This version of the page http://www.credo-ua.org/?p=20517 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-14. The original page over time could change.
Звернення Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я з нагоди відзначення Дня подяки за дар життя | CREDO
 

  Будьте в курсі усіх новин, встановивши додаток CREDO для Chrome. За допомогою цього додатка Ви не пропустите жодної події.

 

Звернення Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я з нагоди відзначення Дня подяки за дар життя

Кожна людина, яка приходить на світ – приходить з Волі Божої. Вона стає унікальною і неповторною подією у всесвіті, слід якої ніколи не загубиться, бо сягає у вічність.

Читаємо у Псалмі: «Ти виткав мене в утробі матері моєї» (Пс. 139, 13). Вже від зачаття чітко бачимо Божу руку у створенні нової людини, якою Він опікується настільки, що пораховано її волосся на голові (пор. Мт. 10, 30).

Так, життя кожної людини – священне і недоторкане, оскільки походить від Бога і Йому єдиному по праву належить. Навіть після гріхопадіння, Господь не полишає людину, яка спротивилась Його Святій Волі, але викупляє її, обтяжену гріхом і прокляттям, дорогоцінною кров’ю свого Єдинородного Сина Ісуса Христа (пор. 1 Пт. 4, 19).

«Вже від утроби матері моєї – Ти мій покровитель!» (Пс. 71, 6). Такими живими словами оспівується Божа Батьківська любов до своїх створінь.

Тому, кожен з нас має подякувати Господу Богу за дар життя, який ми отримали від Нього. Подякувати за ласку, що живемо, що створив нас з нічого і наділив нас високою гідністю бути Його образом і подобою. Господь вирізнив людину з поміж інших створінь, щоб вона віддзеркалювати Його Божество і Велич.

Застановімся на хвилину і пригадаймо собі, хто ми є, ким покликані до життя і з ким зустрінемось після закінчення земної мандрівки. Не марнуймо свого життя і завжди пам’ятаймо, що маємо дати Господу звіт за нього (Євр. 4, 13).

Нехай сьогодні кожен вознесе подяку Богу за дар свого життя, який отримали з Його любові, за те, що під Його охороною дожили до цього часу. Просімо Всевишнього оберегти всіх тих, чиєму життю зараз загрожує небезпека. Особливо згадаймо про дітей, які перебувають у лонах матерів, щоб Господь Бог захоронив їх і разом з нами удостоїв Свого Небесного Царства».

РІСУ

CREDO
При цитуванні або використанні будь-яких матеріалів гіперпосилання на CREDO обов'язкове.

Tweet


Будь ласка, проголосуйте за цю статтю:
Середня оцінка: 3,50, Проголосувало: 2
Loading...
Позначки:pro life

Підтримайте CREDO
Виберіть суму
  грн/місяць
CREDO — сайт і часопис для читачів, які хочуть жити свідомою вірою. Якщо Вам подобається те, що ми робимо, долучайтеся до збору коштів для праці редакції. Ми цінуємо кожен внесок!

Слідкуйте за оновленнями CREDO в улюбленій соцмережі!
Ми є в Фейсбуці, ВК та Твіттері.
Підпишіться на розсилку
А тут можна замовити наші футболки

Читайте також

  • А якщо дитина виживе? — Це залежить від того, хто буде в кімнаті
  • Акушерка з Аушвіца
  • Книжка Еріха Блехшмідта «Збереження індивідуальності»
  • Нове покоління pro-life пройшло Брюсселем із білими трояндами в руках
  • Від нас залежить, чи наші діти почують слова «мама» і «тато»
  • Українська Жанна Беретта-Молла: померла, але вагітності не перервала
  • Я живу, бо аборти були заборонені
  • Франція: за захист життя — в’язниця і штраф
  • Гінеколог, до якого «дійшло» послання pro life
  • 9 місяців вагітності за кілька хвилин

Думки, висловлені користувачами сайту в коментарях, не відображають позицію редакції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити редакцію.

© Copyright © 2009-2017 католицький суспільно-релігійний часопис «CREDO». Усі права застережено. Повне або часткове використання матерiалiв credo-ua.org дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань — гiперпосилання) на www.credo-ua.org. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. Редакція може не поділяти думку авторів. Редакція залишає за собою право редагувати надані матеріали.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Формат:

Наші розділи

Загальне