This version of the page http://helsinki.org.ua/?p=8020 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-13. The original page over time could change.
На Закарпатті презентували фотовиставку, приурочену до Дня спротиву російській окупації – Українська Гельсінська спілка з прав людини
  • eng
  • укр

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Публікація

На Закарпатті презентували фотовиставку, приурочену до Дня спротиву російській окупації

26 лютого, в приміщені актового залу Перечинської загальноосвітньої школи, відкрилась фотовиставка «Війна за Мир». Її ініціаторами виступили громадська приймальня  УГСПЛ в м. Ужгород, ГО «Закарпатська громада» та ВГО «Сокіл», за підтримки Перечинської міської ради.

Виставка має на меті донесення об’єктивної інформації про події на Сході України та порушення Російською Федерацією норм міжнародного гуманітарного права. Представлені на ній фотороботи зображують українських добровольців, зокрема бійців окремої зведеної штурмової роти «Карпатська Січ», у складі 93-ої механізованої бригади Збройних сил України. Хронологічно світлини охоплюють період від початку діяльності військових – до сьогоднішніх днів. Четверо фотографів, ризикуючи власним життям, протягом року збирали представлені до уваги фотографії.

 

 

Відвідувачі виставки також мали можливість ознайомитись з підсумком моніторингового дослідження, яке проводилося Коаліцією громадських організацій та ініціатив «Справедливість заради миру на Донбасі», в тісній  співпраці з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини. Його метою було документування фактів серйозних порушень прав людини, пов’язаних із незаконним позбавленням волі в зоні збройного конфлікту на сході України.

 

 

На відкритті виставки був присутній координатор ужгородської громадської приймальні УГСПЛ, Борис Кондратюк: «Символічно, що відкриття цієї фотовиставки припало на 26 лютого, адже саме сьогодні виповнюється два роки з  початку кримського спротиву російській окупації. Росія, встановивши контроль над АР Крим, сприяла систематичним і масштабним порушенням прав людини. Такі дії становлять загрозу не тільки територіальній цілісності України, але й міжнародній безпеці. Сьогодні на фотографіях ви можете побачити обличчя тих, кому ми завдячуємо у збережені  миру» – зазначив він.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Суди підтримали гарантії для осіб, які виконують військовий обов’язок на строковій військові службі

У жовтні 2016 року до приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Львові звернувся...

06 Квітня 2017

Нацполіція відмовляє у реєстрації злочинів у Слов’янську

Ця проблема стала масовою — стверджують юристи слов’янської громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав...

04 Квітня 2017

Декалог примирення: 10 успішних історій українських переселенців

Як криза може стати джерелом внутрішнього ресурсу, натхнення та поштовхом до кардинальних змін в житті...

29 Березня 2017

У Сумах обговорювали практичний досвід захисту прав людини

24 березня в Сумах відбувся круглий стіл, запланований до Міжнародного дня права на встановлення істини...

24 Березня 2017

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування