Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 194 Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 196 Warning: Illegal string offset 'defer' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 199 Warning: Illegal string offset 'async' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 209 Warning: preg_match(): Compilation failed: missing opening brace after \o at offset 24 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/plugins/system/jursspublisher/jursspublisher.php on line 61
This version of the page http://www.lvivport.com/novyny/politics/40771-rada-7 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-20. The original page over time could change.
Рада №7 — lvivport.com
lviv.tv
Menu

Рада №7

  • Джерело: Львівська Газета
Tweet

Згідно з новим законом, у цьому скликанні їх 84, а не 116, як раніше. Представляють вони дев’ять різних політичних партій, однак усі ці сили декларують проукраїнську позицію та демократичні цінності. При цьому, найбільша фракція партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» отримала в новій раді VII скликання майже чверть мандатів і матиме 20 своїх депутатів. Найменші фракції матимуть три партії: Народний рух України, «Народний контроль» та Радикальна партія Олега Ляшка — їм, за результатами волевиявлення, перепало лише по 5 місць у раді.

Наразі не відомо, скільки саме працюватиме ця рада. Адже залишається імовірність, що вибори депутатів у місцеві ради можуть відбутися вже через два роки, якщо до цього часу Україна зуміє успішно провести реформу децентралізації влади. Власне цю реформу більшість депутатів і називає найбільшим викликом та головним пріоритетом роботи, який стоятиме перед радою цього скликання. Серед іншого: розвиток регіону в нелегких умовах, коли у країні триває війна. Своїми пріоритетами депутати також називають: підтримку військових, боротьбу з корупцією та реальну прозорість влади. Основне питання — чи вдасться обласній раді відійти від традиційної заполітизованості й зосередитися на господарці та важливих і нагальних проблемах регіону.

Залежатиме це, зокрема, і від керівництва. Нагадаємо, сьогодні на першому своєму засіданні ЛОР створила сім фракцій та обрала голову. А головою Львівської обласної ради став Олександр Ганущин із «Блоку Петра Порошенка "Солідарність"». За таке рішення проголосували 60 депутатів.

Способом таємного голосування депутати сьогодні також обрали першого заступника та заступника голови обласної ради. Першим заступником голови Львівської обласної ради обрано Парасковію Дворянин ("Самопоміч"), а заступником голови обласної ради – Володимира Гірняка (Громадянська позиція). 

Олександр Ганущин, депутат від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»

Звісно, кожен з депутатів виставляє для себе пріоритети, з огляду на те, які інструменти впливу матиме й куди хоче скерувати свої депутатські зусилля. У мене є низка зобов’язань на виборчому окрузі, до складу якого входить Бродівський район. Передусім це — вирішення питання з пологовим будинком. Маю багато зобов’язань щодо підтримки військових, які я на себе добровільно взяв, коли Росія почала проти нас воєнну кампанію. 

Цей закон зумовив формування середовищ довкола політичних сил, а не навпаки. Саме за таким принципом у результаті виборів сформовано середовище депутатів від Блоку Петра Порошенка. Нам усім ще треба притертися і навчитися працювати разом. Я розумію, що ми не будемо байдужими до основних напрямів, які ставлять у парламенті представники БПП. Ідеться про урядові та президентські ініціативи. Для мене, зокрема, серйозним викликом є питання децентралізації. Ми повинні все зробити, щоб експеримент з об’єднанням громад дав позитивний результат. Наступне — ми повинні на військові виклики реагувати адекватно. Одне — відповідати на них як волонтери, інше — діяльність ради має змінитися. Я себе налаштовую на те, що війна не закінчиться швидко, точно не за нашої каденції. Але ми повинні бути готові до всіх проявів війни. Цих двох викликів для мене достатньо.

Володимир Гірняк, перший номер у списку партії «Громадянська позиція»

Перший наш пріоритет — консолідація ради. Зараз треба обрати керівні органи: голову, заступників, керівників комісій і зробити все можливе, щоб рада була консолідованою. Ми не маємо представників Опозиційного блоку чи Партії регіонів. Тут лише проукраїнські сили, які мають працювати разом. Друге — невідомо, на скільки часу ця каденція, і ключове питання в державі — питання децентралізації. Нам треба максимально підготувати область до цього процесу. Головне — не дуже поспішати й спілкуватися з громадами. Це має вирішуватися добровільно. Людям треба пояснювати переваги процесу децентралізації, а вони насправді є. І вже після усього затвердити ту кількість громад, яка буде доцільною і потрібною. 

Наступне питання — залучення в область коштів міжнародних інституцій. Кілька каденцій я був депутатом Львівської міської ради і тепер активно вникаю у роботу обласної. Ще дуже важливо, щоб було менше популізму, політики, а більше реальної роботи. Мешканці очікують вирішення конкретних проблем. 

Юрій Гудима, перший номер у списку партії «Батьківщина»

Нова рада має стати радою, яка служитиме громаді. Передусім треба звернутися до питання соціально-економічного розвитку області не на папері, а в реальному житті. Можливо, дещо треба буде змінити й оновити чинні програми. Наші пріоритети — питання тарифів, об’єднання громад лише на добровільній основі і надання їм консультацій. Добре, що не маємо опозиціонерів у новій раді. Нам потрібні лише сила, натхнення і професіоналізм, щоб працювати. Важливо відкривати підприємства, фабрики, заводи. Будуть робочі місця — буде наповнення бюджету. 

Роман Кізима, член виконавчого комітету партії «Самопоміч», член робочої групи з формування першого засідання обласної ради, новообраний депутат Львівської обласної ради

Обласній раді зараз треба визначитися з комісіями. Наша позиція така: нас не цікавлять посади керівника чи заступника керівника ради, ми готові більше уваги зосередили на спеціалізації депутатів нашої фракції в обласній раді. У нас є спеціалісти у сфері економіки, залучення інвестицій, підтримки воїнів АТО та їхніх сімей та децентралізації розвитку громад.

Наприклад, якщо говорити про напрям підтримки воїнів АТО, вважаю, що ми повинні опікуватися тими хлопцями, які зараз на передовій з Львівської області. Нам потрібен чіткий реєстр і координація у цих питаннях. Ідеться про те, щоб ми знали, де хто є і якого забезпечення потребує. Також важливо забезпечити тил, тобто сім’ю. Тому потрібно далі працювати над цим питанням. Очевидно, для цього потрібні додаткові соціальні програми щодо надання пільг, оздоровлення дітей тощо. Мусимо також сприяти протезуванню, лікуванню за кордоном, психічній допомозі тощо. 

Ми хочемо, щоб рада стала майданчиком для діалогу в області, можливо, третейським суддею рад нижчого рівня. 

Богдан Гагалюк, перший номер у списку партії «Народний рух України»

Фракція Народного руху України представлена в обласній раді п’ятьма депутатами з різних районів області. У кожному з них є як окремі питання, так і проблеми, які спільні для усієї області. Це — зубожіння людей за останні кілька років, починаючи з 2010 року. Наступне — непосильні тарифи, які люди відчують уже в листопаді. Ми маємо практику, що не все можна вирішити в обласній раді, але шляхом звернень та ультиматумів можна спонукати центральну владу дослухатися до проблем людей. Ідеться про звернення від обласної ради до президента чи голови Верховної Ради. 

Окрему увагу треба приділити децентралізації. Її цього року запустили, однак її ще треба відшліфувати й, умовно кажучи, ввести в маси. Зараз відбувається територіальна реформа, і все більше податків планово мають залишатися на місцях і громада має розпоряджатись цими грошима. Тому самі люди мають бути зацікавлені у поліпшенні бізнес-клімату, удосконаленні сфери послуг тощо. Думаю, громадам буде простіше це робити ніж центральним органам влади. 

Ми маємо усні домовленості з «Громадянською позицією» і «Народним контролем» про координування дій в обласній раді. У нас багато спільного в програмах. На першому засіданні хочемо підписати угоду про координацію дій. 

Андрій Білоус, перший номер у списку партії «Народний контроль»

Ми йшли на вибори з антикорупційним планом для місцевих громад і плануємо його реалізовувати. Головна мета — зробити ради прозорими, щоб якомога більше людей залучати до ухвалення рішень, щоб ресурси були під контролем місцевих громад і люди знали, як використовують бюджетні кошти. Йдеться також про максимальний контроль за власністю, яка належить місцевим громадам. Ми будемо ініціювати низку кроків, яку буде спрямовано передусім на прозорість ухвалення бюджетів, бо саме зараз ми стоїмо на порозі бюджетного процесу. Його не мають ухвалювати в останню хвилину, до цього мають залучати громадськість та професійні середовища. Для нас також важливо, щоб усі призначення відбувалися на конкурсній основі, а не рішеннями одного чи двох посадовців. Усі ці кроки дозволять зробити владу прозорою і підзвітною громаді, що відобразиться на інших сферах життя області. 

Ігор Телішевський, голова Львівської обласної організації УКРОП, депутат Львівської міської ради нового скликання

Передусім це наші принципи: боротьба з корупцією, все для громад, відкритість ради та прозорість її роботи. Ми працюватимемо в конструктивній системній опозиції до влади і не будемо у владі, відтак контролюватимемо більшість та будемо висвітлювати її діяльність. Ми підтримуватимемо лише ті рішення, які будуть корисними для громади. В інших, наприклад дерибан, ми будемо відверто про нього говорити. Ми наполягатимемо, щоб опозиції віддали контрольні комісії, наприклад, комісію з контролю виділених коштів і комісію законності. Думаю, з нами в опозиції буде Радикальна партія і, можливо, «Свобода».

Додати коментар



Оновити

Надіслати
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 25 Strict Standards: Non-static method modFlexiCustomCode::parsePHPviaFile() should not be called statically in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 55
Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126

lvivport.com © 2004-2013

Використання матеріалів, розміщених на сайтах холдингу можливе виключно за умови посилання на джерело. Агенція не несе відповідальності за матеріали, розміщені відвідувачами сайтів. У випадку виявлення на сайтах холдингу матеріалів, що порушують авторські права або інші нормативно-правові акти України, повідомте про такі факти адміністрацію.

lvivport.com

  • Про нас
  • Веб-дизайн
  • Реклама
  • Контактна інформація

Наші проекти

  • Львівський форум
  • Дівочі посиденьки
  • Львівський VW-Клуб
  • Каталог львівських сайтів
  • Авто-порт

Слідкуйте за нами

  • Ми у Facebook
  • Ми у Твітері
  • Ми у RSS



Ми слідкуємо за сайтами

ZIK

Львівська газета

Новий Погляд

Львівська Пошта

Вголос