This version of the page http://helsinki.org.ua/?p=19299 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-13. The original page over time could change.
«Думайдан – 2016: фотомиті» – Українська Гельсінська спілка з прав людини
  • eng
  • укр

Українська Гельсінська спілка з прав людини

Публікація

«Думайдан – 2016: фотомиті»

2Жовтень 2016

2 жовтня 2016 року о 12.00 в «Галереї Дому МК» за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 57 Б, місто Київ (неподалік станції метро Університет) відкриється фотовиставка «Думайдан – 2016: фотомиті», присвячена попереднім підсумкам проекту «Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах і селищах».

Виставка триватиме два дні, 2 та 3 жовтня.  Контактна особа: Олена Сапожнікова, ном. т.: 099 309 07 39.

Відвідувачі виставки побачать кращі фотографії харківського екологічного активіста Олега Перегона, який брав участь у захисті місцевого лісопарку від вирубки перед ЄВРО-2012; фотографії занедбаних парків Тернопільщини екологіста Олександра Степаненка, фотоісторії журналіста УГСПЛ Олега Шинкаренка, активістів Тамари Харчилави, Нінель Суслової та Олександра Чеботарьова про мирні протести на Київщині, серед яких: захист від вирубки орнітологічного заказника місцевого значення «Пірнівський», протести проти ліквідації озера Качине в Дарницькому районі міста Києва та проти вирубки парку «Чорний Гай» в Ірпені.

Одна із представлених на фото історій: весною 2016 року загострився річний конфлікт щодо озера Качине на Позняках. Забудовник ЖК “Житлоінвестбуд-УКБ” вирішив засипати озеро і побудувати там багатоповерхівку.  Через декілька місяців забудовник звернувся до суду та почав вимагати від екологічних активістів та місцевих мешканців близько 200 000 гривень нібито за те, що вони перешкоджали йому засипати озеро.

Також командою проекту «Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах і селищах» буде надано до обговорення присутніх бачення змін до українського екологічного законодавства, що покращить ситуацію у цій сфері.  

Вхід безкоштовний!

Організатори проекту «Думайдан – 2016: збереження зелених зон у містах і селищах»: Українська Гельсінська спілка з прав людини, Міжнародна благодійна організація “Екологія – Право – Людина”, Громадська організація Центр правових та політичних досліджень “СІМ”, Екологічна громадська організація “Зелений Світ”, Громадська організація “Зелений Фронт”.

 

Після відкриття фотовиставки та експертного обговорення 2 жовтня 2016 року о 15.00 відбудеться неформальне спілкування з відвідувачами за чашкою кави.

Проект здійснюється за підтримки Шведського агентства міжнародного розвитку (Sida) та Міністерства закордонних справ Канади (Global affairs Canada).

Фотовиставка «Думайдан – 2016: фотомиті» у Києві буде проведена також за підтримки «Галереї Дому МК».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Правова Абетка: переселенці і соціальні виплати

Думайдан шукає причини етнічних непорозумінь

Юристка Центру стратегічних справ УГСПЛ Анастасія Мартиновська: «Треба змінювати розуміння людей про права людини»

Правова Абетка: переселенці і кредити

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування