This version of the page http://uamedia.visti.net/zhurnal_ukrainskij_tyzhden (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-10. The original page over time could change.
Журнал «Український тиждень»

Журнал «Український тиждень»


Трамп прокоментував масові протести проти нього

Президент США сказав, що здивований, проте "визнає право людей висловлювати свою думку".

Президент США Дональд Трамп заявив, що поважає мирні акції протесту. Про це він написав у Twitter.

"Мирні протести є відмінною рисою нашого демократичного суспільства. Навіть якщо я не завжди з ними згоден, я визнаю право людей висловлювати свою думку", - написав він.

Peaceful protests are a hallmark of our democracy. Even if I don't always agree, I recognize the rights of people to express their views. - Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 22 січня 2017 р.

Перед цим Трамп висловив здивування протестами.

"Спостерігав учора за протестами, і у мене склалося враження, що у нас щойно відбулися вибори! Чому ці люди не голосували?", - написав він.

Watched protests yesterday but was under the impression that we just had an election! Why didn't these people vote? Celebs hurt cause badly. - Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 22 січня 2017 р.

Як повідомлялося, в день інавгурації нового президента США Дональда Трампа у Вашингтоні затримали понад 200 людей, які брали участь в акціях проти нього. Крім того, у Вашингтоні на вулиці вийшли тисячі жінок, які протестували проти образливої та популістської риторики Трампа.

Тиждень.ua

Тиждень.ua


У Болгарії відбулася інавгурація проросійського президента Румена Радєва

Президент заявив, що буде працювати з партнерами Болгарії для активізації європейської інтеграції, проте одночасно буде "відстоювати права та гідність свого народу".

У Софії пройшла інавгурація 5-го президента Болгарії Румена Радєва, який переміг на виборах у листопаді 2016 року.

За інформацією Bulgarian News Agency, церемонія інавгурації відбулася в Софії на площі Святого Олександра Невського.

"Сьогоднішня церемонія має глибокий сенс: надія на зміну, яка чекає всіх нас. Я хочу подякувати президенту Плевнелієву та всім президентам до нього, за їх зусилля щодо побудови демократичної Болгарії", - сказав Радєв під час церемонії.

Він також заявив, що буде працювати з партнерами Болгарії для активізації європейської інтеграції, проте одночасно буде "відстоювати права та гідність свого народу".

Нагадаємо, в листопаді 2016 року на президентських виборах в Болгарії переміг Румен Радєв, відомий проросійськими поглядами. Радєв вже пообіцяв разом з болгарським урядом працювати над скасуванням санкцій проти Росії.

Українська правда

Тиждень.ua


У Дніпрі врочисто відкрили пам'ятний хрест бійцям УНР

На Соборній площі поховані 14 вояків полку "Січових стрільців - Вільних козаків"УНР, загиблих у боях за місто проти більшовиків та махновців у 1919 році.

У неділю, 22 січня, в Дніпрі на Соборній площі відбулося урочисте відкриття першого в місті пам'ятного хреста бійцям Української Народної Республіки. Захід приурочили до Дня Соборності України.

За словами ініціаторів відкриття пам'ятника, саме на цій площі поховані 14 вояків полку "Січових стрільців - Вільних козаків"УНР - як наддніпрянці, так і галичани, загиблі у боях за місто проти більшовиків та махновців у 1919 році. Тому цю площу називають "символічним місцем єднання Сходу та Заходу".

За інформацією ініціаторів встановлення пам'ятника, він має вигляд саме такого хреста, який використовувався у нагородах і символіці УНР. Автором став скульптор Гарнік Хачатрян.
Читайте також: У Києві відкрили меморіальну дошку засновнику ОУН Коновальцю

На Соборній площі Дніпра розташоване одне з небагатьох у краї поховань вояків УНР, загиблих на Придніпров'ї під час визвольних змагань 1918-19 років. Наразі відомі прізвища лише двох загиблих із полку січових стрільців - вільних козаків, які поховані у братській могилі, - сотник Лугін та сотник Златоустов.

Пам'ятний камінь на цьому місці відновили 2012 року, до того його тричі знищували невідомі.

Радіо Свобода

Тиждень.ua