This version of the page http://gazeta.dt.ua/authors/alla-kotlyar (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-17. The original page over time could change.
Алла Котляр - Автор - gazeta.dt.ua

Алла Котляр

редактор відділу Соціум

248 статей
  • Андрій РЕВА: "Мінсоцполітики постійно за все відповідає"

    З міністром соціальної політики ми хотіли поговорити ще два тижні тому — про больові точки звіту Пенсійного фонду. Але не склалося. Значно ширше інтерв'ю сталося 11 квітня — того дня, коли депутат від Опоблоку Ю.Павленко зареєстрував у Верховній Раді під №6345 проект постанови "Про звільнення Реви А.О. з посади міністра соціальної політики України".
  • Інкубатор майбутнього, або Звідки взяти невипадкових лідерів?

    Наскільки застосовні HR-моделі в масштабах країни, ми й розмовляли з Оксаною Семенюк, яка протягом 20 років (до 2014-го) очолювала відділ людських ресурсів корпорації Mondelēz International (раніше відомої як Kraft Foods) в Україні, а в останні півроку стала співзасновницею компанії Changers (консультації з лідерства й управління персоналом).
  • Тренди похилого віку. Про що кричить і мовчить річний звіт Пенсійного фонду

    Після підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі суми виплат, представлені в звіті Пенсійного фонду, почали без перебільшення лякати. Прірва між бідними працездатними та злиденними пенсіонерами перетворилася на Великий каньйон.
  • Інфіковані майбутнім

    Про те, що переживають окремі групи та суспільство в цілому; що, за всієї різниці наших позицій і відчуттів, ми передаємо нашим дітям, і як це зв'яжеться в майбутньому в рамках однієї країни, якщо вдасться зберегти її сьогодні, ми говорили із завкафедрою психіатрії, психотерапії і медичної психології НМАПО ім. П.Шупика, доктором медичних наук, професором Галиною Пилягіною.
  • Захоплені життям: історії успіху ветеранів АТО. Харків

    DT.UA продовжує серію публікацій "Захоплені життям. Історії успіху ветеранів АТО". Четвертий форум соціального проекту "Воїну — гідну працю" громадської організації "Центр зайнятості вільних людей", який допомагає ветеранам АТО знайти себе в мирному житті та реалізуватися, пройшов 23 березня в Харкові. 
  • Правда очима постправди

    Гортаючи сформовані нами ж стрічки соцмереж, ми бачимо безліч правд. Про те, які можливості несе нам завтрашній день, які небезпеки з них випливають і чи можна прогнозувати їх хоча б у середньостроковій перспективі, ми розмовляли з доктором філологічних наук, професором, автором багатьох книжок з комунікативних технологій та інформаційних війн Георгієм Почепцовим.
  • "Наше життя і смерть належать нам"

    1 грудня минулого року в особисті повідомлення Фейсбука до мене "постукав" такий собі Василь Корсун. 42-річний айтішник, що пройшов Майдан, був мобілізований і служив у 3-му полку спецназу. Повернувшись з війни, разом з командою почав реалізовувати масовий проект  " Вишкіл" з теоретичної військової онлайн-підготовки. Про нього він і попросив мене написати.
  • Діти думають дощ

    "…це життя мене не влаштовує, і, якщо я не можу нічого змінити в цьому світі, то мені краще піти..."  — страшні слова з останнього листування 15-літньої дівчинки з Маріуполя, яка наклала на себе руки, з модератором "групи смерті". Про те, як важливо, щоб у ролі провідника поруч із підлітком опинився уважний і люблячий батько, здатен вислухати й зрозуміти, а не куратор групи смерті, ми говорили  із завкафедри психіатрії, психотерапії та медичної психології НМАПО ім..П.Шупіка, доктором медичних наук, професором Галиною Пилягіною.
  • Батьки-вихователі: вихід на пенсію

    Пенсія — тема болюча тепер не тільки для людей передпенсійного віку, а й для молодих. Якщо ж ідеться про батьків — вихователів дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), то до всіх пенсійних страхів додається ще один: а що буде з неповнолітніми дітьми у разі виходу батьків на пенсію? 
  • Ніл Вокер: "Територія за контактною лінією — це Україна"

    Сьогодні в Україні працюють 18 різних агентств і фондів ООН.  З позицією ООН можна погоджуватися чи ні, піддаючи критиці окремі кроки й заяви. Однак не враховувати її не можна. Про діяльність ООН в Україні в ексклюзивному інтерв'ю DT.UA розповів координатор систем ООН в Україні Ніл Вокер. 
  • Діти у війні: не постраждав ніхто?

    Робоча група з правозахисників, психологів, психіатрів, представників громадських організацій та фондів, які працюють із дітьми на Сході України і з дітьми-переселенцями в різних регіонах країни, зібралася минулого тижня, щоб допомогти розробникам удосконалити постанову, яка регламентує надання статусу дітям, котрі постраждали внаслідок воєнного конфлікту.
  • Диво Зої Берегової

    Для Зої Берегової диво — у її вірі в Бога. Для мене — просто у вірі. У тому числі й у те, що, розповівши життєву історію цієї жінки, можливо, мені якось вдасться допомогти Зої Береговій та її чоловікові з іще одним дивом — здійсненням їхньої мрії добудувати центр адаптації для дітей — випускників інтернатів. 
Реклама
USD 26.86
EUR 28.56
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости
Мета-Новости