This version of the page http://www.agalawyers.org/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-10. The original page over time could change.
Главная - Agalawyers
Rus / Eng
№1 в агробизнесе по результатам рейтинга Юридической Газеты в 2016
$26,5 млрд – сопровождение крупнейшего контракта на поставку сырьевых товаров из Украины
5 из 10 самых больших агрохолдингов в Украине – наши клиенты
$1 млрд – выиграно для наших клиентов
90% успешных дел за 10 лет практики
85% клиентов работают с нами более 7 лет
Правовая помощь спорту в Украине – новый проект AGA Partners и АЮУ
Новости
Правовая помощь спорту в Украине – новый проект AGA Partners и АЮУ
Остальные новости

«Правовая помощь спорту в Украине» – новый социальный проект Комитета спортивного права Ассоциации юристов Украины, созданный при поддержке AGA Partners.

Цель проекта: способствовать развитию и правовой защите спорта в Украине.

Как? Путем предоставления бесплатных (pro bono) юридических консультаций по вопросам договорных, трудовых, трансферных отношений, дисциплинарным и любым другим юридическим вопросам, возникающим в процессе спортивной деятельности.

Для кого? Для спортсменов, спортивных клубов, федераций спорта.

Как связаться?  Подробную информацию можно найти на сайте www.legalaidsportukraine.com или обратиться к координатору проекта Дмитрию Ковалю, Члену совета комитета АЮУ по спортивному праву, юристу AGA Partners, по тел. +38 (044) 237-79-33 или e-mail koval@agalawyers.org.

Аминат Сулейманова выступила выступила на II Форуме по защите бизнеса
Новости
Аминат Сулейманова выступила выступила на II Форуме по защите бизнеса
Остальные новости

Аминат Сулейманова, Управляющий партнер AGA Partners, выступила в рамках международной панели II Форума по защите бизнеса, рассказав о креативности в юридической профессии и о том, чем может обернуться несвоевременное обращение к юристу.

II Форум по защите бизнеса, организованный газетой «Юридическая практика», является дискуссионной площадкой для представителей бизнеса, юридического рынка, органов власти, судебной и правоохранительной систем.

Видео трансляции можно посмотреть здесь.

«За кермом» авто під назвою юридична фірма: що потрібно знати
Публикации
«За кермом» авто під назвою юридична фірма: що потрібно знати
Остальные публикации

Перш ніж сідати за кермо юридичної фірми, варто замислитися над тим, чи насправді потрібно це робити. Адже статус керівника та повну незалежність можна отримати через партнерство, менеджерську посаду або індивідуальну практику. До того ж, перед тим як стати керуючим партнером, бажано набути відповідного досвіду. Це надасть розуміння себе та своїх прагнень. Допоможе відчути власний стиль менеджменту та побудови відносин. Не дасть забути, як сприймається фірма та професія на різних етапах кар’єри.

За кермо AGA Partners я сіла у 2005 р., маючи досвід стажера юридичної фірми, помічника адвоката в класичному адвокатському бюро, старшого юриста в одній з найкращих та найвідоміших на той момент юридичних фірм, самозайнятого адвоката – вільного мисливця та директора департаменту великої національної фірми. Крім того, приблизно місяць я встигла попрацювати інхаусом, однак зрозумівши, що це точно не моє, пішла раніше закінчення випробувального терміну. Загалом, мій професійний досвід – 9 років. У 28 років я маю свою фірму.

Перше, що необхідно зрозуміти, що фірма – це саме те, що тобі потрібно. Слід розуміти, що ти готовий. Це справа твого життя, місія. Відтепер фірма є частиною життя. Все, що тут відбувається (як ти поводиш себе з колективом, партнерами та клієнтами), визначає тебе так само, як визначає поводження у сім’ї та з друзями. Відповідальність, яку ти береш за фірму, має приносити задоволення і не викликати жодного сумніву. Це як мати дитину – як би не було важко, кинути – не варіант. Без цього весь подальший шлях просто неможливий. До речі, я вважаю, що немає різниці, засновуєш ти фірму чи приймаєш її. Коли кермо у твоїх руках – все залежить від тебе. Зрештою, відповідальний за все лише ти.

Друге, про що, на мою думку, завжди повинен пам’ятати керуючий партнер, – це формула «спочатку люди, потім бізнес». Це мій особистий підхід до справ. Для мене важливо, з ким я працюю, як ми це робимо, на кого ми працюємо. Здорова, доброзичлива, тепла атмосфера в офісі – це те, без чого я не уявляю нашу фірму. Чесність та прозорість у стосунках дуже важливі. У нас розвинені горизонтальні зв’язки, коли всі можуть вільно спілкуватися з усіма, коли відсутня військова ієрархія. Ще один момент – ми ніколи не будемо працювати з клієнтом, який поводить себе не гідно стосовно будь-кого з наших людей.

Третє – вчись, керуючий партнер, вчись! Навколо є чимало інформації щодо керування бізнесом, але не тільки. Література, консультанти, тренінги, будь-які нові знання, навіть мистецтво! Потрібно бути відкритим до світу, відчувати його пульсацію. Без цього не буває ідей, інновацій, проривів. Ці інформаційні потоки необхідно пропускати через себе та переосмислювати. Не факт, що хтось подарує чарівний рецепт, який допоможе миттєво розвинути фірму, або навчить всього та вирішить проблеми. Однак якщо постійно знаходитися в інформаційному полі, то мозок стає набагато швидшим та винахідливішим.

Четверте – слід визначитися, куди та як ми йдемо. Цілі, стратегія і тактика. Цікаво, що з часом все це може діаметрально змінюватися. Життя, досвід, бажання партнерів та юристів вносять накладають певний відбиток на цей процес. Проте він має бути повністю контрольованим та максимально виваженим. Це відповідальність керуючого партнера, адже кермо в твоїх руках і саме ти його повертаєш.

П’яте – необхідно самому собі чесно відповісти на питання про те, ким ти хочеш бути (керівником чи лідером). Хто такий лідер? Це слушне запитання. Лідер – це затерте слово, яке перетворилося на банальне кліше, але іншого влучного слова не маємо.

Філософія лідера відмінна від філософії керівника. Перша відмінність полягає у тому, що лідерство потрібно доводити. За нього варто боротися, його можна втратити, віддалившись від тих, з ким працюєш, оточивши себе свитою, втративши гостроту зору. Я не можу сказати, яка з систем краще – керівник чи лідер. Проте я можу констатувати, що в системі «керівник» втрата пассіонаріїв є неминучою. Однак така система – частина нашої суспільної та юридичної традиції. Ми знаємо чимало успішних фірм з такою структурою.

Загалом, перефразуючи Льва Толстого, можу сказати, що кожна щаслива фірма – щаслива по-своєму. Я бачила абсолютно різні моделі керування, за яких юридичний бізнес приносить прибуток, якщо ми ставимо саме прибуток за критерій успішності, адже інший універсальний критерій важко погодити. Єдина незмінна річ – це відповідальність за все.

Якщо ми вже взяли аналогію з кермом, то це як водити автомобіль. Можна знати правила, можна не знати. Можна виконувати їх, а можна не заморочуватися такою дрібницею. Можна мчати підрізаючи всіх та збирати щирі пропозиції проведення дозвілля чи епітети від інших учасників руху. На певному відрізку такий водій випередить інших, але він ризикує як правами, так і автомобілем. Можна попросити кума дати мигалку та гучномовець і вимагати поступитися дорогою. Більшість поступиться, адже всі знать, хто там кум. Проте куми змінюються. І біда в тому, що змінюються вони раптово. Можна сідати за кермо не приходячи до тями роками, а якщо поліція спіймає і відбере права – просто купити їх.

Існує безліч варіантів. Головне – розуміти, що в твоєму авто є кілька людей. Якщо всі згодні, то кермуй так, як хочеш. На те вона і є – команда однодумців.

Посилання на джерело

О нас
С момента основания в 2005 году AGA Partners сопровождает крупнейшие дела ведущих мировых компаний из более чем 20 юрисдикций. Нам доверяют государства, международный бизнес и частные клиенты.

Наша практика разрешения споров и международного арбитража признана мировыми рейтинговыми агентствами. Безупречное качество услуг в сфере международной торговли и агробизнеса подтверждено списком выигранных нами дел и высокими оценками ведущих компаний мира.

Мы понимаем специфические потребности каждого частного клиента, получающего индивидуальное решение любой проблемы. Исключительность клиента лежит в основе нашей работы, поэтому мы занимаемся лишь тем, в чем являемся профессионалами.
Контакты
Открыть в Google Maps
A.G.A. Partners law firm
БЦ "Кузнецкий"
ул. Антоновича 64/16 или
ул. Федорова 16/64, Киев
03150, Украина
+38 044 237-79-33
+38 044 237-79-43
office@agalawyers.org