This version of the page http://necu.org.ua/?p=8908 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-14. The original page over time could change.
Паризьку угоду ратифіковано! | Національний екологічний центр України
Природне чудо України пустять під воду
Зірки пригостять киян сонячною кавою

Національний екологічний центр
України

  • УКР
  • ENG

Паризьку угоду ратифіковано!

Верховна Рада ратифікувала Паризьку угоду про зміни клімату, яка прийшла на зміну Кіотському протоколу. За ухвалення законопроекту про ратифікацію проголосували 279 депутатів.

Паризька угода стимулюватиме міжнародну підтримку Україні з розвитку енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, дасть нові можливості для розвитку інновацій в енергетиці та становлення нашої енергонезалежності.

Водночас, Україні потрібні амбітніші цілі з відмови від викопного палива, переходу на відновлювану енергетику та енергоефективність для утримання потепління атмосфери в межах 2°С. На думку експертів Національного екологічного центру України, до 2050 р. викиди парникових газів в Україні мають скоротитися на 80-95% від рівня 1990 року.

Угоду уклали 12 грудня 2015 року у Парижі на 21-ій конференції сторін Рамкової конвенції Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату. Вона набере чинності у 2021 р. після ратифікації щонайменше 55 державами, обсяг викидів парникових газів яких становить щонайменше 55% від загальносвітових.