Суспільне
мовлення
osvita.mediasapiens.ua

Яценюк щодо НСТУ: Як прем’єр-міністр, я погодився б на «державну установу», а як громадянин – тільки за ПАТ

news.bigmir.net
Tweet

Кабінет Міністрів мав ухвалити постанову, якою фактично було б запущено процес створення в Україні суспільного телебачення і радіомовлення. Проте на прохання прем’єр-міністра Арсенія Яценюка це питання було відкладене до 7 листопада.

Уряд мав ухвалити рішення щодо створення юридичної особи НСТУ та її організаційно-правової форми. Але відповідно до діючого закону «Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні» НСТУ – це державна установа. Нагадаємо, Арсеній Яценюк влітку на міжнародній конференції,присвяченій створенню СМ в Україні, зазначив, що НСТУ повинна бути більш самостійно розпоряджатися своїми коштами, тому організаційно-правова форма її має бути публічне акціонерне товариство (ПАТ), 100% акцій якої має бути в руках держави. Тому на засіданні уряду 5 листопада Арсеній Яценюк дав доручення юристам знайти шлях до більшої самостійності НСТУ, і в п’ятницю 7 листопада розглянути це питання ще раз і ухвалити нарешті рішення про створення юридичної особи.

«Я як премєр-міністр, звичайно, погодився б і на таку форму, як “державна установа”, а як громадянин – тільки за ПАТ», - сказав Яценюк.

«Суспільне мовлення»

Фото news.bigmir.net

Кабмін, НСТУ, Суспільне мовлення в Україні
Tweet
comments powered by Disqus