Скільки можна випити алкоголю для водіїв

Читайте також:
  • У вас вкрали номерні знаки: що робити?
  • Що робити, якщо поліція попросила відкрити багажник вашого автомобіля для огляду?
  • Чи реагує алкотестер на вживання безалкогольного пива?

Новорічні свята тривають. Багатьох водіїв цікавить, скільки можна випити алкоголю, якщо вранці сідати за кермо. В Україні 4 роки діє мінімально допустима норма за вмістом алкоголю в крові водія – 0,2 проміле, пише politic.kiev.ua.

Скільки варто почекати, щоб алкотестер не показав вашу вину? Усе залежить від того, що і скільки випити. Пляшка пива у здорового чоловіка вагою 80 кг зберігає алкоголь у крові 6-7 годин. 50 г горілки діє не менше трьох годин.

У дорослого чоловіка алкоголь виводиться з організму зі швидкістю в середньому 0,1 проміле в годину. У жінок цей процес триває трохи довше: щогодини вони позбавляються 0,085 проміле. Чоловік із вмістом спирту в крові на рівні 0,8 проміле може сісти за кермо через п’ять годин, а жінка – приблизно через 6,5. Так можна розрахувати і час, необхідний для досягнення допустимої норми 0,2 проміле, при більшій стадії сп’яніння.

Будь-які алкогольні напої сильно зневоднюють організм. У кожної людини норма прийому алкоголю різна. Не сідайте за кермо, якщо ви випили. Якщо любите посидіти за чаркою, то ходіть пішки.

Національна поліція радить всім, хто вживав алкоголь навіть у мінімальній кількості, не сідати за кермо. Оскільки спиртні напої діють на різних людей по-різному і можуть уповільнити реакцію на дорозі.

Штраф за водіння в нетверезому стані в Україні становить 10200-40800 грн. Можна позбутися прав на термін від року до десяти.





Більше новин


Прокоментуй новину