This version of the page http://irc.gov.ua/ua/el_reg?multilink=switch (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-14. The original page over time could change.
Електронна реєстрація | Державне підприємство «Інформаційно-ресурсний центр»

Електронна реєстрація

На сьогодні у відповідності до чинного законодавства існує можливість подачі електронних документів для проведення наступних реєстраційних дій:

  • державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;
  • державна реєстрація юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи.

Нормативна база

  • Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань".
  • Наказ Міністерства юстиції України від  19.08.2011 № 2010/5 "Про затвердження Порядку подання та обігу електронних документів державному реєстратору", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23.08.2011 року за № 997/19735.

Інформаційні матеріали

  • Технічні вимоги до робочого місця користувача.
  • Інструкція користувача Комп'ютерної програми "Реєстраційний портал".

Порядок підключення

Для подачі електронних документів для проведення державної реєстрації використовується Комп'ютерна програма "Реєстраційний портал".

Реєстраційний портал - програмне забезпечення, представлене у формі Інтернет-сторінки, що забезпечує формування та подання документів, необхідних для проведення державної реєстрації юридичних осіб або фізичних осіб - підприємців, передбаченої Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань".

Для роботи з реєстраційним порталом необхідно самостійно створити індивідуальний обліковий запис заявника - запис, який створюється заявником шляхом реєстрації на Реєстраційному порталі та використовується для ідентифікації заявника на Реєстраційному порталі, перегляду заявником інформації про стан розгляду направлених ним електронних документів для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця, а також для отримання заявником електронних документів, які направлені йому державним реєстратором.

Електронний цифровий підпис

Для отримання інформації про сумісність ключів електронного цифрового підпису різних акредитованих центрів сертифікації можна звертатися до Служби технічної підтримки Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» за номерами телефонів, наведеними у розділі «Контакти» на офіційному сайті підприємства за посиланням: Контакти.

Платіжні системи

Для отримання інформації про платіжні системи можна звертатися до Служби технічної підтримки Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» за номерами телефонів, наведеними у розділі «Контакти» на офіційному сайті підприємства за посиланням: Контакти.