This version of the page http://ukrainka.org/?p=7692 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-14. The original page over time could change.
Місто Українка Дитячий садок "Альонушка" - Місто Українка

Дитячий садок “Альонушка”

м.Українка, вул.Юності, 9

т. (04572) 21510, 21337

Завідувач – Корчак Ніна Іванівна

ДНЗ «Альонушка» є відомчим дитячим садочком Трипільської ТЕС ПАТ «Центренерго».

В садочку налічується десять працюючих груп, з них дві – раннього віку та вісім – дошкільного віку.

Дитячий садок був  заснований в 1970 році Трипільською ТЕС. За всі ці роки колектив закладу спільно з родиною виховали не одне покоління малят, виконуючи важливу місію, яку поклала на нас сім’я  та держава.

Пріоритетом дитячого садка, принциповим для країни і найбільш важливим для кожної сім’ї є збереження і зміцнення здоров’я дитини, забезпечення умов для всебічного розвитку.

Вихователі, що взяли на себе обов’язки з виконання цихзавдань, мають спеціальну педагогічну освіту, високий моральний і загальнокультурний рівень.

В ДНЗ «Альонушка» три вихователя мають вищу кваліфікаційну категорію, три вихователя – першу, шість вихователів – другу. Звання «Вихователь-методист» мають чотири вихователя.

Завідуюча ДНЗ «Альонушка» Корчак Ніна Іванівна має вищу категорію та звання «Вихователь-методист». В 2011 році їй було присвоєно звання Людина року». Досвід роботи Корчак Н.І. «Формування національної свідомості та духовності через впровадження основних засобів етнопедагогіки» занесений до каталогу «Освіта Київщини» та рекомендований до перейняття та запровадження в роботі іншими дитячими садками Київщини.

Вихователь-методист ДНЗ «Альонушка» Телецька Людмила Олександрівна має вищу кваліфікаційну категорію. В дитячому садку вона здійснює контроль над навчально-виховним процесом, надає методичну допомогу вихователям.

Педагогічний колектив ДНЗ «Альонушка» здійснює планомірну і систематичну роботу відповідно до законодавчих документів, вимог базової програми «Дитина» та «Впевнений старт». Планування проводиться за сферами життєдіяльності «Природа», «Люди», «Я сам» і «Культура», лініями розвитку та у відповідності з вимогами «Базового компонента дошкільної освіти України», його новій редакції.

З метою фізичного розвитку дошкільнят широко використовуються нестандартні технології: аромотерапія, точковий масаж, кольоротерапія, кисневі пінки, фіточаї, вітамінізація третьої страви, додатковий сніданок (сік, фрукти), індивідуальні профілактично-лікувальні вправи і масаж, вправи на дошці (профілакторі)Євмінова та на м’ячах, оздоровчо-профілактична гімнастика, загартування ризьким методом і профілактика плоскостопості.

В садку діє масажний кабінет, де працює спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії медична сестра Лук’яненко Ірина Василівна.

Діти із задоволенням виконують різноманітні вправи в спортивній залі під керівництвом вихователя-методиста Гачевської Ніни Олексіївни.

З яким почуттям радості діти поспішають до театру, де їх зустрічає вихователь І кваліфікаційної категорії Лавренчук Ольга Іванівна. Вона навчає малюків умінню володіти пластикою, мімікою, жестами, творчо перевтілюватись у сценічний образ. До речі, наш  театр «Фантазер» єдиний в Обухівському районі.

Також для дитини важливим фактором є вивчення та засвоєння народних традицій, звичаїв, правил життя того осередку, в якому народився. Потрібно навчити малят любові до своєї Батьківщини, до родини. Щедрувати, збиратись на вечорниці дітям подобається у світлиці, де їх завжди радо вітає щира, усміхнена господиня Гринюк Вікторія Миколаївна, вихователь І кваліфікаційної категорії.

Профілактичні заходи щодо зменшення захворюваності здійснюють старші медичні сестри Дахно Лариса Борисівна (старша медична сестра вищої категорії) та Москальова Інга Анатоліївна.

Дитячий дошкільний заклад «Альонушка» приваблює своєю мальовничою територією, шумом сосен та берізок. Садок  потопає в розмаїтті квітів та зелені, вирощених своїми руками в нашій теплиці. До речі теплицю ми також  маємо єдині на весь Обухівський район і вирощуємо в ній не тільки квіти, а й цілий рік кріп, петрушку і таке інше до столу наших малят.

Наші двері, як і наші серця, завжди привітно відкриті для малечі. Ми завжди готові радо приймати і вітати Вас у нашому дошкільному навчальному закладі «Альонушка» Трипільської ТЕС ПАТ «Центренерго». Ласкаво просимо в наш дитячий садок!

© 2014. Сайт міста Українки. При використанні матеріалів, посилання на сайт обов’язкове