Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 194 Warning: Illegal string offset 'mime' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 196 Warning: Illegal string offset 'defer' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 199 Warning: Illegal string offset 'async' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/libraries/joomla/document/renderer/html/head.php on line 209 Warning: preg_match(): Compilation failed: missing opening brace after \o at offset 24 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/plugins/system/jursspublisher/jursspublisher.php on line 61
This version of the page http://www.lvivport.com/novyny/economy/29660-bez-myt (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-20. The original page over time could change.
Без мит! — lvivport.com
lviv.tv
Menu

Без мит!

  • Джерело: Львівська Пошта
Tweet
Європейський Союз скасував 98% усіх мит при ввезені українських товарів, але через низьку якість у Європу потрапить не вся вітчизняна продукція

Кордони для українських товарів нарешті відкрили. Європейський Союз прийняв рішення скасувати майже 100% усіх митних платежів. 

Щоправда, ненадовго – лише до 1 листопада. Однак Єврокомісія сподівається, що до того часу підпише з Україною Угоду про вільну торгівлю. В ЄС підрахували: якщо це таки станеться, наша держава зможе заощаджувати на митах до півмільярда євро на рік. До слова, Угода про вільну торгівлю є частиною Угоди про асоціацію України з ЄС.

Експерти певні: півроку безмитного експорту в ЄС – позитивний месидж і чудова нагода дізнатися про вимоги та смаки європейців, але конкурувати на цьому ринку нам буде непросто: через низьку якість у Європу потрапить далеко не вся продукція. 

“Європейський ринок не потребує продукції, але нам вирішили дати час. Втім що ми можемо туди експортувати? Наша продукція не має відповідної сертифікації, тому потрапити на ринок буде нелегко, а ще важче буде витримати конкуренцію. Мита скасували, але контролю ніхто не відміняв. Тому якщо хтось думає, що можна буде везти все, що завгодно, той дуже помиляється, – розповів “Пошті” Андріан Фітьо. – Особливо важко буде тим, хто виготовляє молочну продукцію, бо вони ще не готові продавати її на світових ринках, адже вона не відповідає суворим європейським стандартам. Не витримають конкуренції й виробники овочів і фруктів”.

Ігор Левус, начальник відділу митних платежів Львівської митниці, пояснює: ЄС прийняв регламент, відповідно до якого скасовано або  значно зменшено розміри ввізного мита на українські товари, які експортують у країни ЄС. 

Якщо хтось думає, що можна буде везти все, що завгодно, той дуже помиляється

“Українські підприємства, які здійснюють експортні операції в країни ЄС, не платитимуть ввізного мита. Це зробить нашу продукцію дешевшою і конкурентнішою на європейському ринку. Наголошую: скасовано мита лише для українських товарів, тобто для продукції українського походження! І цей статус має підтверджуватись поданням відповідного сертифіката, який видають у Торгово-промисловій палаті України. Конкуренція буде не в Україні, а на території ЄС, і це позитив для вітчизняних товарів. Вони стануть дешевшими в Європі, тому їм буде легше витримувати конкуренцію”, – пояснив Ігор Левус. 

Наскільки така новація дозволить заощадити українським підприємцям на митниці – поки не підрахували. “Номенклатура дуже широка, і тому не можна вивести середнє. Також складною є система розрахунку ввізного мита в ЄС. Податки були немалі, тому суттєво полегшає”, – сказав Ігор Левус. 

З його слів, поки не йдеться про те, щоби скасувати мита на імпортні товари, адже встановлення розміру ставок ввізного мита – прерогатива не митниці. “Відповідне рішення має бути перебачене Законом України “Про митний тариф”. Для окремих країн чи груп країн, у яких діють угоди про вільну торгівлю, відповідно  зменшені ставки ввізного мита”, – сказав Ігор Левус.

Так, ЄС ввів послаблення митного режиму лише на півроку, бо до того часу сподівається, що Україна таки підпише Угоду про асоціацію з ЄС, яка включає Угоду про зону вільної торгівлі. До слова, востаннє позитивне сальдо зовнішньої торгівлі в Україні у розмірі 1,3 млрд доларів зафіксували в 2005-ому, після чого торговельний баланс залишався дефі­цитним.

Додати коментар



Оновити

Надіслати
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 25 Strict Standards: Non-static method modFlexiCustomCode::parsePHPviaFile() should not be called statically in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 55
Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 121 Warning: Illegal string offset 'links' in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126 Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/lvivnews/data/www/lvivport.info/uneli/links.php on line 126

lvivport.com © 2004-2013

Використання матеріалів, розміщених на сайтах холдингу можливе виключно за умови посилання на джерело. Агенція не несе відповідальності за матеріали, розміщені відвідувачами сайтів. У випадку виявлення на сайтах холдингу матеріалів, що порушують авторські права або інші нормативно-правові акти України, повідомте про такі факти адміністрацію.

lvivport.com

  • Про нас
  • Веб-дизайн
  • Реклама
  • Контактна інформація

Наші проекти

  • Львівський форум
  • Дівочі посиденьки
  • Львівський VW-Клуб
  • Каталог львівських сайтів
  • Авто-порт

Слідкуйте за нами

  • Ми у Facebook
  • Ми у Твітері
  • Ми у RSS



Ми слідкуємо за сайтами

ZIK

Львівська газета

Новий Погляд

Львівська Пошта

Вголос