This version of the page http://visnik-press.com.ua/?p=27708 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-13. The original page over time could change.
Чи відзначаєте ви День святого Валентина? | Вісник Переяславщини | Вісник Переяславщини

Чи відзначаєте ви День святого Валентина?

День Валентина, хоча і не традиційне українське свято, добре прижилося в нашій країні. Цього дня прийнято дарувати коханим квіти, м’які іграшки, солодощі, листівки у вигляді сердець. Закохані зізнаються один одному в почуттях, а чоловіки використовують найромантичніший день, аби зробити пропозицію обраниці. Цікаво, чи полюбилося свято кохання переяславцям?

Лілія Дубошей, 26 років, місто:

– 14 лютого я не сприймаю як день закоханих. Для мене це – родинне свято. Скільки себе пам’ятаю, ми в цей день вітаємо мою маму, яку звати Валентина. Даруємо їй багато троянд, кульки-серця, торт. Вона завжди готує до столу щось смачненьке. Мама це свято любить більше, ніж день народження.

Іван Товкун, 51 рік, директор Ташанської школи:

– Школярі дуже люблять це свято. Вже тиждень у класах стоять скриньки, у які діти вкидають листівки-«валентинки». У День святого Валентина ці скриньки відкривають старшокласники і кожному учневі віддають листівки, які йому адресовані. «Валентинки» нам передають навіть із сусідніх сіл. Вчителі теж отримують листівки з усілякими приємними побажаннями. Цього разу 14 лютого припадає на суботу, проте ми навчаємось, отже, свято буде. Як правило, в цей день діти влаштовують концерт, настрій в усіх піднесений.

Олександр Левченко, 18 років, місто:

– Цього року День святого Валентина я хочу відзначити по-особливому. Прокинуся якомога раніше і відразу піду до квіткового магазину. Там придбаю красивий букет і, можливо, якусь м’яку іграшку. Оскільки коханої людини я зараз не маю, подарую все це першій дівчині, яка зустрінеться на шляху.

Це – такий день, коли всі мають бути щасливими, не дивлячись на те, чи мають «другу половинку». Сподіваюся, для тієї дівчини мій подарунок буде приємним сюрпризом. А від цього, звичайно, і я буду в чудовому настрої.

Тамара Гунченко, 63 роки, с. Гланишів:

– За моєї юності 14 лютого було звичайним днем. Адже День святого Валентина – покровителя усіх закоханих, почали відзначати більше двадцяти років тому. На мою думку, День закоханих – це свято молоді, коли є прекрасна нагода освідчитися один одному в коханні. Хоча дуже приємно, коли онуки цього дня дарують мені «валентинки» та сувенірники, зроблені своїми руками. Ось і завтра від Іри, Алли, Тані та Андрійка чекатиму на паперові сердечка з написами, як вони люблять свою бабусю, тобто мене.

Галина Богуш, 45 років, місто:

– Взагалі то я вважала, що це – свято молодих, і ми з чоловіком не особливо звертали на нього увагу. Років десять тому нас запросили до РБК на святкування Дня закоханих. Ми побували на тій вечірці і нам сподобалось. Із того часу квіти від чоловіка отримую не лише на 8 березня, день народження та на свято всіх закоханих, а іноді і просто в будень. Валентинками на це свято ми не обмінюємось, а обмінюємось міцними поцілунками…

Марія Гурська, 75 років, с. Помоклі:

– Так, звичайно, чула про це свято, і добре до нього ставлюся. Аякже інакше, воно ж для закоханих. Але сама, звісно, ніяк його не відзначаю. Вже вік такий. От у неділю буде Стрітення, воно для мене ближче. А мої діти святкують і День Валентина. Коли, буває, приїжджають в село, вітають і мене з ним, а як ні, то телефонують. Також вітають. Це завжди приємно, коли тебе вітають, особливо діти.

278 total views, 2 views today

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 Comments до “Чи відзначаєте ви День святого Валентина?”

  1. Lidia коментує:

    Святкувати день якось “святого Валентина” в той день, коли в православних Поминальна субота,коли поминають спочилих в Бозі,чи не блюзнірство? Якого саме святого Валентина святкуєте? Навіть дослідники не можуть назвати точну кількість святих на ймення Валентин. І чому саме в цей день, коли за відомостями двом з тих святих Валентинів відрубали голови, влаштовувати святкування? Це чуже свято, навіть католицька церква в цей день не вшановує пам’ять ні одного з Валентинів, а у нас…танці на кістках…

    Увійдіть, щоб коментувати
  2. Interest коментує:

    Готуватись до свят треба заздалегідь! Шукаєш подарунки? Тоді звертайся за чудовою збіркою віршів “Різдвяний карнавал поезій” до кіоскерів “Союздруку” міста Києва!

    Увійдіть, щоб коментувати

Залишити відповідь

Натисніть сюди, щоби скасувати відповідь.

Ви повинні увійти для комментування.


Дизайн: Lifestar