This version of the page http://www.tavria.ua/uk/3.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-10. The original page over time could change.
ПЕРЕГОНКА
 

ПЕРЕГОНКА

Готові виноматеріали надходять до коньячно-перекурочного цеху. Тут ми їх зберігаємо, нагріваємо перед тим, як залити в перегінні куби, і потім ведемо процес дистиляції.

ПЕРЕГОНКА - це вирішальний переломний крок. Багаторічною практикою встановлено, що кращі за якістю коньячні спирти, з яких потім створюють коньяк, виходять при перегонці вина на кубових апаратах періодичної дії типу Шаранта та інших - зі схемою подвійної перегонки.

Традиційно «шарантський" перегонний куб виготовляється з міді, оскільки цей метал стійкий до впливу винних кислот. З коньячного матеріалу ми отримуємо коньячний спирт-сирець. Його міцність буває від 23 до 32 оборотів. Потім, ми вдруге, вже отриманий спирт-сирець піддаємо перегонці і з нього отримуємо фракції спирту - головна, середня, хвостова.

Середня фракція відбирається, як спирт першого сорту, і використовується на коньяки. Хвостову фракцію зазвичай додають у вино, яке направляється на перекурку, для повторної перегонки. Головну фракцію піддають ректифікації для отримання виноградного спирту. Таким чином, подвійна перегонка дозволяє видалити всі домішки, що погіршують смак, а також пом'якшити та підвищити градус ...

Отриманий в результаті фракційної перегонки коньячний спирт міцністю 62-70 градусів закладають на витримку. І тут уже закладається якість самого коньяку. Які спирти ми отримаємо тут, такий коньяк ми отримаємо вже в коньячному підсумку! Виявляється, насправді, свіжоприготовлений коньячний спирт безбарвний, з слабим ароматом та різкий на смак.

 

Назад            Наступний етап


Вам уже исполнилось 18 лет?
Вам вже виповнилося 18 рокiв?
Are you already 18?