Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 194 Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 196 Warning: Illegal string offset 'defer' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 199 Warning: Illegal string offset 'async' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 209 Warning: preg_match(): Compilation failed: missing opening brace after \o at offset 24 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/plugins/system/jursspublisher/jursspublisher.php on line 61
This version of the page http://www.lvivport.com/novyny/culture/42714-den-mista (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-20. The original page over time could change.
День міста — lvivport.com
lviv.tv
Menu

День міста

  • Джерело: Львівська Пошта
Tweet
Святкування Дня міста Львова цього року проходить під слоганом “760 років унікальних історій. Розкажи свою”

“Ідея в тому, що наше місто вже 760 років розповідає свою історію світу і, крім того, 760 років ми розповідаємо свою історію один одному як громада цього міста. Тому починаємо наше святкування 1 травня, з Великодня, але воно буде тривати насправді впродовж року”, – зазначила в.о. начальника відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури ЛМР Богдана Брилинська.

“Однією з цікавинок святкування стане джазовий концерт на балконі міського голови, який відбудеться 7 травня о 15.00. Також плануємо 3D- мапінг на будівлі ресторану “Атлас”, який розповість історію будівель міста, зведених у XVIII – XIX століттях”, – каже керівник відділу промоції міста ЛМР Марта Іванишин.

3 травня у Левандівському парку і в Народному домі Збоїщ з 15.00 по 19.00 триватимуть заходи, на яких розповідатимуть історії Левандівки, Рясного та Збоїщ. 

6 травня стане днем музичних історій. Львів’ян і гостей міста запрошують насолодитись концертом “Великодні дзвони – 2016” (на площі біля ЛНУ ім. І. Франка з 10.00), виступами музичних колективів “Історії музики” (на площі Ринок, площі Музейній, вулицях Леся Курбаса, Братів Рогатинців і Валовій з 17.00 по 22.00), “Музичні історії Галичини та Верхньої Австрії” (на площі Ринок з 12.00 по 13.40 і з 19.00 по 21.00). 

Звичайно, найбільш насиченим днем стане 7 травня. З 12.00 по 15.00 на площі Ринок, 1 триватимуть урочисті збори з нагоди Дня міста Львова. О 14.00 стартує Міська хода, яка пройде маршрутом площа Міцкевича – проспект Свободи – вулиця П. Беринди – площа Ринок. Цього року її очолюватиме Король Лев із Королевою. 

„Ми вирішили приурочити Ходу до нашої історії. В ній братимуть участь почесні вчителі, кращі учні й усі, що є почесними громадянами Львова,  а також актори львівських театрів, спортсмени. Хода завершиться о 15.00  врученням ключів від міста міському голові на площі Ринок”, – розповіла Богдана Брилинська.

На площі біля пам’ятника Т. Шевченку в суботу, 7 травня, з 15.00 по 19.00 для львів’ян працюватиме “Спортивний острівок”. Там будуть представлені багато видів спорту, секцій, федерацій, клубів, які працюють у нашому місті. Кожен матиме змогу не лише побачити яскраві виступи спортсменів, але й взяти участь у спортивних іграх. 

Також о 15.00 колектив Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки запрошує до внутрішнього дворику театру (вхід з вулиці Бенедиктовича) на акцію „День міста в театрі Лесі”. На Сихові в цей час триватиме Фестиваль оркест­рів.

З 16.00 по 22.00 на площі Ринок відбудеться святковий концерт. А завершить цей день о 21.00 театралізоване  дійство “Мода” від театру “Воскресіння”, яке покажуть на площі біля ТЦ “Форум”.


“Святкуймо Воскресіння разом”

8 травня у Шевченківському гаю БО “Фундація духовного відродження” і Львівська архиєпархія УГКЦ проведуть Восьмий традиційний благодійний великодній фестиваль “Святкуймо Воскресіння разом” під гаслом “Церква дбає…”, щоб у великому дружньому колі розділити радість Христового Воскресіння та продовжувати багатовікові традиції українського народу.

Фестиваль розпочнеться з Архиєрейської літургії об 11.00 у церкві святого Миколая, яку очолить владика Володимир. Отець Михайло, відповідальний за душпастирство нечуючих, співслужитиме літургію мовою жестів.

З 13.00 до 20.00 відбудеться великий концерт за участі відомих українських виконавців Софії Федини, Мар’яни Ільків, гуртів Тroye zilia, “ДоСхідСонця”, дітей із Центру дитячої та юнацької творчості Галичини, колективів із різних парафій та школи для дітей із вадами слуху, а також  гала-концерт українського фестивалю духовної пісні та співаної поезії “Струни душі”.

Під час фестивалю проводитимуть різноманітні майстер-класи для молоді, дітей різного віку та осіб старшого віку: писанка-витинанка, прикраси зі шкіри, оригамі, писанка в техніці квілінг, розпис писанки-пряника, флористика, вироби з фетру тощо. Для дітей упродовж двох днів діятиме інтерактивний майданчик із забавами, цікавими конкурсами, бансами. Молодь зможе взяти участь у гаївках, козацьких забавах. Для гостей, які люблять подарунки, організують благодійні дитячу та дорослу лотереї з багатьма цікавими призами. Всі виручені з лотереї кошти підуть на розвиток та підтримку соціальних проектів Церкви, якими опікується “Фундація духовного відродження” (у перспективі створення великого центру волонтерства). Буде благодійне частування.

Також на фесті діятимуть цікаві майданчики від комісій Пасторального відділу Львівської архиєпархїї УГКЦ. Зокрема, на один із таких майданчиків запрошують людей для підтримки відновлення Митрополичих садів, що стануть своєрідним громадським простором.

Вхід на фестиваль безкоштовний. Учасникам забезпечать усі побутові та екологічні вигоди.



“Флюгери Львова”

Найпопулярніший весняний етно-джазовий фестиваль “Флюгери Львова” запрошує провести разом чотири незабутні дні в самому серці нашого міста – внутрішньому дворику ратуші. Фест триватиме з 6 по 9 травня і стане своєрідним продовженням “Львівського місяця” у Вроцлаві. Публіка побачить гурти, які представляли українську музику на “Європейській столиці культури”. Впродовж чотирьох днів ви почуєте запальні виступи 20 гуртів, у яких грають музиканти з України, Польщі, Ізраїлю, Ірану, Азербайджану, Італії та США. Зіркою “Прокидання на Флюгерах” стане жива легенда українського року – гурт “Кому вниз”. Також на фестивалі виступатимуть: Rykarda Parasol з Америки,  Vivienne Mort, “Гич Оркестр”,  “ДримбаДаДзиґа”, італійські рокери  SERAPHINS, кримськотатарські Shatur-Gudur, оновлений ShockolaD, а також Юрій Андрухович та Karbido, кращі польські джазмени Piotr Baron Quartet, Marinita, AtmAsfera і ще багато гуртів.



Парк культури 

У Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького також чекають гостей: тут ви можете не лише випробувати свої сили у різних майстер-класах, конкурсах, а й просто відпочити. Зокрема, 2 травня з 14.00 на площі біля центрального входу в парк (арка) стартує дитяча квест-гра “Шукайко – яйко”. Захід, приурочений до Великодня, відбуватиметься на центральній галявині парку.

А 7 і 8 травня з 13.00 до 22.00 на центральній частині території триватиме “День міста в парку”. В рамках святкування Дня міста Парк культури організує фотовиставку робіт на тему “Твоя історія в парку”. Крім того, на відвідувачів свята чекають цікава розважальна програма, ярмарок вуличної їжі та захопливі історії про найстарішу пивоварню в Україні.

Додати коментар



Оновити

Надіслати
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 25 Strict Standards: Non-static method modFlexiCustomCode::parsePHPviaFile() should not be called statically in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 55
Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126

lvivport.com © 2004-2013

Використання матеріалів, розміщених на сайтах холдингу можливе виключно за умови посилання на джерело. Агенція не несе відповідальності за матеріали, розміщені відвідувачами сайтів. У випадку виявлення на сайтах холдингу матеріалів, що порушують авторські права або інші нормативно-правові акти України, повідомте про такі факти адміністрацію.

lvivport.com

  • Про нас
  • Веб-дизайн
  • Реклама
  • Контактна інформація

Наші проекти

  • Львівський форум
  • Дівочі посиденьки
  • Львівський VW-Клуб
  • Каталог львівських сайтів
  • Авто-порт

Слідкуйте за нами

  • Ми у Facebook
  • Ми у Твітері
  • Ми у RSS



Ми слідкуємо за сайтами

ZIK

Львівська газета

Новий Погляд

Львівська Пошта

Вголос