Всеукраїнську ніч короткометражного кіно проти расизму “Full Color Film”

Поділитись

18 березня, до Міжнародного тижня проти расизму, в підтримку луганського студента Олаолу Сунканмі Фемі, котрий вже більше 17 місяців перебуває в Луганському СІЗО, Всеукраїнська молодіжна організація “Фундація Регіональних Ініціатив” організовує Всеукраїнську ніч короткометражного кіно проти расизму “Full Color Film”.

Програма кінопоказу:

  • Безвихідне положення (2009 р., Нідерланди)
  • Порцеляновий єдиноріг (2010 р., США)
  • Незнайомці (2008 р., Ізраїль)
  • Постав расиста на місце (2009 р., Німеччина)
  • Підтримай різноманіття (2010 р., Україна)

Кінопоказ проходитиме в 8 містах України: Луганськ, Донецьк, Ялта, Ужгород, Костопіль, Рівне, Полтава та Сімферополь.

Висловлюємо подяку Київському Клубу Толерантності Анні Ленчовській та Андрію Книжному, за допомогу в організації кінопоказу.

Резюме випадків насильницьких дій з підозрою расової мотивації мережі Ініціативи Розмаїття за 2012 рік.
Дані моніторингу не є повними та не відображають загальної ситуації в Україні, зокрема тому, що значна частина нападів, скоєних на ґрунті міжнаціональної нетерпимості, залишається поза увагою громадських організацій та правоохоронних органів через побоювання жертв повідомляти про те, що з ними сталося.

Наcилля: Було зафіксовано18 випадків насильницьких дій з підозрою расової мотивації, в результаті яких постраждали 19 осіб, із них 7 осіб – міжнародні студенти. Від нападів постраждали вихідці з таких країн як Конго, Нігерія, Пакистан, Гвінея, Камерун, Сьєрра-Леоне, а також шість громадян України (Кримський татарин, представники єврейської спільноти). Основним об’єктом нападів є вихідці з країн Африки .
Географія: Прояви насилля були зафіксовані у 7 містах України: Київ(6), Харків(5), Рівне (2), Берегово (2), Тернопіль(1), Луганськ(1), Одеса (1).

 

Posted in Анонси, Донецьк, Костопіль, Луганськ, Полтава, Рівне, Сімферополь, Ужгород, Україна, ЯлтаTagged Донецьк, Костопіль, Луганськ, Полтава, Рівне, Сімферополь, Ужгород, ФРІ, Ялта, “Full Color Film”

Напишіть відгук Скасувати відповідь