This version of the page http://visnik-press.com.ua/?p=26846 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-13. The original page over time could change.
Чи вимірюєте ви свій артеріальний тиск? | Вісник Переяславщини | Вісник Переяславщини

Чи вимірюєте ви свій артеріальний тиск?

Артеріальний тиск – це тиск крові у великих артеріях людини. Ідеальним АТ прийнято вважати показник 120/80. Підвищений тиск стає фактором ризику серцево-судинних хвороб, розвитку серцевої недостатності, захворювань нирок.

Чи контролюють свій артеріальний тиск наші земляки, поцікавились журналісти «Вісника».

Галина Масина, 51 рік, Хоцьки:

– Вік такий, що вже потрібно знати, від чого болить голова чи шумить у вухах. Оскільки лікарня у Хоцьках знаходиться далеко від мого будинку, то поміряти тиск іду до сусідки. У неї є відповідний прилад. А коли стає вже зовсім непереливки, то йду в лікарню, аби лікар послухав та виписав якісь пігулки.

Віталій Ващенко, 36 років, місто:

– Ми придбали тонометр років десять тому, коли в матері почав підвищуватися тиск. У нас звичайний механічний прилад. Міряю їй тиск двічі на день – вранці та ввечері. Знаю, яку дати пігулку чи які ліки вколоти у разі необхідності. Тітці, коли в нас буває, теж міряю тиск. Собі дуже рідко, не маю потреби. Знаю, що коли тиск підвищений, треба перебувати в спокої. Стабілізувати його допоможе півпігулки ноліпрелу.

Олена Барабаш, 41 рік, с. Жовтневе:

– Майже щодня. Я працюю на пошті, постійно спілкуюся з людьми, то буває по-різному день минає. І зміни погоди також впливають. Тому тонометр у мене завжди напоготові. Якщо тиск «стрибає», обов’язково п’ю таблетки. Вимірювати артеріальний тиск щодня мені порадив зять, він – фельдшер. Я стараюсь дотримуватись його рекомендацій.

Світлана Розовик, 47 років, місто:

– Більше п’яти років тому на 8-ме березня мої сини подарували мені тонометр. З тих пір я і вимірюю свій кров’яний тиск, він у мене понижений. Правду кажучи, я не систематично вимірюю. Коли болить голова, перевіряю чи це тиск, чи простуда. Я знаю, що потрібно радитися з лікарем про пігулки, але поки що вживаю «Цитрамон» або каву. Я часто буваю з чоловіком у своєї другої мами Ганни Василівни в селі Пологи-Вергуни і беру з собою тонометр. В моєї мами «стрибає» тиск, відповідно вона вживає пігулки для його нормалізації.

Яна Волошина, 70 років, с. Дівички:

– Так, відчуваю вплив на самопочуття від перемін погоди. Інколи стан так погіршується, що ніби аж водить. Але тиск не міряю, ні раніше, ні зараз. В мене й апарату того немає, що вимірює. Я як відчуваю, що в мене болить чи не так, то їду до Переяслава і купую ті ліки, що ото по телевізору рекламують. Інколи на 200, інколи на 300 гривень. Решту пенсії витрачаю на газ. Ото і все. Зараз різних таблеток вживаю більше, ніж хліба. А що ви хочете: нас у матері було п’ятеро. Росли без батька. Потрібно було важко працювати, то здоров’я втратила ще змолоду.

Світлана Адаменко, 21 рік, місто:

– Я міряю свій тиск дуже рідко, бо зі здоров’ям все в порядку. А ось моя бабуся, яка живе в Циблях, за день бува і три, і чотири рази перевіряє свій тиск, адже страждає від гіпертонічної хвороби. А ще у неї в крові високий рівень цукру. Особливо в бабусі піднімається тиск, коли вона понервує, то ми стараємося їй нічого поганого не говорити. Хоча не завжди вдається вберегти її від стресових ситуацій. Мій батько, а її син, рветься на Схід воювати, а мама його не пускає.

175 total views, 1 views today

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Залишити відповідь

Натисніть сюди, щоби скасувати відповідь.

Ви повинні увійти для комментування.


Дизайн: Lifestar