 терористичних обстрілів з використанням гранатометів, протитанкових керованих ракет і мінометів. “Повідомляємо, що в результаті контр-диверсійних заходів викрито діяльність та локалізовано диверсійно-розвідувальну групу противника. Бандити-диверсанти спровокували бій з воїнами сил АТО, внаслідок чого диверсанти зазнали втрат – є вбиті та поранені”, – сказано у повідомленні.

В нинішній ситуації заяви про зменшення інтенсивності обстрілів виглядають як намагання влади переконати суспільство у тому, що перемир’я хоч якось дотримуються. “Оскільки цей режим було підтримано, і ми бачимо багаторазове зменшення кількості обстрілів, які мають більш провокаційний характер, ми продовжуємо підтримання режиму тиші і сподіваємося, що кількість обстрілів буде різко зменшуватися і буде доведена до нуля. Це перші кроки, щоб у сторін була можливість продовжити переговори, щоб повністю припинити вогонь на території, тимчасово окупованій терористами”, – заявив Андрій Лисенко.

Москва поки що не готова до перемовин у Мінську і намагається знайти козирі для себе. Тепер російський президент використовуватиме економічні важелі впливу

Тим часом з перемовинами не склалося. “Тристороння контактна група представників України, Російської Федерації та чинного голови ОБСЄ провела зустріч у Києві 9 грудня 2014 року. Всі учасники висловили занепокоєння тим, що представники деяких регіонів Донецької та Луганської областей України не були належним чином представлені, уникли предметних дискусій щодо припинення бойових дій і відновлення миру на Донбасі та зірвали консультації, заплановані на сьогодні в Мінську”, – зазначено у заяві контактної групи, переданій ЗМІ в середу, 10 грудня. 

В цій заяві також відчувається цинізм, адже сам факт, що російських бойовиків видають за самостійну сторону, дивує. Хто саме представляв українську та російську сторони на зустрічі в Києві, не повідомляється. Але тут нагадаємо, що до згаданої групи входить посол ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма і посол РФ в Україні Михайло Зурабов. 

Кучма у ЗМІ вже заявив, що зараз не доцільно проводити нову зустріч в Мінську. Спершу друга сторона має показати, що хоче миру і що контролює свої збройні формування. 

Зрозуміло, що другою стороною є РФ. Так, серед бойовиків є різні формування, які не координують своїх дій, воюють між собою, хтось більше, хтось менше керується Кремлем. Не раз у ЗМІ з’являлись повідомлення про те, що російські військові чи ФСБ ліквідовували неугодних бойовиків. Але якщо йдеться про так званих керівників “ДНР” Захарченка та “ЛНР” Плотницького, то нині наївно думати, що вони діють окремо, наперекір волі Путіна. 

З цього випливає, що Москва поки що не готова до перемовин у Мінську і намагається знайти козирі для себе. Тепер російський президент використовуватиме економічні важелі впливу. Росія, чия економіка сповзає у безодню, немає ресурсів довго утримувати терористичні республіки. Звідси й пошук шляхів, звідки взяти гроші для Захарченка та Пушиліна. І тут ідеться про те, аби змусити Україну купувати вугілля в бойовиків. 

“Нам необхідно відійти від ганебних мінських угод. Цей формат нічого не гарантує... Нам необхідно перейти до іншого формату – формату в якому беруть участь західні посередники і насамперед США. Тому що ці принизливі переговори, коли не виконана жодна умова перемир’я, коли падають ціни на нафту, падає курс рубля, починаються повстання пригноблених народів проти кремлівської хунти, а ми в цей час просимо миру – все це має піти в минуле”, – каже колишній комбат “Донбасу”, а нині нардеп від “Самопомочі” Семен Семенченко.

А поки що (тобто станом на вчорашній вечір. – “Пошта”) дата продовження перемовин у Мінську залишається невизначеною. Нагадаємо, що раніше різні інформаційні джерела анонсували перенесення мінської зустрічі на 12 грудня. Тим часом між самими маріонетками Кремля щораз частіше виникають міжусобиці. 

Приміром, лідер “козачого полку” бойовиків у Первомайську Євген Іщенко на камери заявив, що керівники “ЛНР” не надсилають допомоги з Луганська, нема “гуманітарки”, пенсій, зарплат. 

Додати коментар



Оновити

Надіслати
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 25 Strict Standards: Non-static method modFlexiCustomCode::parsePHPviaFile() should not be called statically in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 55
Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126

lvivport.com © 2004-2013

Використання матеріалів, розміщених на сайтах холдингу можливе виключно за умови посилання на джерело. Агенція не несе відповідальності за матеріали, розміщені відвідувачами сайтів. У випадку виявлення на сайтах холдингу матеріалів, що порушують авторські права або інші нормативно-правові акти України, повідомте про такі факти адміністрацію.

lvivport.com

  • Про нас
  • Веб-дизайн
  • Реклама
  • Контактна інформація

Наші проекти

  • Львівський форум
  • Дівочі посиденьки
  • Львівський VW-Клуб
  • Каталог львівських сайтів
  • Авто-порт

Слідкуйте за нами

  • Ми у Facebook
  • Ми у Твітері
  • Ми у RSS



Ми слідкуємо за сайтами

ZIK

Львівська газета

Новий Погляд

Львівська Пошта

Вголос