This version of the page http://necu.org.ua/nuce-07/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-14. The original page over time could change.
Звіт про стан світової ядерної промисловості за 2007 рік | Національний екологічний центр України
Що замовчують про сучасне та майбутнє атомної енергетики?
Дослідження: Світова атомна енергетика в занепаді

Національний екологічний центр
України

  • УКР
  • ENG

Звіт про стан світової ядерної промисловості за 2007 рік

На сьогоднішній день можна почути багато заяв про „Ядерний ренесанс”, тобто про відродження атомної енергетики. Використовуючи ці заяви уряд України запланував будівництво 22 нових реакторів, що може привести до кризи в енергетиці країни. “Звіт про стан світової ядерної промисловості за 2007 рік” ясно показує, що будь-які заяви про відродження атомної енергетики і на далі залишаються лише заявами, а реально ніякого пришвидшення розвитку не відбувається.

В „Звіті” розглядаються основні причини занепаду атомної енергетики, такі як велика вартість атомної енергетики, великі ризики, пов’язані з вкладанням фінансів у будівництво нових АЕС, про величезні технічні проблеми і складнощі, про ілюзії, що атомна енергетика врятує від змін клімату, про брак досвідчених кадрів і наступного покоління атомників.

Автори цього звіту залишаються переконаними, що, кількість АЕС, що працюють в світі, швидше за все, знизиться протягом наступних двох десятиріч, причому доволі різке зменшення очікується після 2020 року. Багато аналітиків вважає, що основні історичні проблеми атомної енергетики не було подолано і вони продовжуватимуть становити суттєву перешкоду у конкуренції світового ринку. Окрім того, виникли нові труднощі.

Звіт про стан світової ядерної промисловості за 2007 рік
Звіт про стан світової ядерної промисловості за 2007 рік

Теги Доповіді Публікації Ядерна енергетика