This version of the page http://www.km-partners.com/ua/vidanya (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-15. The original page over time could change.
» Видання Skip to content

 

Проекти та видання

 

  • Всі
  • Видання
  • Проекти

Предмет доказування в адміністративному судочинстві: від захисту приватної особи до процесуального нігілізму (2016)

Світовий досвід засвідчує, що виокремлення такого виду судочинства, як адміністративне, здійснене з метою розширення можливостей людини для реалізації права на судовий захист від протиправних рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень. Існування адміністративних судів є виправданим і можливим за умов, якщо роль судді виконуватиме людина, яка звільнилася від «совкового» мислення та дійсно є незалежною від впливу держави. Норми Конституції України та Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) можуть бути виписані ідеально, проте в обставинах «залежного» правозастосування вони зазнають серйозного перекручування.
Мета видання — кардинально змінити підхід суддів до адміністративного процесу, допомогти суспільству сформувати умови, у яких суддя буде захищати особу приватного права, не розмірковуючи про «безпорадність» влади.

Природні права людини. право на мирне зібрання як спосіб захисту природних прав (2014)

Природні права людини досліджені, визнані та формалізовані на міжнародному та національному рівнях, у тому числі в Україні. Але формалізація, навіть у Конституції, не означає реальне їх дотримання та захист. Порушення природних прав людини породжує питання: чи можна ефективно захищати природні права без порушення законодавства? Судовий спосіб захисту не розглядається, оскільки об’єктивне існування ефективного судового захисту виключає саму необхідність використання альтернативних способів захисту.

«Податковий спір чи злочин?» (2013)

Наслідком набрання чинності новим Кримінальним процесуальним кодексом України стало значне збільшення тиску на платників податків з боку правоохоронних органів.  Зокрема,  протягом 2013 року значно зростає кількість спорів з податковими органами за наслідками податкових донарахувань, у більшості з яких були відкриті кримінальні провадження проти службових осіб платників податків за ознаками злочинів кваліфікованих як ухилення від сплати податків, службове підроблення, службова недбалість та інші.

«Проблеми вмотивованості рішень у податкових спорах» (2012)

Чому йдемо до суду?
Чого чекає позивач від рішення?
Що може дозволити собі податкова та суддя, якщо рішення "в інтересах бюджету"?
Чи є взагалі реальним вмотивоване рішення суду?
На ці та інші питання відповідає видання "Проблеми вмотивованості рішень у податкових спорах", підготоване експертами "КМ Партнери".