Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 194 Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 196 Warning: Illegal string offset 'defer' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 199 Warning: Illegal string offset 'async' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 209 Warning: preg_match(): Compilation failed: missing opening brace after \o at offset 24 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/plugins/system/jursspublisher/jursspublisher.php on line 61
This version of the page http://www.lvivport.com/novyny/politics/36109-sproba (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-20. The original page over time could change.
Спроба №... — lvivport.com
lviv.tv
Menu

Спроба №...

  • Джерело: Львівська Пошта
Tweet
Цього тижня мають відбутись ще одні мінські перемовини. Тим часом ЗМІ рясніють повідомленнями про начебто остаточне закриття Кремлем проекту “Новороссия”

Спроб домовитись про припинення вогню з кремлівськими маріонетками на Донбасі (розуміємо, що в будь-якому випадку добро на перемовини давала Москва) було вже дуже багато: від першого “перемир’я” у червні через мінські домовленості до другого “перемир’я” на початку вересня. От тільки жоден із цих мирних планів не спрацював…

Нещодавно український посол в НАТО Ігор Долгов повідомив, що з початку другого так званого перемир’я (від 5 вересня) в зоні АТО загинуло 400 українських військових. А в РНБО кажуть, що за цей період від вогню терористів загинули 93 мирні жителі. 

Водночас ще у середині листопада в ООН звітували про 957 загиблих від часу офіційного оголошення режиму припинення вогню. Загальна кількість жертв від початку війни на Донбасі вже тоді перевищила чотири тисячі осіб, ще майже 10 тисяч отримали поранення. Наскільки ці цифри відповідають дійсності, важко сказати. От тільки не можна забувати, що за кожною з них – життя реальної людини і біда цілої родини!

На Донбасі щодня гинуть люди – як українські вояки, так і мирні жителі. Порахувати кількість убитих російських найманців та військових також важко. За даними українських “кіборгів”, які захищають Донецький аеропорт, та блогерів, які ведуть підрахунок загиблих російських солдат, втрати армії РФ колосальні – вже понад 4700 осіб. 

Тим часом російські правозахисники з організації “Груз-200 из Украины в Россию” повідомили, що на початку грудня тільки за добу під час штурму Донецького аеропорту загинуло майже 300 російських військових. При цьому правозахисниця Олена Васильєва на сторінці спільноти “Груз-200” в соцмережі Facebook зазначила, що навіть у Міноборони РФ звітували про загибель лише 30 листопада 198 російських вояків, ще 116 тоді були поранені. І це при тому, що офіційно російської армії на Донбасі нема...

Не забуваймо і про полонених з обох сторін. За офіційними даними СБУ, в полоні у російських терористів і далі перебувають 684 особи, серед яких військові, волонтери, журналісти та цивільні. Відома співачка і волонтер Руслана Лижичко нещодавно повідомила, що після перемовин українських офіцерів із представниками терористів з’явилася можливість обміняти полонених за схемою “всіх на всіх”.

Напередодні чергового раунду перемовин у Мінську це дуже актуально. От тільки належить звернути увагу на кілька нюансів: по-перше, станом на вчорашній день ще була не відома точна дата нових мінських перемовин (за попередньою інформацією, вони мали відбутись сьогодні, 9 грудня); по-друге, обмін полоненими є частиною вже підписаних у столиці Білорусії документів, які не виконувались; по-третє, із можливим перенесенням зустрічі в Мінську може бути відкладене й утілення в життя нового плану Порошенка щодо “Дня тиші”, який повинен прискорити, зокрема, й обмін полоненими. 

Зрештою, в ОБСЄ уже повідомляли, що, готуючись до “Дня тиші”, російське військове командування разом із терористами з “ЛНР” домовились із українською стороною про припинення вогню з 5 грудня вздовж лінії розмежування. А вже після цього бойовики заявили, що домовленість ця була усною, що документи ще треба підписати і що початок перемир’я може бути перенесений на 10 грудня. 

Коли ж до Мінська?

Ще в минулі вихідні Петро Порошенко повідомив, що зустріч тристоронньої контактної групи за участі представників України, Росії і ОБСЄ в Мінську відбудеться сьогодні.

“9 грудня має відбутися день артилерійської тиші, і протягом 30 днів ми повинні вийти на лінію зіткнення, яка зазначена в Мінському протоколі... Я поки зі стриманим оптимізмом дивлюсь на заплановану на 9 грудня зустріч”, – заявив Президент.

Проте учора, 8 грудня, ЗМІ, посилаючись на свої джерела, зазначали, що та зустріч переноситься на кінець цього тижня. У МЗС взагалі не коментували чергових перемовин…

У РНБО 8 грудня висловили надію на те, що перемовини відбудуться саме сьогодні. “В день переговорів очікується “День тиші”. Сподіваємося, що переговори стануть важливим кроком, щоб встановити справжній “День тиші”... Наразі рішень щодо маневрування чи відведення принаймні українських військ з тих позицій, які вони займають сьогодні, немає. Вони там і залишаються. За результатами переговорів будуть інші рішення”, – заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Кремль намагається поширювати інформацію про завершення роботи над проектом “Новороссия” з метою створення нового витка ескалації конфлікту

Звичайно, в мінських перемовинах братимуть участь представники терористичних “ДНР” та “ЛНР”, яких Путін намагається видати за суб’єктів домовленостей, а отже, і політичних процесів. Але, що цікаво, саме терористи заявили, що не встигають підготуватись до 9 грудня, і вимагають перенести зустріч на 12 грудня. Відповідно анонсований Порошенком “День тиші” може перенестись на це число.

Тільки з якими аргументами поїдуть представники сторін до Мінська, щоб досягти справжнього перемир’я серед оголошеного “гібридного” режиму припинення вогню? Тут виникає багато застережень на кшталт скандального закону про особливе самоврядування окремих районів Донбасу. До речі, цей закон ще не скасований, хоча Петро Порошенко заявляв про це.

Витоки інформації

І саме напередодні нових мінських перемовин російські ЗМІ раптом зарясніли дуже цікавими матеріалами. 

Посилаючись на джерела у владі, тамтешні журналісти повідомляли про те, що Кремль остаточно відкинув ідею незалежності “ДНР” та “ЛНР” і “хоче заштовхнути республіки назад в Україну на умовах якої-небудь автономії”. Начебто саме для цього відбулась заміна Бориса Рапопорта на Ігоря Удовиченка на посаді заступника начальника управління Адміністрації президента РФ щодо соціально-економічного співробітництва з країнами СНД, Абхазією і Південною Осетією. А курирує ці процеси особисто  помічник і соратник Путіна, “сірий кардинал” російської політики Владислав Сурков.

Тут маємо розуміти, що витік інформації не може бути випадковим. Російські ЗМІ, контрольовані Кремлем, просто так не розкопують таку інсайдерську інформацію.

“Декларація “інформаційних джерел” про припинення проекту “Новороссия” з одного боку, а з другого – бурхливий розвиток військово-політичної ситуації на сході України дає підстави стверджувати, що публікація є частиною нової інформаційної операції Кремля стосовно України. Якщо йти за логікою, зупинивши політичні процеси у “ЛНР” і “ДНР”, Росія мала б розпочати відведення військового контингенту з території України. Однак усе навпаки: триває нарощування бойової та технічної потужності з боку російських бойовиків. Головна ідея публікації, як правило, в кінці. 

У останніх рядках інформаційного матеріалу доноситься ідея про допомогу РФ “в участі у відновленні робочих місць і фінансового сектору “ДНР” і “ЛНР”. В реальну допомогу Росії віриться насилу, а ось у те, що це будуть використовувати як привід у подальшій інформаційній війні, не викликає сумнівів. Таким чином Кремль намагається поширювати інформацію про завершення роботи над проектом “Новороссия” з метою створення нового витка ескалації конфлікту. 

Терористи заявили, що не встигають підготуватись до 9 грудня, і вимагають перенести зустріч в Мінську на 12 грудня

Враховуючи порожні декларації намірів від “джерел інформування” та відсутність практичних дій у зоні АТО щодо відведення бойових частин, ці тези варто сприймати як перехід Росії до нової фази агресії. Не виключено, що наступний етап гібридної війни Росії з Україною перебуватиме в економічній площині і розвиватиметься на окупованих територіях Донбасу”, – пише експерт Центру військово-політичних досліджень та групи “Інформаційний опір” В’ячеслав Гусаров.

Як повідомляє “Німецька хвиля”, спецслужби країн НАТО також звітують про те, що Кремль не має в планах відокремити Донбас від України. Натомість втілюється ідея федералізації, коли захоплені російськими бойовиками території стануть автономними адміністративними частинами у складі України (тобто фінансуватимуться з Києва, а виконуватимуть накази Москви).

При цьому Путін не готовий прийняти поразку своїх маріонеток. Вочевидь, йому потрібно, аби Київ офіційно визнав Захарченка, Плотницького та інших бандитів. І якщо цей сценарій залишається для Путіна основним, то тепер нам треба чекати, як у цій ситуації поведеться нова українська влада. Адже федералізація України означатиме нашу фактичну поразку. Під загрозою третього Майдану Порошенко не може піти на такі поступки, але якщо найближчим часом представники нашої влади знову вкидатимуть у інформаційний простір тези про особливе самоврядування в окремих районах Донбасу, то значить пішов.

Не забуваймо й про те, що Кремль вибудовує нову “п’яту колону” в українській владі. А наші демократи йому в цьому допомагають. Незважаючи на те, що спікер Володимир Гройсман, відповідно до стенограми пленарного засідання ВРУ від 4 грудня, поставив на голосування проект постанови про призначення керівників парламентських комітетів із правками, зокрема із правкою про виключення з керівних посад тих, що голосували за закони 16 січня, ряд екс-регіоналів таки отримали керівні місця. 

І Гройсман уже підписав постанову про формування комітетів. А тепер пригадаймо, чийого авторства була постанова, винесена на голосування, про керівників комітетів, в якій були прізвища екс-регіоналів. Автором документа зазначена представниця “Самопомочі”, новоспечений віце-спікер Оксана Сироїд. Нині можна говорити про те, що її підставили чи не підставили, але факт авторства документа на сайті ВРУ залишається.

Тепер потрібно говорити не лише про комітетські посади. Так, у новій Раді повинна бути опозиція! Але коли це близькі соратники вчорашнього диктатора Януковича, мимоволі виникає запитання: куди дивились нові керівники правоохоронних органів впродовж останніх кількох місяців? Про яку люстрацію тоді можна говорити? Чого вартий лише той факт, що екс-голова адміністрації Януковича Сергій Льовочкін ввійшов до парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони...

Додати коментар



Оновити

Надіслати
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 25 Strict Standards: Non-static method modFlexiCustomCode::parsePHPviaFile() should not be called statically in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 55
Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126

lvivport.com © 2004-2013

Використання матеріалів, розміщених на сайтах холдингу можливе виключно за умови посилання на джерело. Агенція не несе відповідальності за матеріали, розміщені відвідувачами сайтів. У випадку виявлення на сайтах холдингу матеріалів, що порушують авторські права або інші нормативно-правові акти України, повідомте про такі факти адміністрацію.

lvivport.com

  • Про нас
  • Веб-дизайн
  • Реклама
  • Контактна інформація

Наші проекти

  • Львівський форум
  • Дівочі посиденьки
  • Львівський VW-Клуб
  • Каталог львівських сайтів
  • Авто-порт

Слідкуйте за нами

  • Ми у Facebook
  • Ми у Твітері
  • Ми у RSS



Ми слідкуємо за сайтами

ZIK

Львівська газета

Новий Погляд

Львівська Пошта

Вголос