Черкаська обласна державна адміністрація http://ck-oda.gov.ua Fri, 14 Apr 2017 13:37:26 +0000 uk hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.0.5 Два рекорди України та три золота – в уманських атлетів http://ck-oda.gov.ua/dva-rekordy-ukrajiny-ta-try-zolota-v-umanskyh-atletiv/ http://ck-oda.gov.ua/dva-rekordy-ukrajiny-ta-try-zolota-v-umanskyh-atletiv/#comments Fri, 14 Apr 2017 12:19:59 +0000 http://ck-oda.gov.ua/?p=25084 Читати далі → ]]> Наймасштабніший в історії UPC Чемпіонат України з пауерліфтингу та окремих вправ серед аматорів та професіоналів відбувся в Києві. На змагання з’їхалися спортсмени не тільки з різних областей України, але й Білорусії. Участь у чемпіонаті взяли більше 350 атлетів-силачів. Участь у змаганнях взяла команда Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у складі із трьох спортсменів.

За підсумками змагань спортсмени показали високі результати. У номінації штанги 55 кг серед юніорів I місце посів студент другого курсу факультету фізичного виховання Владислав Мошенський. У цій же номінації серед чоловіків I місце здобув студент п’ятого курсу факультету фізичного виховання Іван Вергалюк, встановивши новий Рекорд України (вижав штангу 55кг 87 повторень за 3 хвилини).

Ще один новий Рекорд України та I місце виборов тренер-викладач кафедри спортивних дисциплін факультету фізичного виховання Сергій Ільченко, вижавши штангу 100кг 39 повторень за 3 хвилини.

]]>
http://ck-oda.gov.ua/dva-rekordy-ukrajiny-ta-try-zolota-v-umanskyh-atletiv/feed/ 0
У Черкасах вшанували подвиг учасників АТО http://ck-oda.gov.ua/u-cherkasah-vshanuvaly-podvyh-uchasnykiv-ato/ http://ck-oda.gov.ua/u-cherkasah-vshanuvaly-podvyh-uchasnykiv-ato/#comments Fri, 14 Apr 2017 11:39:47 +0000 http://ck-oda.gov.ua/?p=25077 Читати далі → ]]> Третій рік минає з початку бойових дій в зоні антитерористичної операції на Сході України. Тож сьогодні до Соборного скверу прийшли вшанувати подвиг сучасниних героїв представники обласної та міської влади, військовослужбовці, рідні загиблих атовців, побратими, молодь.

До пам’ятного знаку загиблим бійцям АТО черкасці поклали квіти, а митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан відслужив молебень. Сьогодні ж містяни також пройшли ходою до Долини троянд. Тут відбувся мітинг пам’яті.

]]>
http://ck-oda.gov.ua/u-cherkasah-vshanuvaly-podvyh-uchasnykiv-ato/feed/ 0
У вихідні очікуються періодичні дощі http://ck-oda.gov.ua/u-vyhidni-ochikuyutsya-periodychni-doschi/ http://ck-oda.gov.ua/u-vyhidni-ochikuyutsya-periodychni-doschi/#comments Fri, 14 Apr 2017 10:47:11 +0000 http://ck-oda.gov.ua/?p=25074 Читати далі → ]]> За прогнозом синоптиків, у вихідні та на наступному тижні на Черкащині утримується нестійкий характер погоди. Очікуються періодичні дощі різної інтенсивності – від невеликих до помірних. Температура повітря вночі +1+6º, вдень коливатиметься від +10+15º до +7+12º. Про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

А 18-19 квітня в нічні та ранкові години можливі заморозки інтенсивністю 0-3º.

]]>
http://ck-oda.gov.ua/u-vyhidni-ochikuyutsya-periodychni-doschi/feed/ 0
В області оновлять систему функціонування спеціалізованих служб цивільного захисту http://ck-oda.gov.ua/v-oblasti-onovlyat-systemu-funktsionuvannya-spetsializovanyh-sluzhb-tsyvilnoho-zahystu/ http://ck-oda.gov.ua/v-oblasti-onovlyat-systemu-funktsionuvannya-spetsializovanyh-sluzhb-tsyvilnoho-zahystu/#comments Fri, 14 Apr 2017 09:23:45 +0000 http://ck-oda.gov.ua/?p=25069 Читати далі → ]]> На Черкащині оновлять та удосконалять механізм функціонування спеціалізованих служб цивільного захисту. Таке рішення прийняли в ході робочої наради, що відбулась в ОДА під головуванням заступника очільника області Костянтина Омаргалієва. У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів обласної адміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади області, підприємств, установ та організацій.

Костянтин Сапартаєвич наголосив на тому, що спеціалізовані служби цивільного захисту створені для проведення спеціальних робіт та забезпечення заходів цивільного захисту, згідно з Кодексом Цивільного захисту України та відповідною постановою КМУ.

Оновлення ж системи їхнього функціонування зумовлене змінами законодавчої та нормативно-правової бази, зокрема щодо Єдиної державної системи цивільного захисту, територіальних та функціональних підсистем. Також у зв’язку з реструктуризацією центральних органів виконавчої влади, зокрема обласної державної адміністрації, територіальних органів міністерств. Відтак до діючого розпорядження про спеціалізовані служби внесуть відповідні зміни.

Детально про створення, склад та завдання спеціалізованих служб цивільного захисту територіальної підсистеми в області поінформував начальник відділу планування заходів цивільного захисту, оповіщення та зв’язку управління цивільного захисту обласної адміністрації Василь Науменко. Він, зокрема, повідомив про спеціалізовану службу енергетики, захисту сільськогосподарських тварин та рослин, інженерну спеціалізовану службу, спеціалізовану служба матеріального забезпечення та ін.

 

]]>
http://ck-oda.gov.ua/v-oblasti-onovlyat-systemu-funktsionuvannya-spetsializovanyh-sluzhb-tsyvilnoho-zahystu/feed/ 0
Прем’єр-міністр закликає українців користатися можливостями урядової програми “Доступні ліки” http://ck-oda.gov.ua/remjer-ministr-zaklykaje-ukrajintsiv-korystatysya-mozhlyvostyamy-uryadovoji-prohramy-dostupni-liky/ http://ck-oda.gov.ua/remjer-ministr-zaklykaje-ukrajintsiv-korystatysya-mozhlyvostyamy-uryadovoji-prohramy-dostupni-liky/#comments Fri, 14 Apr 2017 08:51:46 +0000 http://ck-oda.gov.ua/?p=25061 Читати далі → ]]> Уряд передбачив достатньо коштів, у тому числі резерви, для того, щоб забезпечити постійність програми виділення безкоштовних ліків за трьома захворюваннями, і тому Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає українців користатися запропонованими можливостями.

Глава Уряду сказав: “Хочу запевнити, що ми будемо фінансувати програму в повному обсязі. Кошти у нас для цього є, навіть резерв передбачений, тому просив би українців користатися цією програмою і просто бути здоровими”.

При цьому він запропонував українцям звертатися на Урядову “гарячу лінію” 1545 для отримання необхідної інформації.

Володимир Гройсман підкреслив, що урядова програма “Доступні ліки” почала дію з 1 квітня і є постійною. Крім того, Уряд, за словами Прем’єр-міністра, реалізує й інші програми з метою скорочення захворюваності й смертності.  Однією з таких програм є програма розбудови кардіоцентрів по усій країні.

“Давайте швидко реалізовувати цю програму, – сказав Володимир Гройсман. – Ангіографічнеобладнання, спеціалісти мають бути по усій Україні, щоби українці мали доступ до лікування. Це зниження смертності та інвалідності. Це те, що нам потрібно зробити. Тривалість життя українців має зростати”.

За інформацією Урядового порталу

 

]]>
http://ck-oda.gov.ua/remjer-ministr-zaklykaje-ukrajintsiv-korystatysya-mozhlyvostyamy-uryadovoji-prohramy-dostupni-liky/feed/ 0
Черкащанка перемогла в міжнародному мовно-літературному конкурсі http://ck-oda.gov.ua/cherkaschanka-peremohla-v-mizhnarodnomu-movno-literaturnomu-konkursi/ http://ck-oda.gov.ua/cherkaschanka-peremohla-v-mizhnarodnomu-movno-literaturnomu-konkursi/#comments Fri, 14 Apr 2017 07:40:04 +0000 http://ck-oda.gov.ua/?p=25039 Читати далі → ]]> Першокурсниця ДНЗ «Лисянський професійний аграрний ліцей» Ілона Драченко посіла почесне ІІІ місце у фінальному етапі VIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів професійно-технічних навчальних закладів України.

Підготувала учасницю викладач української мови Оксана Пепчук.

Ілона стала однією з 60-ти переможців XVI радіодиктанту національної єдності, за що отримала у подарунок літературу.

Ілона талановита і наполеглива, цікавиться літературою, вивчає творчість Шевченка, захоплюється музикою, опановує гру на флейті та є активною учасницею театральної студії ліцею.

Про досягнення Ілони Драченко розповідають представники начального закладу: «Таємниця будь-якого успіху – це талант, помножений на сумлінну працю та надзвичайну відповідальність. Будь-яку справу Ілона намагається довести до досконалості».

]]>
http://ck-oda.gov.ua/cherkaschanka-peremohla-v-mizhnarodnomu-movno-literaturnomu-konkursi/feed/ 0
На Золотоніщині зарибнили Кременчуцьке водосховище http://ck-oda.gov.ua/na-zolotonischyni-zarybnyly-kremenchutske-vodoshovysche/ http://ck-oda.gov.ua/na-zolotonischyni-zarybnyly-kremenchutske-vodoshovysche/#comments Fri, 14 Apr 2017 07:25:09 +0000 http://ck-oda.gov.ua/?p=25037 Читати далі → ]]> Щороку Державна екологічна інспекція у Черкаській області разом із небайдужими представниками громадськості та підприємствами організовує зариблення Кременчуцького водосховища цінними видами риб, які сприяють очищенню води від синьо-зелених водоростей.

Минулого року за ініціативи Державної екологічної інспекції у Черкаській області та за підтримки голови Черкаської обласної державної адміністрації Ю.О. Ткаченка відбулося зариблення Кременчуцького водосховища в мікрорайоні Дахнівка. Коштом підприємців було придбано чотири тонни малька товстолоба білого. А в районі села Кедина Гора за кошти ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» відбулось зариблення товстолобом білим в кількості 1 тонни.

Також днями в адміністративних межах села Коробівка Золотоніського району за підтримки громадських інспекторів з охорони довкілля Черкаської області організовано чергове зариблення Кременчуцького водосховища товстолобом білим в кількості 500 кг, короп — 400 кг, білий амур-100 кг.

За інформацією Державної екологічної інспекції в Черкаській області

 

]]>
http://ck-oda.gov.ua/na-zolotonischyni-zarybnyly-kremenchutske-vodoshovysche/feed/ 0
Молодь, вихована на засадах козацької педагогіки, має стати елітою українського суспільства, – переконані освітяни http://ck-oda.gov.ua/molod-vyhovana-na-zasadah-kozatskoji-pedahohiky-maje-staty-elitoyu-ukrajinskoho-suspilstva-perekonani-osvityany/ http://ck-oda.gov.ua/molod-vyhovana-na-zasadah-kozatskoji-pedahohiky-maje-staty-elitoyu-ukrajinskoho-suspilstva-perekonani-osvityany/#comments Fri, 14 Apr 2017 07:13:41 +0000 http://ck-oda.gov.ua/?p=25033 Читати далі → ]]> Обласний науково-методичний семінар «Потенціал козацької педагогіки для духовно-патріотичного та демократичного розвитку української нації» відбувся на базі обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», інформують в управлінні освіти і науки Черкаської облдержадміністрації.

Відкриваючи семінар, заступник начальника управління освіти  і науки ОДА Оксана Сімушіна розповіла про роботу, що здійснюється в області з популяризації українського козацтва.

Зокрема, Оксана Іванівна зазначила, що в тісній співпраці з козацькими організаціями обираються найефективніші технології, форми, методи та засоби формування у школярів кращих рис громадянина-патріота своєї держави; проводяться зустрічі та «круглі столи» з представниками козацтва області, військовослужбовцями, які воювали у зоні АТО; налагоджено тісну співпрацю з Навчальним центром Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота.

З метою розвитку форм козацької педагогіки 1 вересня 2014 року на базі Черкаської ЗОШ І-ІІІ ст. №6 відкрито козацький ліцейний клас. Наразі у школі функціонує вже 5 таких класів, у яких навчається 113 школярів. Рішенням колегії обласної державної адміністрації від 14.07.2016 таку практику вирішено поширити у всій області. Тому з 1 вересня 2016 року козацькі класи з числа учнів 5-8 класів. створено у кожному районі та місті обласного значення. У Христинівському районі створено 3 таких класи. Наразі функціонує 32 козацькі класи, у яких навчається 629 учнів. У варіативній складовій навчальних планів означених класів передбачено поглиблене вивчення історії козацтва, рідного краю, предметів духовно-морального спрямування, функціонування військово-патріотичних гуртків тощо. Зокрема, функціонують факультативні заняття «Козацький край», «Стежками козацької звитяги», «Українознавство», «Нащадки козацької слави» «Основи християнської етики»; курси за вибором «Історія козацтва», «Історія рідного краю», «Визначні постаті України» тощо. Проводяться заняття за навчальною програмою гуртка козацько-лицарського виховання «Джура».

Учні козацьких класів забезпечені одностроями та головними уборами за рахунок місцевих бюджетів та спонсорських коштів.

З метою приведення діяльності козацьких класів у відповідність з нормами та вимогами чинного законодавства управлінням освіти і науки облдержадміністрації було створено творчу групу. Членами творчої групи розроблено Положення про козацькі класи у загальноосвітніх навчальних закладах Черкаської області, яке було затверджено рішенням колегії управління освіти і науки.

Заступник завідувача кафедри історії України Науково-навчального інституту історії і філософії Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Юрій Присяжнюк визначив роль козацтва в системі національно-патріотичного та громадянського виховання української молоді. Водночас Юрій Петрович зазначив, що молодь, сформована на засадах козацької педагогіки та автентичних традицій українського народу має сформувати еліту нації, яка само ідентифікуватиме себе з-поміж інших народів.

Крайовий отаман Черкаського крайового товариства Українського козацтва означив співпрацю освітян і громадських патріотичних організацій України в сучасних умовах.

Доцент кафедри освіти та професійного розвитку педагогів ОІПОПП Наталія Степанова визначила роль цінностей українського козацтва у вихованні молодого покоління.

– Освітньою метою наразі виступає не тільки формування освіченої людини, а становлення особистості людини культурної, яка здатна знайти себе в своїй рідній культурі, яка може засвоїти багатство міжкультурного діалогу. Тож козацька педагогіка, як елемент виховання самоусвідомлення, розкриття духовного багатства українського народу, може бути базисом для формування еліти українського суспільства, – зазначає Наталія Михайлівна.

У рамках круглого столу керівники навчальних закладів, де впроваджується система навчання на основі козацької педагогіки, розповіли про власний досвід такої роботи. Зокрема було визначено роль козацької педагогіки у забезпеченні виконання завдань національно-патріотичного виховання молоді, відповідності такої моделі навчання завданням та цілям реалізації Концепції Нової української школи.

Директори шкіл представили власні напрацювання навчальних програм та дидактичного матеріалу, пов’язаного з козацькою педагогікою. Інтеграція козацької педагогіки в навчальні предмети було названо одним із важливих методичних завдань.

Окремо було означено роботу щодо створення музейних кімнат, відновлення стрілецьких тирів, оформлення куточків слави.

 

 

]]>
http://ck-oda.gov.ua/molod-vyhovana-na-zasadah-kozatskoji-pedahohiky-maje-staty-elitoyu-ukrajinskoho-suspilstva-perekonani-osvityany/feed/ 0
Реформи міністерства юстиції України направлені на захист права власності http://ck-oda.gov.ua/reformy-ministerstva-yustytsiji-ukrajiny-napravleni-na-zahyst-prava-vlasnosti/ http://ck-oda.gov.ua/reformy-ministerstva-yustytsiji-ukrajiny-napravleni-na-zahyst-prava-vlasnosti/#comments Fri, 14 Apr 2017 06:15:37 +0000 http://ck-oda.gov.ua/?p=25066 Читати далі → ]]>

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності» (так званий «антирейдерський закон») містить 30 новел, які на законодавчому рівні закріплюють європейські стандарти захисту прав власності та економічні інтереси інвесторів.
Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації  правомочна в 30-ти денний термін розглядати скарги на рішення, дії, бездіяльність державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації.
Міністерством юстиції України запроваджено контроль за діяльністю у сфері державної реєстраціїшляхом розгляду скарг, поданих відповідно до Закону України "Про звернення громадян", і обґрунтованих подань територіальних органів Мін’юсту, а також моніторингу реєстраційних дій в реєстрах.

]]>
http://ck-oda.gov.ua/reformy-ministerstva-yustytsiji-ukrajiny-napravleni-na-zahyst-prava-vlasnosti/feed/ 0
Підсумки спортивного 2016-го підбили на Черкащині http://ck-oda.gov.ua/pidsumky-sportyvnoho-2016-ho-pidbyly-na-cherkaschyni/ http://ck-oda.gov.ua/pidsumky-sportyvnoho-2016-ho-pidbyly-na-cherkaschyni/#comments Fri, 14 Apr 2017 06:11:48 +0000 http://ck-oda.gov.ua/?p=25093 Читати далі → ]]> Минулий рік виявився багатим не лише на яскраві перемоги наших спортсменів на змаганнях усіх рівнів, але й вдалим за багатьма іншими показниками. Вони власне демонструють якість роботи.

– Планування, аналіз, визначення пріоритетів, збільшення виїздів на змагання, створення належних умов для проведення навчально-тренувальних занять та зборів, починаючи з 2014 року, дали позитивні зрушення, – сказав під час прес-конференції в ОДА заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв. – Так, бачимо позитивну динаміку у збільшенні кількості залікових очок та відповідного зайнятого місця в олімпійських видах спорту.

Кількість набраних балів Зайняте місце в Україні

 

2014 рік – 34 678

2015 рік – 42 817

2016 рік –  55 420

 

2014 рік – 6 місце

2015 рік – 5 місце

2016 рік – 4 місце

 

 

Позитивну тенденцію маємо і в неолімпійських видах.

Кількість набраних балів Зайняте місце в Україні

 

2014 рік – 45 062

2015 рік – 54 259

2016 рік –  70 686

2014 рік – 6 місце

2015 рік – 5 місце

2016 рік –  4 місце

 

Такі показники маємо насамперед, завдяки тісній співпраці з федераціями із видів спорту та дитячо-юнацькими спортивними школами.

Так, кращими федераціями з олімпійських видів спорту визначено:

1 місце – обласна федерація легкої атлетики;

2 місце – обласна федерація стрільби кульової;

3 місце – обласна федерація хокею на траві.

Із неолімпійських видів:

1 місце – обласна федерація веслування на човнах «Дракон»;

2 місце – обласна федерація кікбоксингу «ВАКО»;

3 місце – обласна федерація військово-спортивних багатоборств.

 

– Здобутки наших спортсменів на змаганнях – це успіх усієї команди: спортсменів, тренерів, батьків, директорів спортивних шкіл, очільників федерацій, адміністрації та управління. Тому важливо, щоб кожен із нас на своєму рівні виконував належно поставлені задачі. Сьогодні у нас сформовані пріоритетні напрямки роботи і тому я переконаний, що ми зможемо не тільки утримати наші позиції, але й покращити, – констатував Костянтин Омаргалієв.

http://ck-oda.gov.ua/dytyacho-yunatski-sportyvni-shkoly-cherkaschyny-vyznaly-kraschymy-v-ukrajini/

]]>
http://ck-oda.gov.ua/pidsumky-sportyvnoho-2016-ho-pidbyly-na-cherkaschyni/feed/ 0