Офіційні результати виборів ЦВК оприлюднить 12-го листопада

Голова ЦВК пообіцяв оголосити результати виборів без затримки.


За попередніми даними ЦВК лідерську позицію тримає Партія Регіонів, Батьківщина – займає дугу позицію, на третьому місці Комуністи, Удар – на четвертому і замикає п’ятірку партія Свобода. Затримок в оприлюдненні результатів ЦВК не буде – наголосив голова Центрвиборчкому. Офіційні ж результати виборів комісія планує оголосити до 12 листопада.

Володимир Шаповал голова ЦВК
Я ще раз наголошую не треба сприймати ці результати, як абсолютні. Абсолютні результати будуть тоді, коли ЦВК отримає протоколи з окружних виборчих комісій з мокрими печатками і шляхом простих математичних, навіть арифметичних операцій визначить кінцеві результати.

Також голова центральної виборчої комісії зазначив, цьогорічна «мажоритарна складова виборчої системи” дещо ускладнила підрахунок голосів.

Володимир Шаповал голова ЦВК
Я хочу сказати не коментуючи виборчу компанію, принаймні це моя оцінка, особиста оцінка, дозволю її. Зміна виборчої системи і прийняття такої, яка різними коментаторами характеризується, як змішана або пропорційна мажоритарна. Не просто ускладнила життя ЦВК або учасника виборчого процесу, а й створила проблему с точки зору особливостей самого характеру процесу.
Володимир Шаповал припускає можливість розбіжності між екзит-полами, до яких Комісія не має жодного відношення, та попередніми даними електронних протоколів.

Володимир Шаповал голова ЦВК
Давайте дочекаємось по перше остаточного результату, коли м отримаємо усі 100% протоколів і виведемо ці цифри тоді буде говорити. Усі екзит-поли при всій повазі, це справа відносна.

Голова ЦВК наголосив, що більш реальний результат виборів покажуть електронні протоколи, однак і він буде відносним. Результат парламентських виборів є остаточним лише після опрацювання 100 відсотків паперових протоколів з мокрими печатками.

За матеріалами УТР.

Поділитися в соц. мережах

Нравится


  Новини

Speak Your Mind Отменить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован.

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>