This version of the page http://www.lvivpost.net/kultura/n/38027 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-16. The original page over time could change.
Про Львів – не пафосно, а щиро - Львівська Поштa

Про Львів – не пафосно, а щиро

Видавництво “Основи” презентувало іронічний англомовний путівник про місто Лева. Це вже третє видання популярної серії англомовних путівників

Ірина Цицак №132 (1891), вівторок, 15 листопада 2016
фото: osnovypublishing.com
Дощ, запашна кава, смачний сирник, улюблені цукерки “Зоряне сяйво”, лікер “Старий ринок”, пиво... А ще ратуша, Шевченківський гай, “Дзиґа”, “Вірменка”, проїзд Крива Липа і… ринок голубів. Загалом 77 пунктів. І все це про наш рідний Львів. Але по-іншому, зовсім по-іншому… Це про наш Львів, який любимо ми, містяни, яким захоплюються і який так зачаровує туристів, які до нас приїздять. 
Легендарне видавництво “Основи” представило в місті Лева у рамках фестивалю “Ніч у Львові” сучасний та іронічний путівник містом Awesome Lviv. Презентувала видання в “Світі кави” на площі Ринок його керівник і видавець Дана Павличко – онука відомого Дмитра Павличка.
Awesome Lviv – це вже третє видання популярної серiї англомовних путiвникiв “Основ”. Перше видання – Awesome Ukraine – представляє Україну свiтовi без пафосу, з іронією та зі здоровим патріотизмом. Унiкальний англомовний довідник став у пригодi всім, кому бракувало оригінальної інформації про нашу країну, зазначають видавці. Друге видання – “Awesome Kyiv” – також припало до душі читачам. 
“Дякую Марті Іванишин, яка керує промоцією міста Львова, за допомогу, за розуміння і за те, що ви такі прогресивні! Те, як працює сектор промоції у Львові, є прикладом для всієї України”, – написала на своїй сторінці у Facebook Дана Павличко.
На сторінках Awesome Lviv можна знайти посилання на основні історичні події, відомих і талановитих жителів, мистецтво, культуру, спорт, літературу, традиції, навіть улюб­лену вуличну їжу. “Тут постійно п’ють каву, гуляють вузькими вуличками, обідають та вечеряють у химерних ресторанах. Архітектура міста, яка подекуди вже втратила свою велич, але не свій шарм, сильні мистецькі та літературні традиції – ось те, що відрізняє Львів від будь-якого іншого українського міста, – стверджують видавці. – У його лабіринтах можна мандрувати безконечно: вулицями старого міста, збудованого ще за часів Австро-Угорської імперії, поміж древніх костелів та синагог і загубитися серед кварталів радянського модернізму. Це місто, яке поєднує в собі велич стародавніх традицій і сильні художні та літературні течії”.
“Awesome Lviv – це колосальна командна праця, і результат вийшов, певна річ, добрий. Ми намагалися, і зробили це, підійти до нового видання нестандартно – зробити його максимально щирим, не пафосним. Багато жартуємо про те, якими є львів’яни, що вони люблять і що не люблять. Увесь матеріал, зокрема локації, поданий у довіднику, перевіряли львівські дослідники, радили, що давати, а що ні. Працювали англомовні редактори. У цьому виданні ми розповіли про ринок, де продають голубів. І це так гарно! Мені подобається річка Полтва, яка тече під містом… А який класний розділ про львівську погоду, а про красу Шевченківського гаю, зокрема на різдвяні свята, а про пасаж Крива Липа, де львів’яни сидять, п’ють каву та спілкуються, про пиріжкову на вулиці Словацького, яку знають всі студенти, про братів Гадюкіних!” – наголошує “Пошті” Дана Павличко.
“Розповіді про Львів – це нестандартний стиль. Це перший іронічний путівник про наше місто англійською мовою. У цьому виданні Львів інший, але водночас такий, яким його знають львів’яни, зі своїми фішками, особливостями. Коли львовознавець Ілько Лемко побачив це видання ще перед друком, то вигукнув: “Вау! Це мегакруто!”. І це справді мегакруто! Львівський дощ – як явище! Ринок голубів – явище, яке, до речі, ще не всім відоме... Сподобалося мені й те, як цікаво подана інформація про батярів, про парки, про відомі постаті, особистості”, – ділиться враженнями керівник відділу промоції Львівської міськради Марта Іванишин.

 
 фото: Анна Копилова
29-річна Дана Павличко – онука класиків української літератури Дмитра Павличка і Павла Загребельного, донька літературознавця Соломії Павличко. Майже сім років тому повернулася в Україну після навчання за кордоном. Чотири роки тому очолила видавництво “Основи”, яке заснувала у 90-их роках її мати Соломія, а до приходу Дани його розвитком займався її дід Дмитро Павличко.
Історія відродження “Основ” – зразок того, як одна вперта й енергійна людина з хорошою освітою і чуттям бізнесу може змінювати ситуацію в цілих сферах життя країни, пише pravda.com.ua.
Зі слів Дани Павличко, найважливіше почати робити те, від чого отримуєш задоволення: “Головне для нас робити книжки, які подобаються нам. От нам подобається робити щось таке трошки божевільне, ризикувати чи робити свої книжки мистецькими. А коли щось робиш чесно і якісно, то завжди знайдеш аудиторію для себе”.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно увійти
0.7226 / 4.4MB / SQL:{query_count}