This version of the page http://ugv.com.ua/press/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-18. The original page over time could change.
Прес-служба | ПАТ Укргазвидобування

Укргазвидобування проводить відкритий конкурс комерційних пропозицій

18.04.17

ПАТ “Укргазвидобування” проводить відкритий конкурс комерційних пропозицій з закупівлі Широкої фракції легких вуглеводнів (ШФЛВ).

На ТЦСК «Базилівщина» успішно завершився плановий ремонт

18.04.17

ПАТ «Укргазвидобування» після тижневого планового ремонту 13 квітня запустило в роботу технологічний цех стабілізації конденсату «Базилівщина».

Всі планово-попереджувальні ремонтні роботи на технологічних установках завершені у встановлений термін. Так, у ремонтний період було проведено комплекс робіт з поточного технічного обслуговування, ревізії, ремонту та очищення від відкладень обладнання.

На даний час всі технологічні установки працюють у штатному режимі.

Укргазвидобування у 2017 році прийме 800 стажерів

14.04.17

Для реалізації програми зі збільшення власного видобутку газу ПАТ «Укргазвидобування» – найбільша в Україні газовидобувна компанія, запроваджує програми стажування молоді.

«Наша компанія – потужний гравець на ринку праці України, і до планування людського ресурсу ми підходимо стратегічно. Задля забезпечення сталого розвитку нафтогазової галузі України та виконання Програми «20/20» ми працюємо на випередження дефіциту кадрів. У 2017 році ПАТ «Укргазвидобування» залучає на стажування 800 студентів та випускників навчальних закладів різного рівня акредитації», – зазначила директор з управління персоналом ПАТ «Укргазвидобування» Маргарита Короткова.

«Стажери матимуть змогу навчатися та сформувати усі необхідні для роботи компетенції. Частина з них обов’язково отримає пропозицію щодо роботи», підкреслила Маргарита Короткова.

Нагадаємо, у квітні 2017 року ПАТ «Укргазвидобування» реалізувало масштабний просвітницький   проект: провідні фахівці та топ-менеджери компанії провели публічні лекції для студентів профільних навчальних закладів, а також школярів, щодо розвитку української газовидобувної галузі та важливості побудови енергонезалежності України.

Для довідки
Станом на 2017 рік у нафтогазовій галузі України працює  близько 85 тис. працівників. Безпосередньо у газовидобувній – близько 23 тисяч, з яких 85% складають представники ПАТ «Укргазвидобування».

Укргазвидобування успішно провело перші аукціони через систему «ProZorro. Продажі»

13.04.17

ПАТ «Укргазвидобування» успішно провело перші аукціони через систему «ProZorro. Продажі» – новий проект ProZorro для ефективної реалізації неліквідних активів.

12-13 квітня відбулися чотири аукціони з реалізації металобрухту. Завдяки прозорості та конкуренції на торгах середній економічний ефект від продажу активів через систему склав 20%.

«ProZorro. Продажі» підтвердило наші очікування. Електронна система – дійсно ефективний механізм реалізації неліквідних активів Укргазвидобування. Зараз компанія готує ще багато цікавих лотів для продажу», – зазначив Андрій Токар, директор з питань матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Укргазвидобування».

Укргазвидобування зменшує викиди в атмосферне повітря

12.04.17

Найбільша в Україні газовидобувна компанія — ПАТ «Укргазвидобування» — на фоні збільшення власного видобутку природного газу, вживає заходи щодо зменшення викидів в атмосферне повітря.

Зокрема, філія «Укрбургаз» — найбільше в Україні бурове підприємство, у 2016 році зменшило, порівняно з 2015 роком, викиди оксидів азоту на 83,5%, оксидів вуглецю — на 46,4%.

Також заходи, спрямовані на зменшення викидів в атмосферне повітря сполук азоту, було успішно вжито у філіях ГПУ «Полтавагазвидобування», ГПУ «Львівгазвидобування», Управлінні з переробки газу та газового конденсату.

Так, зменшення викидів оксидів вуглецю у 2016 році, порівняно з 2015 роком, було зафіксовано у ГПУ «Полтавагазвидобування» на рівні 2,75%, у ГПУ «Львівгазвидобування» — 2,7%, в Управлінні з переробки газу та газового конденсату — 8,86%.

Порівнюючи показники викидів забруднювальних речовин в атмосферне повітря за І квартал 2017 року з показниками за І квартал 2016 року, спостерігається зменшення викидів у процентному співвідношенні на 0,2%. Цей показник відображається на фоні збільшення у І кварталі 2017 року видобутку природного газу на 0,44%.

«У всьому світі збільшення виробництва призводить до збільшення викидів забруднювальних речовин в атмосферне повітря. Завдяки модернізації технологічних процесів та впровадженню екологічних принципів організації виробництва Укргазвидобування робить усе можливе, для того щоб мінімізувати шкідливий вплив роботи підприємства на навколишнє природне середовище», — зазначив голова правління ПАТ «Укргазвидобування» Олег Прохоренко.

Енергетична незалежність України – це реальність, що буде втілена до 2020 року

11.04.17

Студентам Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу про «Програму 20/20», що дасть можливість державі повністю перейти на споживання газу внутрішнього видобутку, розповів Олександр Романюк, перший заступник голови правління-виконавчий директор ПАТ «Укргазвидобування».

До 2020 року вийти на рівень видобутку 20 млрд кубів власного українського газу, – саме на таку перспективу працюють усі підприємства «Укргазвидобування». Про це говорили на зустрічі, що відбулась 6 квітня, у Івано-Франківську. Понад 160 студентів вишу, вщент заповнена аудиторія, щира увага до новин, про які розповів один із реформаторів газовидобувної галузі – це доказ високого інтересу до змін, що відбуваються в країні. Особливо у газовидобувній галузі. Країна, де слово «газ» викликає, на жаль, тільки негатив, давно завмерла в очікуванні добрих новин. Вони є.

Це легенда, що в Україні немає достатніх запасів газу

Політика нового керівництва полягає у послідовній чітко продуманій покроковій «реанімації» газовидобувної галузі, що вочевидь свідомо нищилась роками. Як сказав, Олександр Романюк, українське газовидобування, як корабель, що необхідно потроху повертати, щоб не перевернувся. Перспективи того вартують.

– Це легенда, що в Україні немає достатніх запасів газу. Ми дослідили і визначили, що їх є достатньо не лише для внутрішнього користування, а й імпорту вуглеводів за кордон у перспективі. – наголосив Олександр Романюк. Нещодавно у нас, в «Укргазвидобуванні» відкрито свердловину, що дала більше мільйона кубів дебіту на добу, – аргументував він.

Ми не дали фактично приватизувати українське газовидобування

Зі слів Олександра Романюка, розпочали реформування галузі з того, що зламали чимало схем, які завуальовано дозволили майже приватизували українське газовидобування. Протидія крадіжкам, «торгівлею для своїх» та припинення співпраці з численними «спільними підприємствами», зупинила відтік готівкових коштів з державного підприємства.

Новий менеджмент принципово запровадив усі операції через систему «Прозоро». Це дозволило в рази зменшити витрати.

Ринкові зарплати дали можливість залучити висококласних іноземних фахівців і повернути своїх до України

Наступним кроком із підвищення ефективності галузі було впровадження ринкових зарплат. Це дозволило відновити кадровий потенціал. Повернули в Україну висококласних українських фахівців із Туркменістану, Сибіру, Далекого Сходу. Ті, хто через низькі оплати праці перейшли на роботу до приватників, теж повернулись  у державні структури «Укргазвидобування». Ринкові зарплати дали можливість залучити й іноземних фахівців, які добре обізнані із найкращими світовими технологіями газовидобування і ефективно впроваджують їх в Україні.

2017 рік є «роком капітального ремонту»

За словами Олександра Романюка, 2017 рік у ПАТ «Укргазвидобування» є «роком капітального ремонту». Розбудова матеріально-технічної бази газовидобувної промисловості, що революційно змінить ситуацію із видобуванням газу і нафти із українських надр, надважливе завдання, що ставить перед собою команда реформаторів.

– Сьогодні у обслуговуванні підприємства понад 2,5 тисячі свердловин. Чимало з них – скалічені, вимагають серйозного ремонту, аби ефективність видобутку газу на них була відновлена. І ми це робимо, – розповів виконавчий директор ПАТ «Укргазвидобування».

Триває кардинальне технологічне переоснащення. До прикладу, лише у «Львівгазвидобуванні» за минулий рік і кілька місяців 2017-го року отримали 67 одиниць спецтехніки. Чи не вперше за 25 років.

Цьогоріч заплановано пробурити 250 тис. метрів свердловин, а у 2020-му в 5 разів більше – 800 тис. метрів. Буріння нових свердловин і у тих родовищах, що дають високий рівень видобутку газу, і у тих, що вичерпані і містять його залишки, проте ще кілька десятків років будуть наповнювати газогони України, – все це стратегія нової команди менеджерів, що повернулись з-за кордону аби змінити Україну, запровадити в ній й справді нові світові чесні стандарти.

Розмова із студентами була відвертою. Їх цікавили умови стажування на підприємствах «Укргазвидобування», впровадження стипендіальних програм, стратегія взаємодії з вишами. Молодь, що є потенціальним майбутнім галузі, була почута.

Укргазвидобування отримало газ з розвідувальної свердловини

11.04.17

ПАТ “Укргазвидобування”, найбільша газовидобувна компанія України, отримало промисловий дебіт природного газу з розвідувальної свердловини №8 Чкалівського родовища.

Свердловина досягла проектної глибини 2900 м і розкрила проектний горизонт.

В результаті освоєння свердловини, Укргазвидобування отримало промисловий дебіт 150 тис. м3 на добу.

За попередніми розрахунками фахівців УкрНДІгазу приріст запасів газу по свердловині складає близько 200 млн м3. 

Нагадаємо, що на початку березня цього року ПАТ “Укргазвидобування”, вперше з часів СРСР, отримало промисловий дебіт більше 1 млн кубометрів газу на добу з нової свердловини.

Олег Прохоренко в інтерв’ю журналу “Фокус” про справедливу вартість вітчизняного газу

10.04.17

Голова Правління ПАТ “Укргазвидобування” Олег Прохоренко в інтерв’ю журналу “Фокус” розповів про небажання місцевих рад погоджувати ліцензії, про інвестиційну програму компанії, про плани з видобутку газу на найближчі роки та варіанти розвитку УГВ після 2020 року.

Інтерв’ю можна прочитати за посиланням.

На Шебелинському ГПЗ успішно завершився плановий ремонт

10.04.17

ПАТ «Укргазвидобування» після двотижневого планового ремонту  Шебелинського ГПЗ 8 квітня завершило пускові роботи технологічного обладнання.

Всі планово-попереджувальні ремонтні роботи на технологічних установках завершені у встановлений термін. Так, у ремонтний період було проведено комплекс робіт з поточного технічного обслуговування, ревізії та ремонту обладнання, зокрема очищення від відкладень, ревізія колонного, теплообмінного та сепараційного обладнання, чистка, ревізія та ремонт трубних підігрівачів, заміна запірної арматури та ін.

На даний час всі технологічні установки працюють у штатному режимі.

ПАТ «Укргазвидобування» декларує корпоративні цінності

7.04.17

Уперше за свою історію ПАТ «Укргазвидобування», впроваджуючи найкращі світові практики корпоративного управління, визначило та декларує корпоративні цінності: Патріотизм, Професійність, Прогресивність, Порядність та Прозорість. Цінності УГВ допоможуть компанії та її працівникам зосередити зусилля на досягненні стратегічної мети – енергонезалежності України.

«Місія Укргазвидобування це забезпечення енергетичної безпеки та енергетичної незалежності України шляхом розробки власного газового ресурсного потенціалу, розвитку внутрішньої технологічної компетентності та надійної екосистеми галузі.  Для досягнення цієї шляхетної мети ми сформулювали наші корпоративні цінності як єдину систему моральних координат. Цінності УГВ – Патріотизм, Професійність, Прогресивність, Порядність та Прозорість – це те, що здатен зрозуміти та розділити кожен, кому небайдужі його робота, розвиток, зростання та доля нашої держави», – зазначив Олег Прохоренко, Голова Правління ПАТ «Укргазвидобування».

ЦІННОСТІ ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ»

ПАТРІОТИЗМ

Ми розуміємо, що наша самовіддана праця веде Україну до енергонезалежності. Наша команда захищає інтереси нашої держави. Ця вища мета важливіша за індивідуальні вигоди.

ПРОФЕСІЙНІСТЬ

Ми – лідер газовидобувної галузі України.  Ми постійно вдосконалюємося та вчимося. Ми досягаємо результату. Труднощі та перешкоди не спиняють нас. Ми найкращі в тому, що ми робимо.

ПРОГРЕСИВНІСТЬ

Ми ніколи не зупиняємося на досягнутому – зростаємо, змінюємося та реформуємо систему. Ми мислимо нестандартно та доводимо необхідність змін до наших колег та партнерів. Помічаємо недосконалості навколо нас та ніколи не миримося з ними.

ПОРЯДНІСТЬ

Корупція та подвійні стандарти є неприйнятними для нас у будь-якому вигляді. Ми відповідально ставимося до взятих на себе зобов’язань. Сумлінно виконуємо свою роботу. Піклуємося про безпеку праці та збереження навколишнього середовища.

ПРОЗОРІСТЬ

Ми встановлюємо зрозумілі та відкриті правила гри для наших працівників та партнерів і дотримуємося їх. Ми докладаємо зусиль, для того щоб наші рішення були виваженими, та з повагою ставимося до кожного.

Довідка
Корпоративні цінності УГВ запроваджені для всього 20-тисячного колективу компанії та її одинадцяти філій. Вони є основою філософії Товариства та дороговказом для працівників в ухваленні рішень, їхньому розвитку та кар’єрному зростанні.

    123456...1015202530...59