This version of the page http://ck-oda.gov.ua/?p=24419 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-15. The original page over time could change.
Очільник області зустрівся із Послом Індії

Очільник області зустрівся із Послом Індії

Черкащина активізуватиме двосторонню співпрацю з Індією. Про це йшлося на зустрічі очільника області Юрія Ткаченка із Надзвичайним і Повноважним Послом Індії в Україні паном Манодж Кумар Бхарті.

Як зауважив голова Черкаської ОДА, нині економічні відносини між Україною та Індією розвиваються динамічно. Проте, на його думку, країнам потрібно посилювати співробітництво, зокрема, в АПК та фармацевтиці, охороні здоров’я, культурі й освіті. Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні із цим погодився, зауваживши, що його країна готова втілювати низку спільних проектів у цих сферах на Черкащині.

– Ми готові розширити напрями співпраці з регіонами Індії та стати надійним і стратегічним партнером у сфері економічного, наукового та промислового співробітництва, – запевнив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Область має потужний економічний потенціал, який характеризується наявністю більше трьохсот великих підприємств харчової та хімічної промисловостей, машинобудування. Візитівкою області є розвинений сільськогосподарський сектор.

За словами очільника області, створення привабливого інвестиційного клімату в регіоні та розвиток інфраструктури для інвестування є одним із пріоритетних напрямів роботи обласної влади.

– Із цією метою ми створили Агенцію регіонального розвитку Черкащини, – сказав Юрій Ткаченко. – Це проектний офіс, який працює над залученням інвестицій, міжнародної допомоги, супроводом реалізації інвестиційних проектів та допомагає вітчизняним підприємствам виходити на зовнішні ринки. Окрім цього, зараз ми працюємо над створенням першого індустріального парку в регіоні. Ми маємо всі можливості, щоби створити комфортні та безпечні умови для потенційних інвесторів із Індії.

Додамо, що в географічній структурі експортної торгівлі Черкащини Індія посідає друге місце серед країн-партнерів. За підсумками минулого року обсяг зовнішньоторговельного товарообороту між підприємствами області та Республіки Індія збільшився на 24,1 %, порівняно з попереднім, і становив 29,4 млн дол. США.

Поширити в соц. мережах

Автор статті : Прес-служба ОДА

Назад Далi