Суспільне
мовлення
osvita.mediasapiens.ua

Міхаїл Саакашвілі звинуватив суспільне мовлення Грузії в цензурі

Tweet

На думку Саакашвілі, причиною урізання, є те, що деякі епізоди могли б не сподобатися президенту РФ Володимиру Путіну та прем'єр-міністру Дмитру Медведєву. Також президент підкреслив, що цензурування першої особи держави є безпрецедентним явищем.

«Я дав велике інтерв'ю "Першому каналу" GPB у пам'ять про п'яту річницю війни з Росією, але всі мої різкі заяви, які могли б не сподобатися Медведєву і Путіну, вирізали. Ніхто ніколи не провадить цензуру першої особи країни, коли вона висловлює свою думку через телебачення. А в Грузії це було зроблено, і я був здивований тим, що побачив», – заявив Міхаїл Саакашвілі.

Саакашвілі закликав телекомпанії Грузії до відкритості та плюралізму, підкресливши, що при ньому було відкрито багато телеканалів.

«Я сприяв розвитку телебачення. Вважаю, що чим більше телекомпаній у країні, тим ширший спектр думок, поглядів і т.д.», – зазначив він.

Президент торкнувся теми закриття «9 телеканалу», зазначивши, що він був створений прем'єр-міністром Бідзіною Іванішвілі, щоб показати скандальні тюремні кадри, що були постановкою Володимира Бедукадзе.

«Саме це було метою створення цього каналу, але це його [Б. Іванішвілі] право, і думаю, що все одно має бути якомога більше телекомпаній, адже мул осяде – і залишиться істина», – сказав він.

Керівник прес-служби GPB Софо Мосідзе назвала заяву Саакашвілі безпідставною. За її словами, спочатку була домовленість про 15-хвилинне інтерв'ю з президентом, потім хронометраж був збільшений до 50 хвилин, а в ефір вийшла остаточно змонтована версія тривалістю 46 хвилин.

«Безпідставно говорити про те, що ми вилучили фрази, які не сподобалися б Медведєву», – заявила Софо Мосідзе.

Джерело: Грузія Online

GPB, Міхаїл Саакашвілі, цензура
Tweet
comments powered by Disqus