This version of the page http://osvita-mk.org.ua/?page4 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-09. The original page over time could change.
Новини - Управління освіти Миколаївської міської ради



                                          

                                    
                                    
Пошук


Меню сайту
  • Про управління освіти
  • Новини
  • Сьогодення Миколаївської освіти
  • Бюджет галузі
  • На допомогу керівнику навчального закладу
  • Актуально
  • Запрошуємо до обговорення
  • Працевлаштування
  • Педагогічний досвід
  • Бібліотека
  • Безпека життєдіяльності
  • Муніципальна рада з питань освіти
  • Колегія управління оcвіти
  • До вершин професійної майстерності
  • Запрошуємо на навчання
  • Мандруємо музеями навчальних закладів
  • Міська профспілкова організація

Форма входу
Реєстрація
  


Радимо переглянути
Учнівські проекти "Світ без війни" (ЗОШ №60)

Неперервна шкала думок (ЗОШ №44)

Молоді директори шкіл міста на занятті «Основи сучасного менеджменту» в ЗОШ № 56

Виховуємо патріотів рідної держави (ЗОШ № 44)

День Школяра – традиція Миколаївської ЗОШ № 47

Школа проекції майбутньої життєдіяльності (ЗОШ №44)

Пишаємось своїми шефами (ЗОШ №57)

Перемога учнів ЗОШ №1 у VII відкритій регіональній конференції старшокласників «Модель ООН. УКРАЇНА. Кривий Ріг – 2017»

Засідання Школи вихователів раннього віку набазі ДНЗ №5

Підсумки атестації педпрацівників - 2017

Ми любимо подорожувати! (ЗОШ №32)

У ЗОШ №52 пройшов семінар-практикум з превентивного виховання

На базі ЗОШ №18 пройшла всеукраїнська науково-практична конференція

КТС «Любов моя – Україно!» в ЗОШ №36

Як педагогічний колектив гімназії №41 «смаколики профорієнтації» готував…

   
Інші події

Конкурси для учнів

Конкурси для вчителів











Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вихід
Головна » Новини
Фестивалі, конференції, семінари, виставки [51]Новини [807]
Гордість міста [251]Вітаємо [124]
Конкурси для учнів [166]Конкурси фахової майстерності [121]
Державна атестація навчальних закладів [15]

« 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 »
Найталановитіші учні отримають стипендії міського голови та міської ради

24.05.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, учням, батькам, громадськості

Завтра, 25 травня, о 15.30 у великій залі міської ради відбудеться вручення стипендій міського голови та міської ради переможцям Всеукраїнських учнівських олімпіад та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів, членів МАН.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Новий санітарний регламент для ДНЗ

24.05.2016

Керівникам дошкільних навчальних закладів, педагогам, методистам, батькам

Сьогодні набуває чинності новий Санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, затверджений наказом Міністерства охорони здоров'я України від 24.03.2016 № 234, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016 р.  за № 563/28693.  

Зазначеним Санітарним регламентом  передбачено умови, що сприятимуть  створенню дитячих садків, у тому числі у житлових та нежитлових приміщеннях. Основні переваги нової редакції регламенту:

За відсутності харчоблоку у дошкільному навчальному закладі допускається постачання готової продукції операторами ринку харчових продуктів за умови дотримання вимог Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів";

У разі відсутності власної пральні, прання білизни може здійснюватись іншими пральнями, за винятком пралень, що обслуговують інфекційні заклади охорони здоров'я, об'єкти хімічної та іншої небезпечної промисловості;

Знято заборону щодо використання для дітей двоярусних ліжок.

Також відтепер після перенесеного інфекційного захворювання приймання дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється лише за наявності медичної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебувала під медичним наглядом. Діти після тимчасової відсутності у дошкільному навчальному закладі з інших причин приймаються без медичних довідок, за умови відсутності явних ознак захворювання.

У документі відсутня дрібна регламентація (наприклад, висота бортиків пісочниці або діаметр стійок огородження ліжок, дитячого манежу тощо), але при цьому чітко визначені вимоги до чистоти, організації харчування, температурного режиму, освітлення, утримання басейнів, розпорядку дня дитини.

З повною текстом документа можна ознайомитись на сторінці "Нормативні документи. Санітарні вимоги".


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО
переможців та лауреатів ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівських робіт «Історія та уроки Голокосту»
ім. І. Б. Медвинського
:

Маркелову Марію, ученицю  ЗОШ № 29 – І місце в номінації «Дослідницька робота»   тема   «Доля  ромів  Очаківського повіту (Губернаторство «Трансністрія» в роки окупації (1941-1944рр.) (керівник Мороз Є.О.)
Горбачову  Вікторію,  ученицю  ЗОШ №29 – ІІ місце в номінації «Дослідницька робота»   тема   роботи «Єврейські землеробські колонії Миколаївщини: від заснування до подій Голокосту» (керівник Грицюк Л.А.)
Піскун Юлію, ученицю  ЗОШ №53 – ІІ місце в номінації  «Творча робота» тема роботи  «Життя триває … Ми не можемо мовчати. Біль пам’яті» (керівник Данилова К.М.)!

Лауреатами конкурсу стали Новицька Ольга, Пеньковська Дарина, учні ЗОШ №28 (керівник Моторкіна О.М.), Дегтяр Вікторія, учениця ЗОШ №53  (керівник Данилова К.М.), Бісаренко Анастасія, Кушнерик Ольга, учні МСШ «Академія дитячої творчості» (керівник Кучерук С.І.).

Бажаємо творчої наснаги та майбутніх перемог! Висловлюємо подяку вчителям за роботу з обдарованою молоддю!


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

Свято випускників-2016

27 травня 2016 року з 12:00 до 16:00 на площі біля Каштанового скверу та на вулиці Соборній відбудеться загальноміське свято  «Випускник -2016».

Присутніх привітає міський голова Олександр Сєнкевич, а родзинкою урочистостей стане вручення пам'ятного знака «Інтелект Миколаєва» кращим випускникам 2016 року.
Свої виступи миколаївцям подарують творчі колективи Палацу творчості учнів, майстрині проведуть майстер-класи «Подарунок другу», «Свято кондитера», «Квіти з бісеру», «Жива бутоньєрка», у пригоді випускникам стане «Ярмарок професій».

Музичні вітання для своїх вихованців підготували й педагоги. Організатори-позашкільники змусять всіх пригадати розваги свого дитинства, а для любителів інтелектуальних розваг передбачено шахові турніри.

На Інгульському узвозі пройде спортивно-ігрова програма, майстер-класи з морського багатоборства - зав'язування вузлів, перетягування каната, веслування на Ял-6 та інші цікавинки.
Запрошуємо всіх школярів та випускників 2016 року  на загальноміське свято!


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Загальноосвітні навчальні заклади отримають відомості результатів ДПА в електронному вигляді

20.05.2016

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів

Український центр оцінювання якості освіти повідомляє, що результати державної підсумкової атестації, проведеної у формі зовнішнього незалежного оцінювання, з української мови, математики, історії України стануть відомі адміністраціям шкіл орієнтовно 27 травня 2016 року.

Для завантаження відомості результатів державної підсумкової атестації керівник навчального закладу (або визначена ним особа) за допомогою логіна та пароля, наданого раніше регіональним центром оцінювання якості освіти, має ввійти на сторінку навчального закладу, скориставшись сервісом «Заклади освіти» на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Відповідний файл розміщується у вкладці «Відомість результатів ДПА».

Порядок дій для завантаження відомості та перевірки дійсності електронного цифрового підпису Українського центру одночасно з відомостями буде розміщено у вкладці «Відомість результатів ДПА» сервісу «Заклади освіти».


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

28 травня у м. Миколаєві відбудеться пожежно-рятувальне шоу «Зробимо життя безпечним!»

19.05.2016

Усім відвідувачам сайта

28 травня, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, у Миколаєві відбудеться інформаційно-розважальна програма для малечі «Зробимо життя безпечним!»

 

Свято розпочнеться об 11.00 на вул. Соборна (Радянська), квартал між вул. Нікольска та Спаська.

 

Акція пройде за підтримки Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Всіх чекатиме веселе, оригінальне, корисне та неповторне свято. В програмі представлено: виступи творчих колективів, команди-переможця ДЮП, конкурси та вікторини, продемонстровано спеціальну техніку та  обладнання.

 

Кожного маленького відвідувача  чекатимуть солодкі подарунки.

 

Запрошуємо усіх бажаючих  насолодитись святковою атмосферою!

 

 


Категория: Фестивалі, конференції, семінари, виставки | Добавил: Управління_освіти |

Відзначено високий професіоналізм учителя спеціалізованої школи №22

Відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України від 03.02.2016 № 76 «Про затвердження складу фахових журі третього (заключного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2016», від 11.03.2016 № 246 «Про проведення третього (заключного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2016» з 14 по 22 квітня 2016 року у м. Чернігові пройшов третій (заключний) тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2016» у номінації «Історія».

Злагоджена робота команди членів фахового журі, відповідальність, зацікавленість в успішному проведенні конкурсу створили доброзичливу атмосферу змагань, комфортні умови для виявлення учасниками конкурсу педагогічної майстерності, сприяли згуртуванню кращих учителів історії.

Прошу висловити подяку за ефективну роботу в складі фахового журі, високий професіоналізм, об’єктивну та якісну оцінку педагогічної майстерності конкурсантів учителю історії Миколаївської спеціалізованої І-ІІІ ступенів школи № 22 з поглибленим вивченням англійської мови з 1 класу Євтушенко Людмилі Едуардівні.

Сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю з виявлення та підтримки творчих учителів історії.

З повагою,
заступник Міністра                                           П. К. Хобзей


Категория: Вітаємо | Добавил: Управління_освіти |

Про вшанування Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

12.05.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, методистам

Міністерство освіти і науки України рекомендує провести у навчальних закладах (11-18 травня 2016 року) інформаційні години, лекції, бесіди, тематичні уроки тощо щодо трагічних подій, пов'язаних із геноцидом кримськотатарського народу та інших національностей, організувати перегляд фільму «Хайтарма» (лист від 12.05.2016 № 1/9-237, розміщений в розділах "Нормативно-правове забезпечення 2015-2016" та "Патріотичне виховання").

На допомогу педагогічним працівникам у проведені тематичних заходів надано матеріали фотовиставки «18 травня 1944 року - трагічна дата в історії кримськотатарського народу. Боротьба за повернення на Батьківщину. Інтеграція в демократичній Україні», розроблені громадською організацією «Кримська родина», що розміщені в розділі "Патріотичне виховання. Матеріали для практичного використання".

Інформацію про заходи, що будуть проводитися, просимо активно висвітлювати на веб-сторінках навчальних закладів та управління освіти.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Висока оцінка педагогічної праці освітян Миколаєва

Голові Миколаївської міської ради
Сєнкевичу О. Ф.

Шановний Олександре Федоровичу!

Щиро вдячні Вам за підтримку найпрестижнішого серед державних освітянських заходів – конкурсу «Учитель року - 2015», сприяння виявленню творчо працюючих учителів загальноосвітніх навчальних закладів міста Миколаєва, підвищення їхньої професійної майстерності, популяризацію педагогічних здобутків.

Просимо висловити подяку начальнику управління Миколаївської міської ради Деркач Г. І., директору науково-методичного центру Тарасовій О. В., методистам науково-методичного центру: із англійської мови – Дьяур І. В., із історії – Майбороді Л. М., із математики – Манзарук С. М., які за період нашої спільної роботи в підготовці педагогів до участі в конкурсних випробуваннях проявили себе високопрофесійними, надійними та відповідальними партнерами.

Окрема подяка директорам загальноосвітніх навчальних закладів міста Миколаєва: спеціалізованої школи № 22 із поглибленим вивченням англійської мови з 1 класу Богуну П. М.; гімназії №4 Тубальцевій Т. О., загальноосвітньої школи №1 імені Олега Ольжича Матіюку М. Г. за підтримку та методичну допомогу переможцям ІІ (обласного), учасникам і дипломантам ІІІ (заключного) турів всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» у номінаціях: «Англійська мова», «Історія», «Математика», які виявили високий рівень фахової майстерності і гідно представили Миколаївщину на третьому (заключному) турі конкурсу.

Зичимо Вам і Вашому колективу добробуту, злагоди, творчої наснаги для досягнення всіх поставлених цілей, успіхів у роботі та сил на все нові й нові звершення!

Висловлюємо надію на подальшу співпрацю щодо виявлення та підтримки творчих і талановитих педагогів.
З повагою,
директор МОІППО                                                            В. І. Шуляр


Категория: Вітаємо | Добавил: Управління_освіти |

Клуб юних моряків зустрічає друзів - учасників Всеукраїнських відкритих змагань з військово-морського багатоборства

12.05.2016

13-15 травня 2016 року в Клубі юних моряків з флотилією будуть проведені Всеукраїнські відкриті змагання з військово-морського багатоборства серед команд флотилій та  клубів юних моряків, присвячені 71 річниці Перемоги у Другій світовій війні.

На участь у змаганнях подали заявки команди з п’яти міст України: Миколаїв, Харків, Херсон, Кривий Ріг, Дніпродзержинськ.

Програма змагань передбачає проведення етапів: рятування утопаючого, в’язання морських вузлів, проходження урочистим маршем, теорія шлюпки, перетягування канату, веслування на ял-6, стрільба з пневматичної гвинтівки.

Головна мета проведення змагань – формування національної свідомості, посилення патріотичного виховання дітей та підлітків, фізичне загартування молоді, виховання прагнення до здорового способу життя, популяризація морської справи, підготовка до служби у лавах Збройних Сил України.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

"Смартмі Україна" пропонує

12.05.2016

Керівникам навчальних закладів, учням, батькам

Освітня онлайн-платформа Смартмі Україна в рамках проекту SmartMe University створила безкоштовну навчальну онлайн-програму, адаптовану для навчання дітей 7-11 класів, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Подібний проект з навчання дітей з особливими потребами, навчання яких здійснюється за індивідуальною формою навчання, реалізується з 2015/2016 навчального року та має позитивні відгуки. Для початку навчання необхідний Інтернет з рекомендованою швидкістю 100 Мгб/с та ноутбук.

Після закінчення курсу (за умови успішного складання тестів в незалежному центрі сертифікації) слухач може отримати міжнародний сертифікат Oracle.

Дізнатись більш детально про проект можна за посиланням та за тел. +38 (050) 380-32-01.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Лілія Гриневич надала роз’яснення щодо терміну дії сертифікату ЗНО

Сертифікати ЗНО 2016 року будуть дійсні щонайменше 2 роки, – пояснила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич у коментарі журналістам 11 травня.

За словами Міністра, кількарічний термін дії сертифікату – це європейська практика. Лілія Гриневич пояснила, що 2015-го року в Україні була змінена методика визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання і вже другий рік поспіль запроваджено поріг «склав/не склав», як у міжнародних тестах. «Ця методика показала свою дієвість і цього року буде продовжена. Це означає, що ті, хто пройде ЗНО цього року, зможуть скористатися своїми сертифікатами у вступній кампанії 2017 року», - додала Міністр.

Відповідні норми будуть закладені в умовах прийому до вищих навчальних закладів на 2017 рік, які будуть затверджені і оприлюднені восени. «Поки ми продовжуємо наукову і експертну дискусію, скільки саме років буде дійсний сертифікат ЗНО, але щонайменше 2 роки – це можна сказати точно», - підкреслила Лілія Гриневич.

Міністр навела приклад того, що результати міжнародних тестів TOEFL та IELTS визнаються протягом 2 років, а GMAT – 5 років. «Вважаю це справедливим. Якщо дитина склала ЗНО, ми маємо дати їй вибір: усвідомлено прийняти рішення про вступ або відкласти його на рік».

http://mon.gov.ua


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Євроінтеграція через освіту

11.05.2016

Керівникам навчальних закладів, випускникам, батькам

12.05.2016 о 16.00 компанія PanGEO запрошує на зустріч (у тому числі в режимі on-line на сайті https://pangeo.ua/obrazovanie/) з обговорення питання «Євроінтеграція через освіту», де ви можете дізнатися про можливості отримання безкоштовної освіти в Чехії. 

Реєстрація для участі у зустрічі https://pangeo.ua/registraciya-chehiya/ Будь-яку цікаву для Вас інформацію просимо уточняти за телефонами: +38099-471-5767, +38097-778-8600


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Нові спеціальності в Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана

11.05.2016

Керівникам навчальних закладів, учням 11-х класів, батькам

Державний вищий навчальний заклад «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» у 2016 році відкриває нові спеціальності та спеціалізації: 

  • спеціальність «Туризм»;
  • спеціалізація «Регіональна економіка і місцеве самоврядування» (спеціальність «Економіка);
  • спеціалізація «Екологічна економіка» (спеціальність «Економіка).

Прийом абітурієнтів здійснюватиметься на конкурсній основі  урахуванням середнього балу атестату про повну загальну середню освіту та результатів сертифікату Українського центру оцінювання якості освіти з дисциплін: 

  • географія – профільний,
  • українська мова та література,
  • на вибір: математика, історія України, іноземна мова.

Детальну інформацію щодо вступу до навчального закладу можна отримати за телефонами: (044)  489-09-33, 483-54-98, 205-54-83.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Про підсумки атестації навчальних закладів

10.05.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, учням, батькам, представникам громадськості

Відповідно до плану роботи управління освіти з метою визначення відповідності результатів діяльності навчальних закладів державним стандартам освітнього рівня, дотримання ними вимог цих державних стандартів та забезпечення якісної освіти; надання організаційно-методичної допомоги керівникам і педагогам було проведено державну атестацію Миколаївського муніципального академічного коледжу.

За рішенням експертної комісії зазначені навчальні заклади визнано атестованими.

Наказ управління освіти Миколаївської міської ради від 10.05.2016 №254 "Про затвердження рішення експертної комісії з атестації Миколаївського муніципального академічного коледжу від 10.05.2016"


Категория: Державна атестація навчальних закладів | Добавил: Управління_освіти |

5 травня допуск випускників до пункту ЗНО можливий без запрошення-перепустки

04.05.2016

Керівникам навчальних закладів, учителям, учням 11-х класів, батькам

За повідомленням Українського центру оцінювання якості освіти, розміщеному на офіційному сайті, для допуску до пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури обов’язковими документами є паспорт та сертифікат. Запрошення-перепустка прискорює процедуру допуску до пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання, але, як виняток, 5 травня учасник може бути допущений до проходження тестування без неї.

Учасників, які не змогли завантажити запрошення-перепустку та дізнатися адресу пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, де проходитимуть тестування, просимо звертатися до регіонального центру оцінювання якості освіти, у якому реєструвалися для участі у ЗНО.  

УЦОЯО приносить вибачення за незручності.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Про деякі питання проведення ДПА учнів навчальних закладів І, III ступенів з мов національних меншин

28.04.2016

Керівникам навчальних закладів, учителям, учням, батькам, методистам

Наказом МОНУ від 21.04.2016 №451 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 16 вересня 2015 року № 940» до Переліку навчальних предметів, з яких проводиться державна підсумкова атестація у 2015/2016 навчальному році випускників загальноосвітніх навчальних закладів І, III ступенів, додано предмет «Мова національної меншини». Крім того, надано додаткові роз'яснення щодо проведення ДПА з зазначеного предмета (лист від 26.04.2016 №1/9-270 розміщений на сторінці "Закінчення 2015-2016 н.р.")

Випускники загальноосвітніх навчальних закладів І ступеня проходять ДПА з мови національної меншини за рішенням педагогічної ради навчального закладу з урахуванням бажання батьків. Випускники загальноосвітніх навчальних закладів III ступеня - за власним бажанням.

Завдання для проведення атестації з мови національної меншини укладають вчителі відповідного фаху, їх погоджує педагогічна рада та затверджує керівник навчального закладу.

Завдання мають відповідати державним вимогам до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, що визначені навчальними програмами, затвердженими Міністерством освіти і науки.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Про відзначення Дня пам’яті та примирення

28.04.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, методистам

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» в Україні встановлено День пам’яті та примирення 8 травня. Продовженням та утвердженням цієї традиції стануть меморіальні й урочисті акції, які мають відбутися 8–9 травня цього року відповідно до Указу Президента України «Про відзначення у 2016 році Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» від 8 квітня 2016 року №130.

З метою гідного вшанування подвигу Українського народу в Другій світовій війні, його вагомого внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції; увічнення пам’яті про загиблих, Міністерство освіти і науки звернулося до обласних управлінь освіти і науки, інститутів післядипломної педагогічної освіти провести у навчальних закладах урочисті лінійки, уроки мужності, інформаційні години, лекції, бесіди, тематичні уроки. (Лист МОН України від 28.04.2016 № 1/9-212, розміщено в розділі "Патріотичне виховання. Нормативне забезпечення").

Методичні рекомендації до відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом розміщено в тому ж розділі на сторінці "Методичні рекомендації"


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Інформація щодо розподілу видаткової частини бюджету розвитку м. Миколаїв на 2016 рік по управлінню освіти

28.04.2016

Керівникам, педагогам, батькам, громадськості

На нашому сайті розміщено Інформація щодо розподілу видаткової частини бюджету розвитку м. Миколаїв  на 2016 рік  по управлінню освіти. Посилання на зазначену інформацію Ви завжди зможете знайти серед банерів, розміщених ліворуч (під головним меню сайта)


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Про організацію навчально-виховного процесу в травні 2016

27.04.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам

На сторінці "Закінчення навчального року" розміщено лист управління освіти від 27.04.16 №853/13.01.01-08/14 «Про організацію навчально-виховного процесу в 11-х класах у травні 2016 року», що містить відповідні рекомендації.

Водночас нагадуємо, що в листі Міністерства освіти і науки від 05.02.2016 (розміщено на сторінці "Закінчення навчального року") надано роз'яснення щодо виконання навчальних програм. Повідомляємо, що зміст матеріалу з кожного навчального предмета визначається навчальною програмою, а кількість годин на тиждень на вивчення предмета встановлюється робочим навчальним планом, що його, відповідно до статті 15 Закону України «Про загальну середню освіту», розробляє навчальний заклад та затверджує відповідний орган управління освітою.

На основі робочого навчального плану складається розклад занять для кожного класу. При розробленні календарно-тематичного планування вчитель розподіляє зміст навчального матеріалу, передбаченого програмою на ту кількість уроків, яка запланована розкладом занять (із врахуванням структури навчального року, святкових днів тощо). До календарно-тематичного планування можуть вноситися зміни, пов'язані з припиненням навчання через карантин чи температурний режим, зміною строків проведення канікул, перенесенням дати завершення навчального процесу, підготовкою та проведенням ДПА/ЗНО тощо. Зважаючи на викладене, зауважуємо, що навчальний заклад та вчитель обов'язково мають вжити заходів щодо освоєння учнями змісту кожного навчального предмета в повному обсязі, про що здійснюється запис у відповідній колонці класного журналу. При цьому до класного журналу мають бути занесені лише уроки, які були фактично проведені. Кількість фактично проведених уроків зазвичай менша від попередньо запланованої. І це не може слугувати критерієм виконання чи невиконання навчальної програми. Навчальний матеріал може бути освоєний за рахунок ущільнення, самостійного опрацювання, засобів дистанційного навчання тощо.

Менша кількість проведених вчителем уроків через об'єктивні обставини не може бути причиною вирахувань із його заробітної плати, оскільки Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти (пункт 77), затвердженої наказом Міністерства освіти України № 102 від 15.04.1993, передбачено, що у випадку, коли в окремі дні (місяці) заняття не проводяться з незалежних від учителя (викладача) причин, його оплата здійснюється з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, за умови, що вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу. 


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

МОН внесло зміни до наказу про проведення ДПА в загальноосвітніх навчальних закладах

26.04.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам

Міністерство освіти і науки внесло зміни до наказу від 16 вересня 2015 року № 940 "Про проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/2016 навчальному році" (наказ від 21.04.2016 № 451 розміщено на сторінці "Закінчення 2015-2016 н.р.").

Документом доповнено перелік предметів ДПА стосовно мов національних меншин.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Переможці міського етапу XXII Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних

ВІТАЄМО
переможців  міського етапу  XXII Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних!

I місце – ЗОШ №60

II місце – СШ №22

III місце - ЗОШ №16, 43


Категория: Вітаємо | Добавил: Управління_освіти |

Обговорюємо моделі розвитку навчальних закладів

18.04.2016

Усім відвідувачам сайта

Запрошуємо до обговорення моделей подальшого розвитку загальноосвітніх навчальних закладів Корабельного району, що рекомендовані муніципальною радою з питань освіти.

Переглянути моделі та проголосувати за один з варіантів можна за цим посиланням (до 15.05.2016)


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Результати відбіркового етапу ІІІ (заключного) туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2016"

18.04.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, учням, батькам, методистам

Членами фахових журі Всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2016" проведено інтерв’ю з учасниками, а також конкурсні випробування «Майстер-клас» та «Тестування з фахової майстерності»..

Серед тих, хто успішно пройшов відбірковий етап та візьме участь у фінальному етапі третього (заключного) туру конкурсу миколаївські педагоги:

Аркуша Катерина Володимирівна, вчитель історії гімназії № 4 та

Барикіна Марина Юріївна, учитель англійської мови спеціалізованої школи №22.

Вітаємо колег! Бажаємо їм успіху та перемоги!


Категория: Вітаємо | Добавил: Управління_освіти |

Готуємо навчальні плани на 2016-2017 н.р.

03.04.2016

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, заступникам директорів

На допомогу адміністрації загальноосвітнього навчального закладу управлінням освіти підготовлено тематичний блок "Готуємо навчальні плани на 2016-2017 н.р.", що буде поступово наповнюватися.

Крім того, додано блок "Закінчення навчального року".

Обидва блоки розміщено у розділі "2015-2016 н.р." (див. горизонтальне меню зверху).


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Положення про індивідуальне навчання

31.03.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, батькам

01.04.2016 набуває чинності нове Положення про індивідуальне навчання (наказ від 12.01.2016 №8), що розміщено в розділах "Форми навчання. Індивідуальна" та "2015-2016 н.р. Нормативне забезпечення". 

Основні нововведення:

  • визначено, що індивідуальна форма навчання забезпечується педагогічними працівниками за місцем проживання учнів;
  • розширено категорії учнів, що мають право на отримання освіти за індивідуальною формою;
  • змінено перелік документів (зокрема, довідка за формою первинної облікової документації N 080-1/о "Довідка про потребу дитини (дитини-інваліда) у домашньому догляді");
  • передбачено впровадження технологій дистанційного навчання;
  • індивідуальний навчальний план погоджується управлінням освіти;
  • виключена можливість об'єднання учнів початкових класів, що навчаються за однотипними планами, на окремих предметах у групи;
  • конкретизовано, що кількість навчальних годин для організації індивідуальної форми навчання осіб з особливими освітніми потребами і визначається відповідно до кількості предметів інваріантної складової навчального плану за умови виконання вимог Державного стандарту початкової загальної освіти для дітей з особливими освітніми потребами

Крім того, Міністерством надано додаткові роз'яснення (див. разом із новим Положенням)

Попереднє Положення, затверджене наказом МОН № 732 від 20.12.2002 р., втратило чинність.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Фінал міських змагань "Нумо, хлопці!"

ВІТАЄМО
переможців міського фіналу змагань "Нумо, хлопці!"

І місце - команда ЗОШ №39 ім. Ю.І.Макарова

ІІ місце - команда ЗОШ №56

ІІІ місце - команда ЗОШ №51

IV місце - команда ЗОШ №33!


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО

вихованку дошкільного навчального закладу №53 «Струмочок»

Софію Рейцен,

яка виборола виборола Золоту медаль на Міжнародних відкритих змаганнях з фігурного катання та
Срібну медаль на відкритому змаганні з фігурного катання в м. Харків!

Бажаємо Софійці подальших успіхів і перемог!


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

Про відзначення 25-ї річниці незалежності України

26.03.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, методистам

У розділах "Патріотичне виховання. Методрекомендації" та "2015-2016 н.р. Методичні рекомендації" розміщено лист Міністерства освіти і науки України від 24.03.2016 №1/3-148, що містить рекомендації для загальноосвітніх навчальних закладів до відзначення пам’ятних дат у рамках Року Державності України, підготовлені Українським інститутом національної пам'яті.

У листі пропонується протягом 2016 року провести тижні історії під загальноукраїнським гаслом “Незалежність. Від 1991-го – назавжди” та інші заходи, активно висвітлюючи їх на web-сторінках навчальних закладів та органів управління освітою

Крім того, в розділі "Нормативні документи" розміщено наказ МОН України від 23.03.2016 № 312 "Про затвердження плану заходів у зв'язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру"


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Щодо дотримання вимог чинного законодавства в частині благодійних внесків, пожертвувань та введення додаткових освітніх послуг

До уваги батьків!

Звернення громадян щодо примусового збирання в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах міста батьківських коштів для різноманітних заходів, покращення матеріально-технічної бази, виконання ремонтних робіт та їх нецільового використання свідчать про порушення «Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 №1222.

Управління освіти Миколаївської міської ради нагадує, що благодійна діяльність в Україні в частині прийому, обліку та використання благодійних внесків від фізичних та юридичних осіб регламентується Законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 №796 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності», постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 №1222 (із змінами) «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування» та іншими нормативно-правовими актами.

На жаль, в сьогоднішній економічній ситуації без благодійних внесків та пожертвувань батьків, спонсорів, меценатів, громадських організацій тощо, не може нормально функціонувати жоден навчальний заклад, що неприпустимо, оскільки саме держава має забезпечувати нашим дітям доступність і безоплатність освіти, а навчальним закладам – повне і своєчасне бюджетне фінансування.

Багато корисних справ у закладах освіти міста зроблено саме за рахунок цих коштів. Але громадськість, батьки повинні знати, на що та як використані їхні гроші.

Закон України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» передбачає можливість залучення лише добровільних внесків і пожертвувань від батьків та їх ретельного обліку.

Низький рівень поінформованості громадськості стосовно ефективності та прозорості використання батьківських, спонсорських та інших коштів на потреби навчального закладу формує негативну суспільну думку щодо фінансових зловживань та хабарництва в школах і дитячих садках.

Така ситуація є неприпустимою й свідчить про зниження персональної відповідальності керівників навчальних закладів.

Керівники установ освіти мають неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства щодо використання батьківських внесків та пожертвувань, спонсорської допомого тощо.

26.02.2016 на робочій нараді керівників навчальних закладів міста було розглянуто питання створення благодійних фондів, благодійних організацій, благодійних товариств, а також запропоновано досвід роботи шкіл та дитячих садків із зазначеного питання.

Управлінням освіти Миколаївської міської ради з метою уникнення безсистемних та неконтрольованих зборів коштів з батьків зобов’язано керівників та працівників навчальних закладів суворо дотримуватися вимог чинного законодавства в частині благодійних внесків, пожертвувань та введення додаткових освітніх послуг, а саме:

  • фінансово-господарську діяльність у дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах проводити відповідно до Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», «Про місце самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України та інших нормативно-правових актів;
  • прийом благодійних внесків від фізичних і юридичних осіб здійснювати виключно на добровільній основі відповідно до Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 №1222 (із змінами) «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування» з обов’язковим оформленням відповідної документації;
  • заборонити незаконний та примусовий збір коштів та матеріальних цінностей працівниками навчальних закладів, виключити з ужитку в стінах навчальних закладів таких понять, як «фонд школи» і «фонд класу», що застосовуються працівниками зазначених установ для примусового збору коштів та інших матеріальних цінностей;
  • рекомендувати батьківським комітетам (радам) навчальних закладів розглянути питання щодо створення батьками благодійних фондів відповідно до законодавства, в статутах цих фондів обумовити чіткий порядок надходження коштів та контроль за їх цільовим використанням;
  • керівникам навчальних закладів інформувати батьків про обсяги бюджетного фінансування господарського забезпечення, матеріально-технічного забезпечення та інших потреб;
  • систематично проводити звітування про цільове використання благодійних та спонсорських коштів перед педагогічними колективами, радами та піклувальними радами навчальних закладів, батьківською громадськістю.

Персональна відповідальність за отримання вимог законодавства в частині законності збору благодійних і спонсорських внесків, введення додаткових освітніх послуг та звітування про цільове використання благодійних та спонсорських коштів покладається на керівників навчальних закладів.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Підсумки VII Міжнародної виставки "Сучасні заклади освіти"

ВІТАЄМО

Академію дитячої творчості,

яка представляла Миколаїв на VII Міжнародній виставці "Сучасні заклади освіти" та ІІІ Міжнародній виставці навчальних закладів "World Edu-2016" та

нагороджена Золотою медаллю та Почесним дипломом "Лідер сучасної освіти"!

Детальніше


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

Переможці VI Всеукраїнського конкурсу на кращий веб-сайт

ВІТАЄМО

Миколаївський дошкільний навчальний заклад №148,

який посів І місце в VI Всеукраїнському конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу в номінації "Веб-сайт дошкільного навчального закладу" (http://katrusya.mk.ua/)!


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

Щодо міжнародних мовних іспитів

28.03.2016

Керівникам навчальних закладів, учителям, учням

Враховуючи, що випускникам загальноосвітніх навчальних закладів, які отримали міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту у поточному навчальному році (Deutches Sprachdiplom (DSD), Österreichisches Sprachdiplom Deutsch (ÖSD), Goethe-Zertifikat B1, Goethe-Zertifikat B2 - німецька мова; DELF/DALF - французька мова; IELTS, TOEFL, Cambridge English Language Assessment, Pearson Test of English (PTE) - англійська мова; D.E.L.E. - іспанська мова) рівня B-1 - для загальноосвітніх навчальних закладів, B-2 - для спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов, результати зазначених іспитів зараховуються як атестація. У додаток до атестата про повну загальну середню освіту виставляється атестаційна оцінка з цих предметів 12 балів (наказ Міністерства освіти і науки України від 08.02.2016 №94 «Про затвердження орієнтовних вимог до проведення державної підсумкової атестації учнів  (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/ 2016 навчальному році»), Cambridge ESOL preparation Centre півдня України пропонує свої послуги щодо проведення зазначених мовних іспитів.

Контактна особа: В.В.Фокіна (телефон 0668376075)


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Kyiv EdFest. Якою бути початковій школі? Павло Хобзей

23.03.2016

Керівникам навчальних закладів, учителям початкових класів, методистам, батькам

Запрошуємо переглянути відеозапис виступу заступника міністра освіти Павла Хобзея на фестивалі управлінської майстерності "Kyiv EdFest", що розміщено в розділі "Актуально".

За його словами, початкова школа матиме два цикли: перший – це 1-й та 2-й клас, де навчання буде наближене до дошкільної освіти, не матиме системи оцінювання і домашніх завдань. Другий цикл це 3-й та 4-й клас, де навчання передбачатиме оцінювання учня.

Крім того, у цьому ж розділі розміщено виступ голови Державної інспекції навчальних закладів щодо державного нагляду й контролю в світлі нового законодавства.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

До уваги керівників навчальних закладів!

21.03.2016

Керівникам навчальних закладів

Нагадуємо, що відповідно до статті 51 Закону України «Про освіту», статті 48 «Положення про загальноосвітній навчальний заклад», листа МОНУ №1/9-262 від 08.04.2013 заборонено відволікання учасників навчально-виховного процесу за рахунок навчального часу на здійснення заходів та інших видів діяльності, не пов`язаних з процесом навчання, крім випадків, передбачених законодавством (конкурси, концерти, фестивалі, спектаклі тощо).
За дотримання чинного законодавства персональна відповідальність покладається на керівника навчального закладу.
З метою уникнення подібних випадків просимо Вас провести роз’яснювальну роботу з усіма учасниками навчального процесу


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО

Оніщук Катерину,

ученицю 9 класу Миколаївської спеціалізованої загальноосвітньої школи No22,

з перемогою в VІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка!

Катерина рекомендована до участі в ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури 2015/2016 навчального року понад рейтингову кількість (Лист МОН від 10.03.2016 № 1/9-120)


Добавил: Управління_освіти |

Переможці ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад

ВІТАЄМО
переможців ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад!
Інформатика
8 клас

І місце - Літвак Максим Сергійович (муніципальний колегіум ім. В.Д. Чайки)

ІІ місце - Мойсол Андрій Олексійович (муніципальний колегіум ім. В.Д. Чайки)

ІІІ місце - Гордуз Олександр Сергійович (учень 7-го класу, муніципальний колегіум ім. В.Д. Чайки)

9 клас

І місце - Резніченко Сергій Олександрович (класичний ліцей)

ІІ місце – Беркунський Олександр Євгенович (морський ліцей ім. професора
А. Александрова)

ІІІ місце - Сорочан Артем Валерійович (ЗОШ №19)

10 клас

І місце - Єрмолаєв Олександр Андрійович (муніципальний колегіум ім. В.Д. Чайки)

ІІ місце – Серіков Олег Сергійович (муніципальний колегіум ім. В.Д. Чайки)

                    Раєвський Олександр Олександрович (СШ №22)

ІІІ місце - Роговцов Юрій Олександрович (муніципальний колегіум ім. В.Д. Чайки)

11 клас

І місце - Мудрієвський Петро Олегович (муніципальний колегіум ім. В.Д. Чайки)

ІІ місце – Шарабай Сергій Олександрович (муніципальний колегіум ім. В.Д. Чайки)

ІІІ місце - Данилов Кирило Миколайович (СШ №22)

Зарубіжна література
9 клас

ІІІ місце - Фарафонова Аліна, СШ №22

Мартинова Марія, ЗОШ № 54

10 клас

І місце - Городнічева Юлія,  гімназія № 41

ІІ місце - Волкова Вікторія, Перша українська гімназія імені Миколи Аркаса

ІІІ місце - Домбровська Яна, юридичний ліцей

11 клас

ІІ місце - Кудряшова Вікторія, ЗОШ № 1

ІІІ місце - Бабій Анна, Перша українська гімназія імені Миколи Аркаса 


Категория: Вітаємо | Добавил: Управління_освіти |

Підсумки Міжнародного конкурсу "Учитель у серці" (в рамках року англійської мови)

ВІТАЄМО

Первову Марину Марківну,
вчителя англійської мови спеціалізованої школи №22,

яка стала лауреатом Міжнародного конкурсу "Учитель у серці"!

Дякуємо директору за створення сприятливих умов для підвищення професійної компетентності педагогів.


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО
переможців XV молодіжних спортивних ігор
з волейболу серед профтехучилищ!

Серед юнаків:
І місце - ВПУ №21
ІІ місце - ПТУ №25
ІІІ місце - ПТУ №31

Серед дівчат:
І місце - Ліцей технологій та дизайну

ІІ місце - Ліцей будівництва й сфери послуг

ІІІ місце - ВПУ №21


Категория: Вітаємо | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО

Назаренко Людмилу Анатоліївну,
учителя української мови і літератури
Миколаївської  загальноосвітньої школи №11
,

з успішним захистом кандидатської дисертації з теми "Формування предметної літературної компетентності старшокласників засобами інформаційно-комунікаційних технологій"!

Бажаємо Людмилі Анатоліївні втілення всіх творчих і наукових задумів, наснаги в професійному зростанні й у майбутніх наукових пошуках! Нехай підґрунтям щасливого особистого життя і плідної професійної діяльності буде лише міцне здоров’я та удача, натхненна думка й щирі почуття, підтримка родини та колег!


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

1-40 41-80 81-120 121-160 161-200 201-240 ... 1521-1560 1561-1573

[ Додати матеріал ]

Ми в соцмережах
       



Міська профспілка
Реагувати на виклики й працювати на перспективу

Працювати в умовах змін – пленум ЦК Профспілки

VІІ розширений пленум Миколаївської міської організації профспілки






Інформаційний партнер
Науково-педагогічна бібліотека Миколаєва

Сайти навчальних закладів
ДНЗ №1
ДНЗ №2
ДНЗ №5
ДНЗ №52
ДНЗ №140
ДНЗ №148
Палац творчості учнів
МСЮТ
БТДЮ Інгульського р-ну
Морський ліцей
Муніципальний колегіум
Економічний ліцей №1
Економічний ліцей №2
Миколаївська гімназія №2
Миколаївська гімназія №3
Миколаївська гімназія №4
Миколаївська гімназія №41
Перша українська гімназія
Класичний ліцей
Юридичний ліцей
Академія дитячої творчості
Миколаївська СШ №22
Миколаївська ЗОШ №1
Миколаївська ЗОШ №3
Миколаївська ЗОШ №4
Миколаївська ЗОШ №6
Миколаївська ЗОШ №7
Миколаївська ЗОШ №10
Миколаївська ЗОШ №11
Миколаївська ЗОШ №12
Миколаївська ЗОШ №14
Миколаївська ЗОШ №15
Миколаївська ЗОШ №16
Миколаївська ЗОШ №17
Миколаївська ЗОШ №19
Миколаївська ЗОШ №20
Миколаївська ЗОШ №24
Миколаївська ЗОШ №25
Миколаївська ЗОШ №26
Миколаївська ЗОШ №27
Миколаївська ЗОШ №28
Миколаївська ЗОШ №29
Миколаївська ЗОШ №30
Миколаївська ЗОШ №32
Миколаївська ЗОШ №33
Миколаївська ЗОШ №34
Миколаївська ЗОШ №35
Миколаївська ЗОШ №36
Миколаївська ЗОШ №37
Миколаївська ЗОШ №39
Миколаївська ЗОШ №40
Миколаївська ЗОШ №42
Миколаївська ЗОШ №43
Миколаївська ЗОШ №44
Миколаївська ЗОШ №45
Миколаївська ЗОШ №46
Миколаївська ЗОШ №47

Миколаївська ЗОШ №48
Миколаївська ЗОШ №49
Миколаївська ЗОШ №50
Миколаївська ЗОШ №51
Миколаївська ЗОШ №52
Миколаївська ЗОШ №53
Миколаївська ЗОШ №54
Миколаївська ЗОШ №56
Миколаївська ЗОШ №57
Миколаївська ЗОШ №59
Миколаївська ЗОШ №60
Миколаївська ЗОШ №61
Миколаївська ЗОШ №64
Миколаївська ЗОШ №65
СНВК

Корисні посилання





























































«Методичний портал»


Управління освіти Миколаївської міської ради © 2017