Обласні владники повідомили, що ступінь готовності укриттів та сховище на Харківщині – 70%

Сьогодні у Харкові знов перевіряли бомбосховища. Укриття обласного центру служби крові готове у разі необхідності прийняти до 120-ти своїх працівників та донорів на 48 годин.

Це бомбосховище одне з тих, які називають показовими. Сухе, забезпечене питною та технічною водою, витриманим температурним режимом. Але воно розраховано не на цивільних, а на працівників обласного центру служби крові.

 Віктор Венжик, нач.штабу цивільної оборони центру

За призначенням в данному сховищі ми укриваємо своїх співробітників зміни, яка працює і донорів, які находяться на даний момент.

Таких облаштованих і придатних до укриття населення в області приміщень обмаль, кажуть відповідальні за цивільний захист населення. Готовність лише на 70%  від загальної кількості сховищ.

Григорій Воронов, заст.начальника обл. управління Департаменту цивільного захисту 

По классике на военное время процент, к сожалению, не высокий, но могу Вас заверить, что большинство из них готовы принять людей. В случае, если применяться будет обычное оружие.

Під бомбосховищами чиновники мають на увазі підвали житлових будинків, магазинів, а також метро. Так, у харківській підземці може сховатися 175 тис.  чоловік. За умови, якщо люди живуть поруч. Системи ж оповіщення, запевняє Григорій Воронов, працюють у штатному режимі.

 

Вікторія Котова

Поділитися в соц. мережах

Нравится


  Новини