This version of the page http://www.credit-rating.ua/ua/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-10. The original page over time could change.
Загальна інформація :: Про нас :: Credit-Rating
  • Інформери
  • Підписка
  • RSS

Рейтинги випусків облігацій ТОВ «ФК «ЦФР» підтверджено на рівні uaА зі зміною прогнозу Рейтинги АТ «ТАСКОМБАНК» підвищено до рівня uaАА+ Рейтинг ПАТ "ЗНВКІФ "ІНТЕГРУМ ВЕНЧУРС" підтверджено на рівні uaВВВ- Рейтинги ПАТ «Перший Український Міжнародний Банк» підтверджено Рейтинг ПАТ «Універсал Банк» підтверджено на рівні uaАА Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «Сервіс-Технобуд» підтверджено на рівні uaBBB+ Рейтинги ПрАТ «Страхова Група «ТАС» підтверджено Кредитний рейтинг випуску облігацій ТОВ «ІБК «Артем» підтверджено на рівні uaBВ Рейтинг випуску обігацій ТзОВ «Шувар» підтверджено на рівні uaВ

Головна »  Про нас

Загальна інформація

Про агенцію

Агентство "Кредит-Рейтинг" - перше в Україні (з 2001 року) спеціалізоване рейтингове агентство, що надає послуги в області незалежної оцінки кредитоспроможності суб'єктів запозичень із визначенням кредитних рейтингів за Національною рейтинговою шкалою. З 2003 року рейтингові оцінки агентства офіційно визнаються Міністерством фінансів України. З 2004 року "Кредит-Рейтинг" - уповноважене агентство Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку України для визначення кредитних рейтингів суб'єктам господарювання, галузям економіки й регіонам. Рішенням НКЦПФР від 10.04.2012 р. агентству «Кредит-Рейтинг» видано Свідоцтво про включення до Державного реєстру уповноважених рейтингових агентств.

В рамках реалізації глобальної стратегії розвитку агентство відкрило офіс в Республіці Білорусь, розробило регіональну рейтингову шкалу країн СНД і визначило суверенні рейтинги 12 урядам держав, що входять до складу СНД. З метою підвищення прозорості та інвестиційної привабливості національної економіки агентство щорічно проводить дослідження інформаційної прозорості банків і страхових компаній України. 

У 2010 році агентство стало членом-засновником Європейської Асоціації рейтингових агентств (EACRA).

Види послуг рейтингового агентства:

  • визначення кредитних рейтингів підприємствам, банкам, страховим компаніям, органам місцевого самоврядування за Національною рейтинговою шкалою, спеціально розробленою для оцінки рівня кредитного ризику в умовах українського ринку;
  • визначення кредитних рейтингів окремим борговим зобов'язанням позичальника (облігаціям, позикам) за національною шкалою;
  • рейтинги корпоративного управління як незалежна оцінка рейтингового агентства відносно існуючої системи корпоративного управління компанії.
  • рейтинги надійності депозитів, які представляють незалежну оцінку агентства про здатність банка своєчасно та у повному обсязі виконати прийняті на себе зобов’язання повернути банківські вклади протягом найближчих 12 місяців.
  • рейтинги надійності страхових компаній було розроблено спеціально для користувачів страхових послуг з наміром покращити їх поінформованість щодо надійності страховиків.

Відповідно до Рішення № 1042 ДКЦПФР друкованими виданнями, обраними уповноваженим рейтинговим агентством для щомісячної публікації привласнених та оновлених рейтингових оцінок, є "Відомості Національної комісії з цінніх паперів та фондового ринку" (свідоцтво про реєстрацію КВ № 12082-953 ПР від 11.12.2006 р.) і "Кредит-Рейтинг Монітор" (свідоцтво про реєстрацію КВ № 12404-1288Р від 22.03.2007 р.)

З початку своєї діяльності на українському ринку агентство визначило 1194 рейтинги, у тому числі: 879 - у корпоративному, 244 - у фінансовому та 71 - у муніципальному секторах.

Агентство «Кредит-Рейтинг» підтримує в постійному моніторингу 128 кредитних рейтингів: 63 у корпоративному, 58 у фінансовому та 7 у муніципальному секторах.

Послуги із визначення кредитних рейтингів

Кредитний рейтинг - це універсальний механізм оцінки надійності боргових зобов'язань позичальника й встановлення плати за відповідний кредитний ризик. Кредитний рейтинг дає можливість його власникові заявити потенційним інвесторам і партнерам про свою кредитоспроможність, показати готовність до роботи цивілізованими методами, відкрито й прозоро.

Кредитні рейтинги визначають позичальникам (підприємствам, банкам, страховим компаніям, органам місцевого самоврядування), а також їх окремим борговим інструментам (облігаціям, позикам і т.п.). В Україні існує законодавча вимога про обов'язкове ретингування випусків облігацій з метою інформування потенційних інвесторів про ризики інвестування

Кредитний рейтинг дозволяє його власникові:

  • зміцнити взаємовідносини з усіма типами контрагентів;
  • виділити себе серед інших українських позичальників і привернути увагу інвесторів;
  • заявити про свою ефективну фінансову діяльність, не розголошуючи при цьому конфіденційну інформацію;
  • зробити успішне розміщення облігацій або інших боргових інструментів;
  • створити сприятливу кредитну історію й фінансову репутацію для наступного виходу на ринки капіталу;
  • різноманітити інструменти запозичень при здешевленні вартості їхнього обслуговування;
  • оцінити свої показники роботи "з боку";
  • визначити ключові стратегічні фактори, що впливають на кредитоспроможність позичальника.

Кредитний рейтинг за Національною шкалою необхідний позичальникам для використання на внутрішньому ринку. Основна перевага міжнародного кредитного рейтингу - порівнянність рівня кредитного ризику за всіма позичальниками, незалежно від країни їхнього місця розташування - обертається недоліком у країнах з перехідною економікою. Це пов'язане з тим, що рейтинг позичальника (емітента) або його боргового інструменту, як правило, не може бути вище суверенного рейтингу країни, у якій розташований емітент.

Наразі суверенні рейтинги України перебувають на низькому (спекулятивному) рівні. Це призводить до того, що працюючий на внутрішньому ринку інвестор не може ефективно використати міжнародні рейтинги для оцінки ризиків вкладень на внутрішньому ринку. Таку можливість дають тільки рейтинги за національною рейтинговою шкалою, що визначені у всьому її діапазоні - від найвищих  рейтингів (для найнадійніших позичальників на внутрішньому ринку) до найнижчих  (для найслабкіших позичальників).

Рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" - незалежна приватна компанія, у структурі власності якої не представлені державні органи, фінансові установи або інвестиційні компанії. Для забезпечення об'єктивності оцінок агентство не є учасником фінансового ринку й не виступає кредитором рейтингованих компаній.

"Кредит-Рейтинг" є членом Торгово-промислової палати України й Київської торгово-промислової палати, а також членом Американської торговельної палати в Україні (Amerіcan Chamber of Commerce іn Ukraіne).

Додаткова інформація доступна в офісі агентства:
вул. Межигірська, 1, Київ, 04070
тел. (+380 44) 490-25-50,
факс (+380 44) 490-25-54;
E-mail: office@credit-rating.com.ua

Пошук рейтингів

1219Кредитні рейтинги
98Рейтинги депозитів банків
12Рейтинги над. страх. компаній
1Рейтинги корпоративного кер.

Місія

Підвищення прозорості та інвестиційної привабливості національної економіки, а також зниження  системних ризиків за рахунок незалежної професійної оцінки надійності позичальників.

Кодекс деятельности

Документи

  • Нормативна база
  • Рейтингові шкали
  • Свідоцтво

МОНІТОР

попередня наступна

2011 #3(41) Кредит-Рейтингу 10 років

Архів





Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Пошук рейтинга

Form

розширений пошук

Аналітика

28.11.2016 Ринок нерухомості України та м. Києва за 9 місяців 2016 року
02.08.2016 СТРАХОВИЙ РИНОК УКРАЇНИ – підсумки IІ півріччя 2015, прогноз на 2016 рік
10.12.2015 СТРАХОВИЙ РИНОК УКРАЇНИ - I півріччя 2015

розгорнути

сгорнути