This version of the page http://rpr.org.ua/?p=9118 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-13. The original page over time could change.
4811 – Реанімаційний Пакет Реформ

№4811 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення дієвих механізмів, спрямованих на виявлення майна, набутого злочинним чи іншим неправомірним шляхом, запобігання його використанню всупереч інтересам суспільства і держави

Оцінка законопроекту

Як і законопроект №4057, законопроект № 4811 пропонує запровадити процедуру звернення в дохід держави грошових коштів, цінних паперів, банківських металів та дорогоцінного каміння без обвинувального вироку суду. Законопроект перекладає тягар доказування законності активів на власника майна, що навіть у розвинених країнах світу застосовується у виняткових випадках. Законопроект №4811, попри задекларовану мету, не допоможе повернути активи екс-високопосадовців часів президентства Януковича, а навпаки, дає підстави для легалізації їх за рішенням Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). У такому випадку Україна буде зобов’язанаповертати конфісковане із значними компенсаціями. Законопроект дає можливість конфіскувати активи третіх осіб-добросовісних набувачів та не створює гарантій захисту прав таких осіб.

Дата реєстрації
14.06.2016
Актуальний етап проходження
Відкликано

НЕ РЕКОМЕНДОВАНО ДО ПРИЙНЯТТЯ

Законопроект на сайті Верховної ради України