This version of the page http://visnik-press.com.ua/?p=74227 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-13. The original page over time could change.
Новий тариф на міському комунальному ринку впроваджується з 10 березня | Вісник Переяславщини | Вісник Переяславщини

Новий тариф на міському комунальному ринку впроваджується з 10 березня

27 лютого міський голова Переяслава-Хмельницького (Київська область) Тарас Костін провів чергове засідання міськвиконкому. Першим було розглянуто питання “Про встановлення граничних розмірів плати за оренду торгової площі на комунальному міському ринку”. Перший заступник міського голови Григорій Карнаух повідомив, що до міськвиконкому звернувся керівник ринку Олександр Опінко з клопотанням про підвищення тарифу на оренду торгової площі з 2,56 грн. (сьогодні) до 3,60 грн. за 1 квадратний метр. Мотивував тим, що підвищилися і мінімальна зарплата, і вартість пального, електроенергії і таке інше.

Перший заступник навів порівняння з тарифами на ринках в сусідніх містах: у Борисполі – 10 грн., у Каневі – 7 грн., у Баришівці – 4 грн., у Золотоноші – 7 грн., у Драбові – 6,6 грн. Менший від запропонованого для Переяслава лише у Березані – 3,5 грн. Тариф на переяславському “Даринку”, який не є міською комунальною власністю, – 2,5 грн. Проте, за словами Григорія Карнауха, його керівник сказав, що “як тільки ви піднімете, наступного дня теж підніму”.

До міського комунального ринку відноситься торгівля на ринку “Альта”, “Київському майданчику”, вул. Сікорського та Шкільній (по неділях). Новий тариф вирішено було впровадити з 10 березня.

Олександр Опінко пояснив, що підняття тарифу на 40 % дасть їм 15 % рентабельності. Бажано було б підняти тариф більше. Проте вони зупинилися на такому рівні, оскільки на ринку “Альта” зараз підприємці і без того масово закривають свої торгові точки.

567 total views, 1 views today

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Залишити відповідь

Натисніть сюди, щоби скасувати відповідь.

Ви повинні увійти для комментування.


Дизайн: Lifestar