This version of the page http://www.lvivpost.net/kultura/n/38078 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-16. The original page over time could change.
Кен Вандермарк зіграє у Львові - Львівська Поштa

Кен Вандермарк зіграє у Львові

На XVІ Jazz Bez, який триватиме з 2 по 11 грудня, до нашого міста завітають зірки американського джазу

Марічка Ільїна №133 (1892), четвер, 17 листопада 2016
фото: Michael Parque
Із 2 по 11 грудня Львів стане центром XVІ Міжнародного джазового фестивалю  Jazz Bez, який об’єднає 15 міст України та Польщі. Фестиваль намагається показати щонайбільше джазових стилів та привозить музикантів, які зараз творять світовий джаз.
Цього року на Jazz Bez завітають відомі американські джазмени. Першим із них для нас зіграє контрабасист із Гавани Роланд Абреу. Він виступить 3 грудня у Львівській філармонії у складі Budniak / Bakovsky Intermedium Quintet разом із українськими саксофоністом Тарасом Баковським і трубачем Дмитром Бондаревим та польськими перкусистом Пйотром Будняком і гітаристом Пйотром Ліповичем. 
У неділю, 4 грудня, в дуеті зіграють двоє відомих басистів із Америки та України David Friesen & Andrew Arnautov Project. Музиці першого притаманне змішання народних єврейських і класичних мелодій, лірична сила і тепло. В дуеті з ним виступить український басист Андрій Арнаутов, який грав разом із Петом Метіні, Діззі Гілеспі, Роєм Гаргровом, Віктором Мендозою, кубинськими зірками Buenavista Social Club, а також був викладачем музики на Ямайці.
В суботу, 10 грудня до Львова привезуть міжнародний проект Rednaxela, музиканти якого мандрують світом, змінюючи країни та звукові середовища. В проекті виступають німецька джазова сопрано-вокалістка Almut Kuhne, бельгійська альт-вокалістка Elsa Gregoire, канадсько-бельгійський саксофоніст і кларнетист Peter Van Huffel, німецькі джазовий тромбоніст Matthias Mьller та барабанщик Jan Leipnitz, віолончеліст Nathan Bontrager зі Сполучених Штатів та канадсько-український гітарист Алекс Максимів. У 2009 році Алекс став членом JazzClub.Lviv, якийсь час жив у Львові та грав із багатьма музикантами львівського джазового середовища. Зараз він концертує по всьому світу та привозить зірок джазу до України. 
Завершиться фестиваль у неділю, 11 грудня. Зірки світового фри-джазу –  американський саксофоніст Ken Vandermark та німецький перкусист Klaus Kugel – спеціально приїдуть в Україну, щоби разом із контрабасистом Марком Токарем зіграти на закритті XVI Фестивалю Jazz Bez.
Ken Vandermark – одна з найважливіших постатей сучасного джазу, видатний американський саксофоніст і кларнетист. Упродовж останніх 30 років Вандермарк працює над розширенням можливостей імпровізаційної музики. Кен – активний учасник світової джазової спільноти, який пов’язує американські та європейські джазові середовища. У 2007 році Вандермарк виступив на Jazz Bez зі своїм проектом Resonance та викликав фурор серед українських шанувальників фри-джазу.
Всі концерти фестивалю Jazz Bez  відбуватимуться у Львівській філармонії. Окрім концертної програми, на фесті відбудуться джазові майстер-класи Девіда Фрізена та наукова конференція, а вечірні джем-сейшни, як і завжди, збиратимуть музикантів та шанувальників  джазу в “Дзизі”.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно увійти
0.8870 / 4.37MB / SQL:{query_count}