Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 194 Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 196 Warning: Illegal string offset 'defer' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 199 Warning: Illegal string offset 'async' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 209 Warning: preg_match(): Compilation failed: missing opening brace after \o at offset 24 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/plugins/system/jursspublisher/jursspublisher.php on line 61
This version of the page http://www.lvivport.com/novyny/politics/27833-bez-zbroi (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-20. The original page over time could change.
Без зброї — lvivport.com
lviv.tv
Menu

Без зброї

  • Джерело: Львівська Пошта
Tweet
Парламент вирішив роззброїти всі незаконні збройні формування в Україні

Поки у нашій державі тривають дискусії щодо вільного володіння громадянами вогнепальною зброєю, а деякі політичні сили намагаються зіграти на цьому питанні, парламент вирішив забрати в людей ту нелегальну зброю, яка в них є зараз. 

Цього тижня ВРУ 256 голосами ухвалила постанову про “Про негайне роззброєння незаконних збройних формувань в Україні”. Автором цього документа є в.о. голови фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв.

“У зв’язку з надзвичайною суспільно-політичною ситуацією, що склалася в країні, загостренням криміногенної обстановки і системними провокаціями з боку іноземних громадян на південному сході України та в місті Києві ВРУ зобов’язує Міністерство внутрішніх справ України, Службу безпеки України негайно провести роззброєння незаконних збройних формувань”, – зазначено в тексті постанови, яка набула чинності з моменту ухвалення, тобто з вівторка.

Зауважимо, що, представляючи цей документ у парламенті, спікер Олександр Турчинов сказав: “У центрі Києва стався надзвичайний випадок – трьох осіб затримали. Представники внутрішніх справ вночі вивели з готелю “Дніпро” і роззброїли людей. Незалежно від того, хто до якої політичної сили належить, в яку церкву ходить, український народ вимагає захистити себе”.

У понеділок ввечері на Хрещатику начебто п’яний чоловік –  представник “Правого сектору” через конфлікт із представниками Самооборони почав стріляти і поранив трьох людей. Серед поранених перший заступник голови КМДА Богдан Дубас та два бійці Самооборони. “Конфлікт із “Правим сектором” виник через розбирання наметів і барикад. Постріли пролунали з бойового пістолета”, – розповів про інцидент сотник 11-ої сотні, неофіційний радник в.о. міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Анатолій Ведмідь.

Сам Аваков, який назвав “Правий сектор” бандформуванням, повідомив, що міліція затримала члена цієї організації Андрія Козюбчика, який влаштував стрілянину. Правоохоронці змусили “Правий сектор” покинути штаб-квартиру в готелі “Дніпро” на Хрещатику. Як заявив міністр внутрішніх справ, “Правий сектор”  у вівторок зранку залишив “Дніпро” без зброї і “разом з працівниками СБУ виїхав у один із заміських таборів”. А вже після цього міліціонери начебто знайшли в готелі кілька одиниць зброї та вибухівку.

Читайте також: Зброя як захист. Про попит на зброю у Львові

Нині після ухвалення постанови парламенту про роззброєння “Правий сектор заявив”, що не здасть зброї Аракову: усю легальну сховає у сейфи, а нелегальну віддасть Національній гвардії. Зрозуміло, що всі ці події є продовженням протистояння між “Правим сектором” та Аваковим. При цьому обидві сторони роблять доволі суперечливі заяви. Цікаво, що одразу після стрілянини в центрі Києва прес-секретар “Правого сектору” заявив, що його організація до цього не причетна і що Аваков зводить наклепи. 

Згодом “Правий сектор” визнав свою причетність до цього інциденту, назвавши у відповідній заяві стрілянину “побутовим” конфліктом: “Увечері 31 березня 2014 року поблизу Європейської площі в Києві стався прикрий інцидент за участю представників “Самооборони Майдану” та “Правого сектора”. Непорозуміння, що виникли на побутовому ґрунті, вилилися у конфлікт із застосуванням вогнепальної зброї. В результаті стрілянини не обійшлося без потерпілих”. 

Та найцікавіше те, що під час блокування правоохоронцями готелю “Дніпро” в оточенні стояли бійці спецпідрозділу СБУ “Альфа”, снайпери якого, згідно з опублікованими фотографіями, розстрілювали 20 лютому активістів на Інститутській. Під готель приїхав і начальник відділу координації спецпризначення Управління бойової та спеціальної підготовки ГУ ВВ МВСУ полковник Сергій Асавелюк, який (якщо брати до уваги фотографії з Майдану) міг командувати снайперами на Інститутській, повідомляє “Лівий берег”. 

Журналісти та майданівці біля готелю “Дніпро” накинулись на Асавелюка із запитаннями, але вже згаданий Анатолій Ведмідь зі своїми бійцями допоміг йому пробратись крізь натовп, і вони разом кудись поїхали автомобілем. 


 Музичко застрелився сам?              

Потрібно також нагадати, що “війна” між “Правим сектором” та Аваковим почалась після того, як правоохоронці 24 березня під час затримання вбили Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий, який був координатором “Правого сектору” в Західній Україні.

Цього тижня МВС оприлюднило результати свого службового розслідування, які не витримують жодної критики. Ось інформація із сайту МВС: “Музичко здійснив два постріли в напрямку оперативних працівників, одночасно влучивши навиліт у шкіряний покров власного тіла, та намагався здійснити ще один постріл таким же чином, але внаслідок зусиль оперативників не розрахував напрямку свого руху й польоту кулі, внаслідок чого влучив собі в область серця…”

Свої дії міліціонери назвали законними і наголосили, що ще до 9 березня Музичко був оголошений в розшук, а заступник Генпрокурора дозволив застосувати спецпідрозділ МВС “Сокіл” для його затримання.

Додати коментар



Оновити

Надіслати
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 25 Strict Standards: Non-static method modFlexiCustomCode::parsePHPviaFile() should not be called statically in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 55
Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126

lvivport.com © 2004-2013

Використання матеріалів, розміщених на сайтах холдингу можливе виключно за умови посилання на джерело. Агенція не несе відповідальності за матеріали, розміщені відвідувачами сайтів. У випадку виявлення на сайтах холдингу матеріалів, що порушують авторські права або інші нормативно-правові акти України, повідомте про такі факти адміністрацію.

lvivport.com

  • Про нас
  • Веб-дизайн
  • Реклама
  • Контактна інформація

Наші проекти

  • Львівський форум
  • Дівочі посиденьки
  • Львівський VW-Клуб
  • Каталог львівських сайтів
  • Авто-порт

Слідкуйте за нами

  • Ми у Facebook
  • Ми у Твітері
  • Ми у RSS



Ми слідкуємо за сайтами

ZIK

Львівська газета

Новий Погляд

Львівська Пошта

Вголос