20 травня 2016

Компанії Bayer і SBM Développement підписали угоду про продаж підрозділів Bayer Garden і Bayer Advanced

19 травня 2016 року – Компанії Bayer і SBM Développement (SBM) оголосили про підписання угоди про продаж споживчого сегменту Bayer Environmental Science, котрий охоплює діяльність Bayer Garden і Bayer Advanced Businesses в Європі і Північній Америці. Фінансові умови угоди поки не розголошуються.

Bayer Garden і Bayer Advanced надають інноваційні рішення у сферах садівництва та огородництва. У свою чергу, компанія SBM є лідером у цій галузі на ринку Франції, досліджуючи та виробляючи продукти сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення для професійного та непрофесійного застосування.

«Придбання Bayer Garden та Bayer Advanced для компанії SBM – знакова подія на нашому шляху до глобального лідерства у галузі споживчого ринку садівництва та городництва , – зазначив Жан-Поль Сіммлер, голова SBM. – Ми маємо намір розвивати цей бізнес у довгостроковій перспективі, надаючи споживачам з Європи та США низку інноваційних продуктів, над якими працювали експерти SBM і Bayer».

«Ми вбачаємо у SBM стратегічного покупця , який забезпечить бізнесу та співробітникам Bayer Garden та Bayer Advanced довгострокове бачення і перспективу реалізувати свій потенціал повністю, – підкреслила доктор Жаклін Епплгейт, голова бізнес-групи Environmental Science і член Управлінської ради Crop Science. – Відділення споживчого бізнесу дозволить підрозділу Environmental Science ще більше зосередитись на зміцненні лідерських позицій на ринку професійного бізнесу».

SBM має великий досвід у розвитку біологічних засобів захисту рослин, грунтів і добрив, а також має додатковий асортимент продуктів, які доповнюють бізнес Bayer. Приєднання бізнесу Bayer Garden і Bayer Advanced дозволить SBM значно розширити свою присутність в Європі і вийти на стратегічний північноамериканський ринок.

Очікується, що перехідний період буде завершено в жовтні 2016 року, після чого всі 250 співробітників підрозділів Bayer Garden і Bayer Advanced Businesses, розташованих в Європі і Північній Америці, будуть переведені до SBM. Всі необхідні вимоги регуляторних органів і процедури для підписання угоди дотримано. До завершення угоди, Bayer Garden і Bayer Advanced будуть продовжувати працювати в складі Bayer, не впливаючи на бізнес-процес або портфоліо продуктів.

По завершенню процесу передачі активів, весь продуктовий портфель Bayer Garden і Bayer Advanced, а також всі поточні R&D проекти, будуть передані до SBM. Сьогодні Bayer повністю несе відповідальність за безпеку і ефективність всіх продуктів Bayer Garden і Bayer Advanced Businesses на ринку. Bayer та SBM працюватимуть разом, щоб підготувати бізнес і співробітників до плавного переходу після обміну остаточними документами між двома компаніями.

Bayer Garden та Bayer Advanced – частини бізнес-групи Environmental Science, яка входить до складу Crop Science, що пропонує широкий вибір високоякісних засобів захисту рослин і насіння для професійного та споживчого сегментів. Продажі бізнес-групи Environmental Science у 2015 році склали 819 млн євро, з яких на частку бізнесу Bayer Garden та Bayer Advanced припадає 239 млн євро.

Довідка

Байєр: наука заради кращого життя

Байєр – це міжнародна компанія зі спеціалізацією в галузі наук про життя, а саме - охорони здоров'я та сільського господарства. Продукти та послуги компанії спрямовані на благо людей та покращення якості їхнього життя. Байєр є соціально відповідальною та етичною компанією, яка дотримується визначених цінностей і приносить користь суспільству. У 2015 фінансовому році Група налічувала близько 117 000 працівників, а обсяг продажів становив 46,3 мільярда євро. Сума капітальних витрат за рік сягнула 2,6 мільярда євро, витрати на дослідження та розробки 4,3мільярда євро. Вищезазначені показники включають в себе також відповідні дані підрозділу високотехнологічних матеріалів, який було виведено на фондовий ринок під назвою Covestro (6 жовтня 2016 року): www.bayer.com

SBM Développement

SBM Développement – незалежна сімейна група компаній з Франції, яка замається розробкою, виготовленням та розповсюдженням продуктів для рослинництва на професійному та споживчому ринку. . Їх робота базується на трьох принципах: Наукові розробки, Виробництво, що складається з двох заводів по виготовленню та пакуванню у Франції, та Дистрибуція через підрозділ Novajardin, який взаємодіє з кінцевими споживачами і пропонує продукти Solabiol, Capiscol, Caussade та ANTI, а також підрозділ CMPA для роботи з фахівцями з догляду за рослинами.

Прогностичні заяви
Прес-реліз може містити заяви прогнозного характеру, складені з урахуванням поточних припущень і перспективних оцінок керівництва компанії «Байєр» або підрозділу, яка входить до її складу. Різні встановлені та невстановлені ризики, фактори невизначеності та інші обставини можуть зумовити суттєву розбіжність між фактичними майбутніми результатами, фінансовим становищем, динамікою або показниками діяльності компанії і приведеними тут оціночними параметрами. Зазначені фактори, в тому числі, включають фактори, що розглядаються у звітності, яку публікує концерн «Байєр», і з якою можна ознайомитися на сайті www.bayer.com. Компанія не несе відповідальності за актуалізацію таких заяв прогнозного характеру або їх коригування з урахуванням подальших подій або зміни ситуації.