Профіль компанії

Про Байєр: імена, факти, цифри

Bayer – інноваційна компанія з давньою традицією дослідницьких розробок у сфері охорони здоров’я та сільського господарства. Завдяки нашим інноваційним продуктам, ми робимо свій внесок у вирішенні найважливіших глобальних завдань нашого часу.

 

Відоме агентство Interbrand в 2015 році по результам аналізу оцінило бренд Bayer в 6,3 млрд. євро.

З огляду на старіння і збільшення чисельності населення планети необхідно покращувати якість лікарських препаратів, розширювати і підвищувати надійність поставок продовольства. Тільки інновації в галузі наук про життя дозволять нам відповісти на глобальні виклики людства в області охорони здоров'я і сільського господарства.


Діяльність Bayer сфокусована на природничо-наукових напрямках. Будучи експертом в області здоров'я людей, тварин і рослин, ми об'єднуємо зусилля з лікарями, ветеринарами і фермерами на шляху до вирішення глобальних проблем людства. У цьому полягає наша конкурентна перевага.


Наша мета – досягти та утримати лідерські позиції в сегментах, де ми ведемо свою діяльність, несучи користь нашим клієнтам , партнерам, акціонерам та співробітникам.


Працюючи стабільно і, приймаючи роль соціально-відповідальної і етичної компанії, а також дотримуючись цінностей Bayer, ми приносимо користь суспільству, у якому живемо.



Такий підхід дозволяє нам якісно виконувати нашу місію: «Bayer: Science For A Better Life».

Фокус на медико-біологічному бізнесі

Після виділення Covestro* в окрему юридично та економічно незалежну компанію, Bayer продовжує реалізовувати стратегію, спрямовану на успішний розвиток медико-біологічного напрямку бізнесу. З 1 січня 2016 бізнес компанії поділяється на три підрозділи: Pharmaceuticals (підрозділ рецептурних препаратів), Consumer Health (підрозділ без рецептурних препаратів ) і Crop Science (підрозділ сільського господарства), а також відділ Animal Health (відділ захисту здоров’я тварин).

 

Байєр пропонує широкий спектр інноваційних продуктів, працюючи на перспективних ринках і показуючи хороші фінансові показники. Кожен підрозділ Bayer має свою циклічність і ступінь ризиків, забезпечуючи диверсифікацію та баланс портфеля продуктів.

Корпоративна структура

 

*в минулому Bayer MaterialScience. >> більше

 

 

Операційна діяльність бізнесу знаходиться у відповідальності підрозділів:

Підрозділ Pharmaceuticals пропонує рецептурні препарати в таких терапевтичних напрямках як кардіологія, онкологія, жіноче здоров'я, гематологія та офтальмологія. У підрозділ Pharmaceuticals також входить бізнес-юніт «Радіологія», що займається розробкою та виробництвом контрастних засобів та автоматичних інжекторів для рентгенохірургії, ПЕТ, комп'ютерної та магнітно-резонансної томографії (КТ, МРТ).

 

Вітаміни для дорослих і дітей, знеболюючі та протизастудні препарати, засоби для лікування шлунково-кишкового тракту, дієтичні добавки, антигістамінні, сонцезахисні та дерматологічні препарати різної спрямованості, препарати для лікування кардіо-васкулярних захворювань - збалансований портфель підрозділу Consumer Health дозволяє пропонувати ефективні рішення для вирішення широкого спектру проблем. До портфелю належать відомі бренди, які давно зарекомендували себе, такі як Claritin™, Aspirin™, Aleve™, Bepanthen™/Bepanthol™, Canesten™, Dr. Scholl’s™ and Coppertone™.

Підрозділ Crop Science (сільське господарство) - світовий лідер в сільському господарстві, пропонує таку продукцію, як насіння, хімічні та біологічні засоби захисту рослин, а також продукцію несільськогосподарського призначення для боротьби зі шкідниками. Діяльність підрозділу організована по принципу двох операційних юнітів Crop Protection(захист рослин)/Seeds (насіння) та Environmental Science (продукти несільськогосподарського значення). Crop Protection/Seeds володіє багатим порт фоліо високоякісного насіння, інноваційними хімічними та біологічними засобами захисту рослин. В свою чергу Environmental Science фокусується на несільськогосподарських рішеннях з широким портфоліо продуктів несільськогосподарського призначення для боротьби зі шкідниками.

 

Наші продукти для сільськогосподарських та домашніх тварин знаходяться у підпорядкуванні відділу Animal Health, який знаходиться у відповідальності підрозділу Crop Science.

Централізовані корпоративні сервісні функції:

Компанія з надання корпоративних сервісів Bayer Business Services забезпечує підтримку в області інформаційних технологій і надає комплект послуг для ведення бізнесу.

Сервісна компанія Currenta надає послуги для забезпечення хімічного виробництва для в м. Леверкузен, Дормаген и Крефельд-Урдінген.

 

 


Covestro* є провідним постачальником високотехнологічних полімерних матеріалів та розробляє інноваційні продуктові рішення для широкого кола повсякденного використання.

Корпоративне управління

 

Рада директорів:

сім членів, голова: Вернер Бауманн

Наглядова рада:

20 членів, голова: Вернер Веннінг

Продукція

 

 

Продукти та рішення Bayer сприяють пошуку відповідей на основні виклики нашого часу. Зважаючи на процес старіння та збільшення чисельності населення планети необхідно покращувати якість лікарських препаратів, розширювати та підвищувати надійність  поставок продовольства. Bayer покращує життя людей, продукти компанії попереджають, полегшують перебіг захворювання та дарують одужання. Також ми сприяємо підвищенню надійності виробництва високоякісних продуктів харчування, кормів та сільськогосподарської сировини.

 

Лідери  продажів:

 

  • у сфері охорони здоров'я: Xarelto™, Kogenate™, Betaferon™/Betaseron™/ продукти групи Mirena, Nexavar™
  • у сфері сільського господарства: Confidor™ / Gaucho™, продукти групи Nativo™, Nunhems™, Basta™/ Liberty™, продукти групи Prosaro™

Представництва

 

До складу концерну Bayer входить близько 302 представницьких компаній у 75 країнах світу*.

Головний офіс корпорації знаходиться в м. Леверкузен (Німеччина).

 

* повністю консолідовані дочірні компанії (станом на 31 грудня 2014 р.)

 

Персонал

За даними на 31 грудня 2016, в компанії Bayer налічується 115 200 співробітників по всьому світу.

 

 

Читайте більше про штат компанії Bayer на порталі Jobs and Career.

Акції Bayer

 

  • входять до складу практично всіх найбільших індексів акцій
  • продаються на всіх фондових біржах Німеччини
  • дивіденд на акцію: EUR 2.70 (2016)

Ключові фінансові показники компанії Bayer на 31 грудня 2016 року

Концерн Bayer

2015, млн €

2016,  млн €

Зміна, %

Продаж

46,085

46,769

+1.5

EBIT

6,241

7,042

+12.8

EBIT до урахування особливих статей

7 060

8 130

+15.2

EBITDA

9,573

10,785

+12.7

EBITDA до урахування особливих статей

10,256

11,302

+10.2

Чистий прибуток

4,11

4,531

+10.2

Прибуток у перерахунку на акцію  (в €)

4,97

5,44

+9,5

Основний дохід у перерахунку на акцію  (€)

6,82

7,32

+7,3