This version of the page http://kpi.ua/use (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-18. The original page over time could change.
Корисна і цікава інформація | КПІ ім. Ігоря Сікорського 

РозкладБібліотекаe-КампусНовиниМедіаВідпочинок

Ви є тут

Корисна і цікава інформація



Інженер і викладач інженерних дисциплін Галілео Галілей

8 січня 2017 р. виповнилося 375 років з дня смерті геніального італійського вченого Галілео Галілея (15.02. 1564 – 8.01.1642), одного із засновників класичної фізики і дослідного природознавства взагалі.



Книги про маяки

Чотири книги, що, безумовно, зацікавлять істориків техніки, надійшли наприкінці минулого року до фонду рідкісної і цінної книги Науково-технічної бібліотеки ім. Г.І.Денисенка нашого університету.



Про дива у казці і житті

Кажуть, дива трапляються лише в казках. Та життя іноді підкидає такі сюжети, що куди там казкарям. Якось на Закарпатті...



На сторожі нового року: Ілля Муромець – відомий і невідомий

У сліпучих бризках січневих веселощів практично непоміченим минає найперше після приходу Нового року свято. Можливо тому, що не супроводжується воно якимись традиційними дійствами на кшталт колядування, ворожіння чи купання в ополонках.



Як народилася пісня про ялинку

Невигадливі слова своєрідного Новорічного гімну знає кожний. І лише зазвучить знайома мелодія – в пам'яті відразу виникають яскраві вогники, конфетті та хлопавки, веселощі та сміх, подарунки від Діда Мороза та Снігуроньки, а також такий бажаний, особливо взимку, запашний аромат яблук, мандаринів і апельсинів.



Грип та його профілактика: поради лікаря

Грип – гостре респіраторне вірусне захворювання з крапельним механізмом передачі, яке характеризується гострим початком, переважним ураженням верхніх дихальних шляхів і загальною інтоксикацією. Збудники хвороби – віруси, за типом вірусу А, В, С.



Універсальний геній Ґотфрід Вільгельм Лейбніц

14 листопада минуло 300 років з дня смерті Ґотфріда Вільгельма Лейбніца (1.07.1646–14.11.1716) – німецького філософа, вченого, політика, дипломата, одного з найуніверсальніших геніїв в історії людства.



Вилкове – місто на воді

Запитання до любителів кросвордів: яке місто навесні пахне полуницею, а восени – айвою? Куди у квітні пориваються гурмани, щоб поласувати щойно виловленими оселедцями? Яку дорогу ганять водії, долаючи 200 км шляху за 5 годин? Де мешканці замість велосипедів пересуваються на човнах?



Туристи – в казан!

Шість років тому в Закарпатті з'явилася ще одна туристична родзинка – "Унгварська купіль", що знаходиться в однойменному готелі Ужгорода. Це величезний чавунний казан з мінеральною водою, що установлений на 6-метровій глибині і розігрівається дровами.



Джон Дальтон - засновник хімічної атомістики. До 250-річчя з дня народження

6 вересня 2016 р. виповнилося 250 років з дня народження знаменитого англійського вченого Джона Дальтона.

Сторінки

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • далі ›
  • в кінець »
x

Електронний кампус

Інформаційні ресурси

Викладачі КПІ

GitHub репозиторій

x

Департамент навчальної роботи

Розклад занять Розклад сесії Розклад для викладачів
x

Медіа-ресурси КПІ

Web-камери Радіо Відеорепортажі КПІ
x

Бібліотека

Сайт бібліотеки Каталог Електронний архів