This version of the page http://freehost.com.ua/ukr/servers/datacenter/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-16. The original page over time could change.
Дата-центр в Києві, вартість - послуги української хостинг компанії FreeHost
УА РУ
  • База знань
  • /
  • Блог
  • /
+380 (44) 364 05 71

Історія

Оскільки в свій дата-центр ми планували перевезти всі свої сервери з ЦОДов в яких вони розміщуються, наше завдання було створити ЦОД який би відповідав усім вимогам надійності, безпеки і якості які ми мали.

Оскільки споживання електроенергії у дата-центрі досить велике ми шукали будову подалі від центру Києва, але в той же час що знаходиться в безпосередній близькості від двох незалежних електро-підстанцій. Важливо також було щоб недалеко від будівлі проходили оптичні кабелі декількох різних провайдерів що, бажано, йдуть по різних телекомунікаційним каналізаціям.

Ми не прагнули побудувати найбільший або найдорожчий дата-центр в Україна, нашим завданням було створити надійний дата-центр відповідає стандарту Tier 2+ ефективно використовуючи наявні у нас кошти.

Завдяки тому що в розробці брали участь провідні компанії по проектування ЦОД, електроживлення, пожежної та фізичної безпеки, кондиціонування, за 2 роки ми змогли виконати встановлену перед собою складне завдання. 22.07.2011 був перевезений в наш ЦОД останній сервер і ми відкрили його для установки нових серверів!

ЦОД розділений на 3 незалежних приміщення, які будуть вводитися в експлуатацію по мірі заповнення. Загальна кількість юнітів дата-центру 2900.

Фотографії


Електроживлення

У дата-центр заведено два електричних введення, кожен ємністю 600 Квт, від незалежних підстанцій. У разі зникнення електроживлення, сервера автоматично починають працювати від ДБЖ, потужності якого вистачить на то щоб тримати одне приміщення близько 4-х годин. У разі відсутності електроживлення протягом однієї хвилини, надходить сигнал запуску дизель-генератора, який виходить на свою робочу потужність протягом 30-60 секунд. Він працюватиме до появи електрики. Дизель генератор має можливість здійснювати дозаправку в процесі роботи, тому може працювати протягом 24 годин без зупинки. Зараз нами встановлено перший з ДГУ потужністю 200 квт.

Кожна стійка розрахована на 5 квт, стежити за цим ми можемо завдяки лічильникам на кожній стійці. Це найбільш оптимальна потужність, для стійок без прицензійного та водяного кондиціонування. На випадок збою електроживлення в стійці, вона має 2 плеча, з незалежними автоматами.

Кондиціонування

Нами була реалізована схема N + 1. Це означає що в разі виходу з ладу одного з кондиціонерів, робота системи охолодження продовжиться в штатному режимі. При нормальній роботі автоматика почерзі відключає один з кондиціонерів для "відпочинку". У приміщенні ми підтримуємо температуру 20 градусів.

Інтернет

Ми використовуємо два незалежних оптичних вводи від різних інтернет провайдерів, це дає нам можливість реалізувати схему N + 1 підключення.

FREEhost.UA є офіційним учасником мережі обміну трафіком UA-IX, DTEL-IX, Giganet, дата-центр підключений до точок обміну трафіком MskIX, AmsIX, DecIX і має паритети з багатьма великими інтернет провайдерами Україна, завдяки цьому користувачі максимально швидко потрапляють на ресурси розміщені в нашому дата-центрі.

Для забезпечення надійного міжнародного каналу ми використовуємо кілька різних інтернет провайдерів, завдяки цьому, в разі пропадания одного з каналів, інтернет трафік буде направлений через інших провайдерів. У стандартному режимі використовується схема найбільш короткого маршруту для отримання максимальної швидкості доступу до ресурсам дата-центру.

Серцем дата-центру є Juniper MX80, який управляє всією маршрутизацією. Juniper Networks спеціалізується на розробці швидкісних рішень по обробці потокових даних для вищого рівня мережевих рішень. Решта комутаційне обладнання в дата-центрі також Juniper та Brocade.

Пожежогасіння

Для пожежогасіння ми використовуємо спеціальний газ, який не шкодить серверам, він зганяє з приміщення кисень і тим самим призупиняє загоряння. Система пожежогасіння автоматично спрацьовує у випадку виявлення спалаху і сигналізує в пожежну частину про виникненні проблеми.

Охорона

Кожен співробітник нашої компанії має унікальну картку доступу в приміщення гермозони, тому ми завжди знаємо хто і коли в неї входив. Всі приміщення також проглядаються за допомогою камер. Доступ в дата-центр проводиться виключно за документами і тільки для осіб, яким був оформлений пропуск.

Для клієнтів

Передбачена робоча зона, в якій клієнт може працювати з сервером як через KVM, так і безпосередньо з фізичним сервером.

Завдяки досить великому розміру і потужності ми здатні розміщувати обладнання наших клієнтів від одного юніта до декількох стійок.

Ми сподіваємося що введення в експлуатацію власного ДЦ дозволить нам істотно поліпшити якість надання послуг, збільшити швидкість реагування на такі стандартні завдання як перезавантаження сервера, підключення IPkvm та ряд інших, для виконання яких тепер тех. підтримки досить зайти в сусіднє приміщення.

Дякуємо, що обираєте FREEhost.UA