This version of the page http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=1870 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-15. The original page over time could change.
Кримська Свiтлиця :: Текст статти ""ЗАГУБИЛИ" 10 МІЛЬЯРДІВ?!"

Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З перших уст (2194)
З потоку життя (5321)
Душі криниця (3063)
Українці мої... (1390)
Резонанс (1353)
Урок української (974)
"Білі плями" історії (1569)
Крим - наш дім (525)
"Будьмо!" (258)
Ми єсть народ? (229)
Бути чи не бути? (69)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (125)
Мовно-комп'ютерний конкурс (108)
Порадниця (108)
Смішного! (96)
Додатки
"Джерельце" (829)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Архiв газети в pdf
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
1 ТРАВНЯ ЗАК╤НЧУ╢ТЬСЯ ПРИЙОМ ТВОР╤В НА ЗДОБУТТЯ ПРЕМ╤╥ ╤МЕН╤ ╤ВАНА ФРАНКА
Адреса для подання творчих роб╕т: 01001, м. Ки╖в, вул. Прор╕зна, 2, Державний ком╕тет телебачення...

УКРА╥НА VS РОС╤Я: СУД ООН ОГОЛОСИТЬ Р╤ШЕННЯ 19 КВ╤ТНЯ
Йдеться про позов, який 16 с╕чня МЗС Укра╖ни подало в М╕жнародний суд ООН в Гааз╕ з приводу...

У РАД╤ З'ЯВИВСЯ ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО НАЦ╤ОНАЛЬНУ АВТОНОМ╤Ю КРИМСЬКИХ ТАТАР
Серед автор╕в документу - голова Меджл╕су кримськотатарського народу Рефат Чубаров, л╕дер...

У МЗС УКРА╥НИ ПРОКОМЕНТУВАЛИ ХАМСЬКИЙ ВИСТУП РОС╤ЙСЬКОГО ПРЕДСТАВНИКА В РАДБЕЗ╤ ООН
"Рос╕йський тромбоз у РБ ООН ускладнився хамським "тиканням" на адресу посла ╖╖ Величност╕...

«В╤Н ПРОВ╤В ПРИГОЛОМШЛИВУ РОБОТУ» - ТРАМП ПРО ПО╥ЗДКУ Т╤ЛЛЕРСОНА ДО МОСКВИ
Президент США Дональд Трамп назвав «приголомшливою» роботу держсекретаря США Рекса...



Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:
































Головна сторiнка > Текст статти
"Кримська Свiтлиця" > #14 за 02.04.2004 > Тема "З перших уст"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#14 за 02.04.2004
"ЗАГУБИЛИ" 10 МІЛЬЯРДІВ?!
прес-конференція

 У вівторок, 30 березня, відбулася прес-конференція Віктора Ющенка, на якій лідер "Нашої України" представив журналістам законопроект "Про термінові заходи з розподілу прихованих доходів Державного бюджету України 2004 року". Над створенням цього документа, окрім лідера "Нашої України", працювали також народні депутати Віктор Пинзеник та Сергій Терьохін.
 На прес-конференції Ющенко піддав різкій критиці політику уряду Віктора Януковича в бюджетній, соціальній, фіскальній галузях, назвавши її "шахрайством".
 Лідер "Нашої України" наголосив на необхідності оприлюднення урядом "соціальних маяків" - прогнозів щодо розміру мінімальних зарплат та пенсій через квартал, півроку, рік. За його словами, саме досягнення таких показників має бути головним критерієм успішності роботи уряду.
 Ющенко звернув увагу на те, що сьогодні в Україні одна з найнижчих заробітних плат в СНД, пенсія нижча в півтора раза, ніж в Білорусі, яка теж не є найбільш успішною державою. "Причиною цих проблем є нереальне планування бюджету", - переконаний Віктор Ющенко. Він навів приклад формування бюджету на 2003 рік, коли уряд розробив проект основного фінансового документа держави з дохідною частиною на рівні 47 мільярдів. Натомість парламентський бюджетний комітет пропонував встановити доходи на рівні 55 мільярдів.
 В результаті тривалих суперечок з обвинуваченнями на адресу "Нашої України" в популізмі уряд наполіг на 50 мільярдах доходів. Наприкінці року до бюджету надійшло 55 мільярдів гривень. При цьому лідер "Нашої України" нагадав, що уряд не погоджувався підвищувати мінімальну заробітну плату до рівня 237 гривень вже з липня 2003 року, мовляв, для цього не вистачає шести мільярдів гривень. Ющенко наголосив, що кошти, отримані від перевиконання бюджету минулого року, уряд так і не спрямував у соціальну сферу.
 "Якби планування бюджету відбувалося професійно і відкрито, - проблема підвищення мінімальної заробітної плати до 237 гривень із відшкодуванням міжпосадових співвідношень давно була б вирішена", - зазначив лідер "Нашої України", додавши, що у розробці проекту бюджету на 2004 рік були допущені ті ж помилки.
 За словами Віктора Ющенка, плануючи бюджет-2004, уряд припустився ряду грубих помилок в обрахунку основних бюджетоутворюючих показників, зокрема, занизив минулорічні показники ВВП на 7,2 мільярда гривень, занизив у законі про Держбюджет показники економічного зростання, базу обрахунку бюджету. Загалом Кабмін занизив очікуваний показник ВВП на суму, яка перевищує 25 мільярдів гривень, а це означає, що дохідна частина бюджету занижена приблизно на 10 мільярдів.
 "Коли уряд помиляється в прогнозі на 17% - такий підхід не можна назвати виваженим і професійним", - заявив Віктор Ющенко. Він повідомив, що проект закону "Про термінові заходи з розподілу прихованих доходів Державного бюджету України 2004 року" передбачає внесення змін до шести соціальних законів (насамперед підвищити мінімальну зарплату до 240 гривень вже з 1 квітня нинішнього року з відшкодуванням міжпосадових співвідношень, відновити дію в повному обсязі статті 57 закону "Про освіту", а накопичений борг перед освітянами реструктурувати та розпочати його щомісячне погашення). Крім того, законопроект передбачає підвищити пенсії, стипендії, надати допомогу книговидавцям, знизити ставки єдиного та фіксованого податків. Проектом вводиться прив'язка рівня стипендії до прожиткового мінімуму: вона має становити на менше 50%.

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #14 за 02.04.2004 > Тема "З перших уст"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=1870

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 2-й поверх, кiмн. 13-14
тел: (0652)51-13-24; E-mail: kr_svit@meta.ua
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков