This version of the page http://iec-expo.com.ua/uk/energoefektivnist-2013.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-14. The original page over time could change.
VI Міжнародна спеціалізована виставка «Енергоефективність. Відновлювана енергетика - 2013» Київ

Україна, 02002, Київ, Броварський проспект, 15
тел./факс: +38(044) 201-11-61

  • Звіт
    • Перелік учасників
    • Програма
    • Фотозвіт
    • Підсумки 2012

Звіт за результатами проведення
VI Міжнародної спеціалізованої виставки
Енергоефективність. Відновлювана енергетика - 2013

З 5 по 8 листопада в Києві на території Міжнародного виставкового центру (Броварський пр-т, 15, ст. метро «Лівобережна») відбулася ключова подія в галузі ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива – VI Міжнародна спеціалізована виставка «Енергоефективність. Відновлювана енергетика - 2013» та V Міжнародний інвестиційний бізнес-форум з питань енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Організатор заходів:
- Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності)
Співорганізатор:
- ТОВ «Міжнародний виставковий центр» (МВЦ)
Галузевий партнер:
- Українська вітроенергетична асоціація (УВЕА)

Держенергоефективності, реалізуючи політику розвитку відновлюваної енергетики та енергоефективності, ставить на меті налагодження постійного діалогу з провідними гравцями вітчизняного та світового ринків, діяльність яких зосереджена у даній сфері. Саме тому вже шостий рік поспіль на території найбільшого в Україні виставкового центру для професійного суспільства, інвесторів і широкого кола фахівців проводяться Виставка «Енергоефективність. Відновлювана енергетика» і Бізнес-форум. Щорічно керівники органів державної та виконавчої влади, лідери галузі, вчені, представники бізнесу, інвестори та експерти з країн ближнього і далекого зарубіжжя беруть участь у цих заходах.

5 листопада на території Міжнародного виставкового центру відбулося урочисте відкриття V Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму з питань енергоефективності та відновлюваної енергетики і VI Міжнародної спеціалізованої виставки «Енергоефективність. Відновлювана енергетика - 2013».

На церемонії офіційного відкриття були присутні:
- Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Пашкевич Микола Олександрович
- Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні Ар'я Макконен
- Керівник програм допомоги «Енергетика, транспорт і довкілля» Представництва Європейського Союзу в Україні Вальтер Треттон

А також інші почесні гості: керівники профільних установ та відомств, органів центральної виконавчої влади, місцевого самоврядування, представники наукових, міжнародних організацій. По завершенню відкриття відбувся огляд експозиції виставки загальною площею більше 2500 кв.м.

Сьогодні виставка «Енергоефективність. Відновлювана енергетика» впевнено займає провідні позиції спеціалізованого заходу в Україні, яке об'єднує велику кількість фахівців і демонструє кращі практики у сфері відновлюваної енергетики та енергоефективності. У 2013 році 99 вітчизняних і зарубіжних компаній з 10 країн світу представили на виставці інноваційні розробки та обладнання у сфері вітроенергетики, сонячної та геотермальної енергетики, сучасні енергозберігаючі технології, що використовуються практично у всіх галузях народного господарства України.

Вперше на виставці презентували свою продукцію та послуги закордонні учасники виставки, які націлені на співпрацю з Україною: німецька компанія GEO-NET UMWELTCONSULTING GMBH (надання послуг у сфері вітроенергетики), компанія з Польщі GEM - EKO RAFAL ROGOWSKI (виробник пресів для брикетування), чеська фірма GESS - CZ (виробник турбін для малих гідроелектростанцій), а також заводи з виробництва котельного обладнання з Росії - «Завод котельного оборудования» та з Білорусі - «Белкотломаш».

На виставці свої проекти, розробки та продукцію представили провідні підприємства ринку відновлюваної енергетики: «Activ Solar» (Україна - Австрія) - компанія займається будівництвом сонячних електростанцій, «ATMOSFERA.UA» (дистриб'ютор обладнання в галузі відновлюваної енергетики), «Аліста» (дистриб'ютор фотоелектричних модулів, інверторів, контролерів), «Греса - Груп» (виробник вітрогенераторів, сонячних модулів, побутових водонагрівачів), «Еліос Стратегія» (Україна - Франція) - дистриб'ютор фотовольтаічного устаткування, «Квазар» (найбільший виробник PV-продукції на ринку України та Східної Європи), «НТТ Енергія» (виробник сонячних електростанцій), «Передові технології» (виробник систем кріплення сонячних панелей), «Фурлендер Віндтехнолоджі» - єдиний виробник в Україні вітроенергетичних установок мультімегаватного класу), «Шанс - Драгстор» (дистриб'ютор геотермальних опалювальних систем Lampoassa ) та ін.

У 2013 році на експозиції широко було представлено напрямок альтернативних видів палива та обладнання для його виробництва. З досягненнями в цій галузі виступили наступні підприємства: «Альтгаз» (виробник біопаливних брикетів), «Він - Пелета» (виробник біопалива), «Даніко» (реалізатор щепорізів), «Салікс Енержі» (продукція в галузі біоенергетики) та ін.

В області автономних джерел енергії свою продукцію представили закордонні та українські виробники: Polytechnik Luft - Und Feuerungstechnik GmbH (Австрія) - виробник котельного обладнання на деревних відходах і біомасі, «Буд - Імперіал» (виробництво твердопаливних котлів «АНКОТ»), «Луганський завод теплотехнічного обладнання «Лугатерм» (виробництво автоматичного промислового котельного обладнання на твердому паливі), «Металіст» (виробництво твердопаливних котлів) і багато інших.

Широкий спектр сучасних зразків енергоефективного обладнання та технологій, інноваційних технічних рішень був продемонстрований відомими компаніями: «БелОМО Холдинг» (Білорусь) - розробка і виробництво енергозберігаючих світильників, «РЕК» (виробник світлодіодного освітлення), «Спецсервіс 2006» (виробництво світлодіодних світильників iLED™), «Струменево - Нишова Технологія» (розробка, серійне виготовлення та впровадження сертифікованих енергоефективних пальників типу СНТ), «УкрЕСКО» (енергозберігаючі проекти), «Еколайт Україна» (постачальник світлодіодних світильників і ламп російського виробництва під торговою маркою ECOLIGHT), «ЕКОЛЕД Україна» (представник литовської компанії Ekoled, виробника світлотехнічних конструкцій) та ін.

Гості з Білорусі, які представили на виставці «Витебский областной маркетинговый центр», запропонували до уваги відвідувачів цікаві енергоефективні проекти та розробки компаній Вітебської області.

Ділова програма Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму стала ефективною платформою для становлення продуктивного діалогу та партнерських відносин між бізнесом і владою, інвесторами та виробниками, міжнародними та вітчизняними експертами, кредитно - фінансовими установами. Цього року бізнес-форум зібрав понад 1055 учасників з усіх регіонів України та зарубіжжя з 11 країн світу (Австрія, Білорусь, Німеччина, Іспанія, Італія, Китай, Польща, Росія, Туреччина, Фінляндія, Чехія).

За даними опитування відвідувачів і експонентів виставки «Енергоефективність. Відновлювана енергетика – 2013», визначено основні статистичні параметри, які демонструють позитивну динаміку розвитку виставкового проекту.

АНАЛІТИЧНИЙ ЗВІТ

Географія відвідувачів по країнах

Географія відвідувачів по країнах

%

Україна

86

СНД (Білорусь, Казахстан, Молдова, Росія)

7

Зарубіжжя (Австрія, Греція, Грузія, Іспанія, Італія, Китай, Німеччина, Норвегія, Польща, Турція, Фінляндія, Франція, Чеська Республіка)

5

Географія відвідувачів по регіонах України

Географія відвідувачів по регіонах України

%

Київ і Київська область

71

Центральний/Північний регіон: Вінницька, Житомирська, Черкаська, Чернігівська, Сумська і Полтавська області

9

Центральний/Південний регіон: Кіровоградська, Одеська, Миколаївська, Херсонська області, Автономна Республіка Крим, м. Севастополь

5

Західний регіон: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька області

7

Східний регіон: Харківська, Луганська, Дніпропетровська, Донецька і Запорізька області

8

Сфера діяльності компанії

Діяльність компанії

%

Виробник

41

Імпортер, дистриб'ютор, дилер

26

Сервісне обслуговування

22

Інше

11

Посадовий склад відвідувачів

Посада

%

Керівник організації

42

Керівник підрозділу

25

Спеціаліст

19

Технічний персонал

5

Науковий співробітник

6

Інше

3

Галузева приналежність компаній

Діяльність компанії

%

Діяльність компанії

%

Енергетика та теплопостачання

39

Водна галузь

2

Нафтогазова промисловість

4

Транспорт

3

Машинобудівна промисловість

2

Деревообробка

11

Гірничодобувна промисловість

2

Органи державної влади

7

Будівництво та проектування

11

Наукові та учбові заклади

2

Агропромисловий комплекс

8

Громадські організації

2

Металургія

4

Інше

3

Тематика, якою цікавилися відвідувачі

Тематика

%

Альтернативні види палива

23

Сонячні батареї, колектори

21

Енергозберігаюче освітлення

15

Котельне обладнання

14

Вітрогенератори

13

Теплообмінне обладнання

8

Інше

6

Прогнози експонентів щодо участі у виставці в 2014 році
(за результатами анкетування)

Участь наступного року

Швидше так,
чим ні (%)

Швидше ні,
чим так (%)

Ні (%)

94

4

2