This version of the page http://osvita-mk.org.ua/?page2 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-09. The original page over time could change.
Новини - Управління освіти Миколаївської міської ради



                                          

                                    
                                    
Пошук


Меню сайту
  • Про управління освіти
  • Новини
  • Сьогодення Миколаївської освіти
  • Бюджет галузі
  • На допомогу керівнику навчального закладу
  • Актуально
  • Запрошуємо до обговорення
  • Працевлаштування
  • Педагогічний досвід
  • Бібліотека
  • Безпека життєдіяльності
  • Муніципальна рада з питань освіти
  • Колегія управління оcвіти
  • До вершин професійної майстерності
  • Запрошуємо на навчання
  • Мандруємо музеями навчальних закладів
  • Міська профспілкова організація

Форма входу
Реєстрація
  


Радимо переглянути
Учнівські проекти "Світ без війни" (ЗОШ №60)

Неперервна шкала думок (ЗОШ №44)

Молоді директори шкіл міста на занятті «Основи сучасного менеджменту» в ЗОШ № 56

Виховуємо патріотів рідної держави (ЗОШ № 44)

День Школяра – традиція Миколаївської ЗОШ № 47

Школа проекції майбутньої життєдіяльності (ЗОШ №44)

Пишаємось своїми шефами (ЗОШ №57)

Перемога учнів ЗОШ №1 у VII відкритій регіональній конференції старшокласників «Модель ООН. УКРАЇНА. Кривий Ріг – 2017»

Засідання Школи вихователів раннього віку набазі ДНЗ №5

Підсумки атестації педпрацівників - 2017

Ми любимо подорожувати! (ЗОШ №32)

У ЗОШ №52 пройшов семінар-практикум з превентивного виховання

На базі ЗОШ №18 пройшла всеукраїнська науково-практична конференція

КТС «Любов моя – Україно!» в ЗОШ №36

Як педагогічний колектив гімназії №41 «смаколики профорієнтації» готував…

   
Інші події

Конкурси для учнів

Конкурси для вчителів











Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вихід
Головна » Новини
Фестивалі, конференції, семінари, виставки [51]Новини [807]
Гордість міста [251]Вітаємо [124]
Конкурси для учнів [166]Конкурси фахової майстерності [121]
Державна атестація навчальних закладів [15]

« 1 2 3 4 ... 39 40 »
Учителі міста пройшли навчання з використання хмарних технологій в освіті

20.02.2017

Керівникам навчальних закладів, учителям

З метою  розширення використання сучасних технологій в освіті, трансформації освіті, сприяння інноваціям у роботі  сучасного вчителя та відповідно до засад нової української школи за сприяння Центру нової освіти та тренера з інформаційних технологій в освіті Івана Іванова пройшли практичні тренінги для вчителів навчальних закладів міста (організатор - Цуркан Л.В., методист НМЦ). За результатами навчання 79 учителів отримали сертифікати про те, що вони пройшли практичний тренінг   «Методика використання хмарних сервісів Microsoft Offiсe 365» та 28 педагогів  - «Організація мобільного навчання за допомогою планшетів та смартфонів».

Висловлюємо подяку  адміністрації  навчальних закладів  ЗОШ №1 ім. О. Ольжича (Матіюк М.Г.), гімназій № 2 (Федоренко В.О.), 4 (Тубальцева Т.О.), 41 (Масюта Л.Ю.), Першої української гімназії (Бережний С.В.), ЗОШ №20 (Бакаляр О.В.), 28 (Звоник В.І.), 24 (Жеребцова Т.В.), 42 (Карпенко О.О.), 48 (Баранова О.О.) , 56 (Мазур О.М.), Академії дитячої творчості (Матвєєва Г.Д.), морського ліцею (Реутенко О.О.), юридичного ліцею (Парамонова Т.В.)  за  сприяння активній участі вчителів  у тренінгах. А також директору (Січко С.М.) та колективу муніципального колегіуму за створення умов для проведення навчання.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Увага! Відновлення навчально-виховного процесу

16.02.2017

Керівникам навчальних закладів, учителям, учням, батькам

З 20.02.2017 відновлюється навчальний процес у загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах.
Ще раз звертаємо увагу керівників на необхідність:
  1. Забезпечити виконання навчальних програм шляхом ущільнення навчального матеріалу, об’єднання окремих тем, використання сучасних інформаційно-комп'ютерних технологій, технології дистанційного навчання, міжпредметних зв’язків, зміни в часі проведення навчальних екскурсій та навчальної практики, використання резервних годин навчальної програми.
  2. Ужити заходів щодо профілактики та попередження розповсюдження грипу та ГРВІ: дотримуватися вимог санітарно-гігієнічного режиму приміщень (3-х разове вологе прибирання й провітрювання); забезпечити оптимальний температурний і руховий режими; обмежити проведення масових заходів.
  3. Провести роз'яснювальну роботу з працівниками навчальних закладів та батьками або особами, які їх замінюють, щодо посилення контролю за станом здоров’я дітей, попередивши їх, що при перших симптомах захворювання дитина не повинна відвідувати навчальні заняття, а терміново звернутися до лікаря.

Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Як отримати довідку про створення особливих умов для проходження ЗНО

15.02.2017

Керівникам навчальних закладів, учителям, випускникам, батькам

З метою забезпечення прав осіб, які мають певні захворювання та/або патологічні стани, інвалідність, на вищу освіту, а також унормування питань їх участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах Міністерством освіти і науки України та Міністерством охорони здоров'я України видано наказ від 29 серпня 2016 року №1027/900 «Деякі питання участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах осіб, які мають певні захворювання та/або патологічні стани, інвалідність» (розміщено в розділі "ЗНО. Нормативне забезпечення").

Цим наказом затверджено Перелік захворювань та патологічних станів, що можуть бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, Перелік особливих (спеціальних) умов, що створюються для осіб з особливими освітніми потребами в пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання, форму первинної облікової документації № 086-3/о «Медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання» (далі - форма № 086-3/о) та інструкцію щодо її заповнення, а також Порядок видачі та обліку форми первинної облікової документації № 086-3/о «Медичний висновок про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання».

Докладніше ознайомитися з процедурою отримання довідки можна на сторінці "Про ЗНО". 

Крім того, Міністерства звертається до керівників установ освіти та охорони здоров'я вжити спільні заходи щодо посилення контролю за дотриманням вимог підпункту 2 пункту 2 наказу, інших нормативно-правових актів, що унормовують вимоги до форм медичної документації, під час видачі учасникам зовнішнього незалежного оцінювання та особам, які планують вступати до вищих навчальних закладів, медичних документів, що підтверджують факт захворювання або наявність патологічного стану, які були перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Увага! Рекомендації щодо виконання навчальних програм

14.02.2017

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, учителям

У зв’язку з призупиненням навчально-виховного процесу та з метою забезпечення виконання навчальних програм рекомендуємо організувати надання освітніх послуг шляхом застосування  сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, а саме:

  • створення та розміщення на сайтах навчальних закладів, сайтах, блогах учителів інформації та засобів навчально-методичного характеру, необхідних для засвоєння знань й умінь (з використанням доступних програмних засобів): опорних конспектів, схем, планів опрацювання навчального матеріалу; мультимедійних лекційних матеріалів; термінологічних словників; практичних завдань, віртуальних лабораторних робіт, віртуальних тренажерів (із обов’язковими методичними рекомендаціями щодо використання кожного з перерахованих видів діяльності); пакетів тестових завдань, у тому числі, з автоматизованою перевіркою результатів; електронних бібліотек чи посилань на них; бібліографій тощо;
  • організація спільних діалогів у соцмережах щодо обговорення навчального матеріалу;
  • створення й розміщення в Інтернеті відео уроків, аудиозаписів лекцій, семінарів,
  • проведення онлайнуроків для різних груп учнів;
  •  організація навчальної взаємодії між учнями та вчителем у асинхронному режимі;
  • використання інших ресурсів навчального призначення.

Звертаємо увагу, що недоцільним є формальне надолуження програмового матеріалу шляхом надання великого обсягу домашнього завдання (перелік параграфів та номерів у підручнику) без організації навчальної взаємодії учнів з вчителем (див. вищеперераховане).


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Увага! Попереджувальні заходи подовжено

13.02.2017

До уваги усіх відвідувачів сайта!

З метою попередження захворювання на грип та ГРВІ запобіжні заходи - призупинення навчально-виховного процесу, продовжено до кінця тижня.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Запрошуємо до обговорення проекту Положення про екстернат

11.02.2017

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, учителям

У розділі "Запрошуємо до обговорення" розміщено проект Положення про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах.

Автори документа наголошують, що проект нової редакції документа пройшов неодноразове обговорення робочою групою, до складу якої увійшли керівники навчальних закладів, працівники органів управління освітою та представники громадськості.

Долучитись до обговорення проекту Положення та надіслати свої пропозиції та зауваження можна до 28 лютого на електронну адресу: o_malysheva@mon.gov.ua.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Нарада керівників навчальних закладів міста

10.02.2017

У п'ятницю, 10.02.2017, в Будинку вчителя відбулася нарада керівників дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів міста за участю заступника міського голови Євгена Шевченка та директора комунально-виробничого підприємства з організації харчування Гліба Новоторова.

Євген Шевченко розповів про підсумки перевірки виконання освітянами розпорядження міського голови щодо висвітлення бюджетних та благодійних коштів, зауваживши, що дане питання залишається актуальними й контроль за його виконанням буде продовжено.

Гліб Новоторов зупинився на основних моментах організації харчування в закладах освіти. Керівники дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів висловили подяку за роботу комбінату, швидке реагування та дієву допомогу у вирішенні проблем, що виникають. 

У робочому порядку розглянуто й обговорено такі питання:

  1. Про виконання бюджету галузі в 2016 році та бюджет на 2017 рік .
  2. Про управлінську діяльність у завершальний період 2016-2017 н.р., підготовку до державної підсумкової атестації .
  3. Про організаційні заходи щодо підготовки та проведення ЗНО-2017
  4. Різне.

Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Про реєстраційні документи випускників, що проходитимуть ДПА у формі ЗНО

09.02.2017

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів

Український центр оцінювання якості освіти повідомляє, що для прискорення обробки реєстраційних документів, список випускників, які проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання, разом з комплектом документів можна надсилати частинами, відповідно до того, як учні подаватимуть їх до навчального закладу.

Детальніше


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Увага! Призупинення навчально-виховного процесу

07.02.2017

До уваги всіх відвідувачів сайта!

У зв’язку з погіршенням погодних умов, збільшенням показників захворюваності на ГРВІ й грип серед дітей та підлітків, з метою захисту їх здоров’я та життя, а також уникнення травматизму розпорядженням міського голови від 07.02.2017 №27-р з 08.02.2017 призупинено навчально-виховний процес у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах


Добавил: Управління_освіти |

Реєстрація на ЗНО 2017

06.02.2017

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, учителям, учняс 11-х класів, батькам

6 лютого розпочато реєстрацію осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2017 року, яка триватиме 17 березня. Оскільки процедури реєстрації різних категорій осіб мають певні відмінності, пропонуємо ознайомитися з інструкціями щодо реєстрації випускників загальноосвітніх навчальних закладів поточного року, а також випускників минулих років, учнів (слухачів, студентів) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які розміщено в розділі "ЗНО" на сторінці "Реєстрація"


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Центр обслуговування громадян „Паспортний сервіс” м. Миколаїв інформує

01.02.2017

Керівникам навчальних закладів, учням, батькам

Центр обслуговування громадян „Паспортний сервіс” м. Миколаїв інформує, що відповідно до чинного законодавства України кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, може отримати паспорт громадянина України у вигляді ID картки, що містить безконтактний електронний носій. Центр (поряд з районними відділами м. Миколаєва УДМС України в Миколаївській області) має можливість  завчасно оформити паспорт громадянина України у вигляді ID - картки з понеділка по п’ятницю з 9.00  до 18.00, а також в суботу з 9.00 до 13.00. 

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті pasport.org.ua, та за контактних телефонами: (0512)76-67-36, (063)895-46-85, (095)335-96-06 та VіЬer (063)895-46-85


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Міжнародний чемпіонат комп'ютерних талантів «Золотий Байт»

25.01.2017

Керівникам навчальних закладів, учителям інформатики, учням

Запрошуємо до участі в Міжнародному чемпіонаті комп'ютерних талантів "Золотий байт", заснованому Комп'ютерною Академією ШАГ.

Конкурс орієнтований на молоде, прогресивне покоління, яке прагне проявити та реалізувати свої здібності у сфері IT-технологій, дизайну та комунікацій.

Тема конкурсних робіт Чемпіонату «Золотий Байт-2017» - «Invent. Create. Change» ( «Винаходь. Твори. Змінюй»).

Детальну інформацію стосовно реєстрації та умов участі можна отримати на офіційному сайті - http://www.goldenbyte.org/ua

Просимо розмістити інформацію про проведення на веб-сайтах навчальних закладів, інформаційних стендах.


Категория: Конкурси для учнів | Добавил: Управління_освіти |

Про виконання доручення міського голови

23.01.2017

Керівникам навчальних закладів

Управління освіти вкотре нагадує про персональну відповідальність керівників навчальних закладів міста щодо виконання доручення міського голови від 03.10.2016. №35-м стосовно розміщення на інформаційних стендах, сайтах закладів освіти відомостей стосовно батьківських внесків, інформації про матеріали, товари, послуги, які були придбані за вказані вище кошти й даних про виділені бюджетні кошти, фінансові запити на 2016, 2017 рр.

Лист заступника міського голови від 08.12.2016 №2640/02.02.01-28/13/14/16 


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО

Богуна Петра Михайловича,

директора Миколаївської спеціалізованої школи №22 з поглибленим вивченням англійської мови з 1 класу,

з присвоєнням почесного звання "Заслужений працівник освіти України"!

(Указ Президента України №10/2017 "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України")


Категория: Вітаємо | Добавил: Управління_освіти |

Підсумки конкурсу есе в межах Інтернет-дискусії

ВІТАЄМО

учнів Миколаївського юридичного ліцею

В'ячеслава Білого, 
Владиславу Кравчину, 
Діну Воробйову,
Яну Домбровську

та їх учителя Варшавську Майю Юхимівну

з перемогою в конкурсі есе в межах Інтернет-дискусії «(Не) Герої війни. Військовополонені»!

Приємно відзначити, що серед 15 переможців з усієї країни 4 - вихованці ліцею.

Дякуємо адміністрації та педагогічному колективу за створення дієвої системи підтримки й розвитку обдарованих учнів.


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

Роз'яснення Міністерства щодо проекту Типового навчального плану для старшої школи

16.01.2017

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, учителям

Звертаємо увагу, що Міністерством освіти і науки України надано роз'яснення щодо проекту Типового навчального плану для 10-11 класів (розміщено в розділі "Запрошуємо до обговорення" поруч із самим проектом).

Зокрема підкреслено, що Проект типового навчального плану для 10-11 класів має набути чинності в 2018-2019 навчальному році.

Крім того, зазначено, що в проекті запропоновано суттєво іншу систему створення навчального плану для школи, а саме:

  • новація №1 – скорочення кількості обов’язкових предметів (інваріантної складової) – з 22 до 9, що дає можлівисть школі визначити свій профіль і поглиблено викладати обрані предмети;
  • новація №2 – старша школа має стати профільною, пропонується позбутися такого явища як «універсальний профіль»;
  • новація №3 – можливість для шкіл створювати власні «спецкурси» для поглиблення профільного навчання, тобто йдеться про викладання вузьких спеціалізованих дисциплін, які є близькими до профілю, що обирає школа; тематика і зміст спеціальних курсів може розроблятися вчителями із наступним їх погодженням у встановленому порядку. Навчальний заклад може також обирати відповідний спецкурс із уже розроблених і рекомендованих МОН України;
  • новація №4 – з’являються інтегровані предмети «Література», «Історія», «Людина і суспільство», «Математика», що сприятиме отриманню цілісної картини світу. Саме тому, навіть якщо школа обирає для поглибленого вивчення гуманітарні предмети, загальні знання з Біології, Географії, Астрономії, Екології, Фізики та Хімії вона отримує в рамках інтегрованого предмету «Людина і природа», який в такій школі читатиметься 3 години на тиждень. Інтегровані знання з Правознавства, Економіки, предмету «Людина і світ» школярі старших класів отримуватимуть в рамках предмету «Людина і суспільство».

Просимо ознайомитися з проектом та роз'ясненнями до нього, обговорити в колективах та надіслати свої пропозиції до 30 січня 2017 року на електронну пошту: n_beskova@mon.gov.ua або zasekina@ukr.net


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Про терміни та предмети ДПА-2017

10.01.2017

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, педагогам, батькам

Наказом Міністерства освіти від 30.12.2017 №1676 затверджено нову редакцію переліку предметів, із яких проводитиметься державна підсумкова атестація випускників навчальних закладів ІІІ ступеня.

Нагадуємо, що відповідно до наказу МОНУ від 30.10.2016 №1272 терміни проведення ДПА випускників шкіл І-ІІ ступеня навчальні заклади визначають самостійно, у школі ІІІ ступеня - з 23.05.2017 по 16.06.2017. Цей же наказ визначає перелік предметів ДПА.

Ознайомитися з зазначеними документами можна в розділі "2016-2017.Нормативне забезпечення. ДПА й ЗНО" 


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Про призупинення навчально-виховного процесу

До уваги всіх відвідувачів сайту!

Відповідно до розпорядження міського голови від 10.01.2017 №1-р у зв’язку зі складними погодними умовами та з метою запобігання зростанню захворювання на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип з 12.01 по 14.01.2017 призупинено навчально-виховний процес у загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах

Дитячі садки працюють у звичайному режимі

Наказ управління освіти від 10.01.2017 №10 "Про тимчасове призупинення навчально-виховного процесу в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах"


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

10 січня стартує реєстрація на пробне ЗНО-2017

09.01.2017

Учням 11-их класів, батькам, учителям, керівникам загальноосвітніх навчальних закладів

Зареєструватися для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні можна на сайті Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти. Реєстрація триватиме з 10 до 31 січня 2017 року.

Кожен зареєстрований учасник може скласти тести: 1 квітня з української мови і літератури, а 8 квітня – з одного з предметів (історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської, французької мов).

Детальна інформація про пробне ЗНО - в розділі "ЗНО. Пробне ЗНО-2017"


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Увага! Погіршення погодних умов

05.01.2017

До уваги керівників навчальних закладів!

За даними Миколаївського обласного центру з гідрометеорології, з 06 по 08.01.2017 очікується ускладнення погодних умов (сніг, хуртовина, на дорогах ожеледиця, вітер північний, 15-20 м/с. зниження температури повітря вночі 8-13, вдень до 6-11 морозу). Очікується подальше зниження температури на 4-6 С.

З метою стабільної роботи навчальних закладів необхідно прийняти термінові заходи по зменшенню негативних наслідків : призначити відповідальних чергових, організувати прибирання снігу, льоду, бурульок, розчищення доріжок та посипку тротуарів  на території навчального закладу та прилеглій території, не допускати випадки виходу з ладу системи опалення.

Обмежити участь дітей у позашкільних заходах, не дозволяти виїзди організованих груп за межі міста. 

У разі надзвичайного стану чи нещасного випадку інформувати управління освіти за т. 37-62-16


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Про підсумки атестації навчальних закладів

04.01.2017

Керівникам навчальних закладів, педагогам, учням, батькам, представникам громадськості

Відповідно до плану роботи управління освіти з метою визначення відповідності результатів діяльності навчальних закладів державним стандартам освітнього рівня, дотримання ними вимог цих державних стандартів та забезпечення якісної освіти; надання організаційно-методичної допомоги керівникам і педагогам було проведено державну атестацію Миколаївського спеціального навчально-виховного комплексу для дітей зі зниженим зором.

За рішенням експертної комісії зазначені навчальні заклади визнано атестованими.

Наказ управління освіти Миколаївської міської ради від 04.01.2017 №2 "Про затвердження рішення експертної комісії з атестації Миколаївського спеціального навчально-виховного комплексу для дітей зі зниженим зором Миколаївської міської ради Миколаївської області від 04.01.2017"


Категория: Державна атестація навчальних закладів | Добавил: Управління_освіти |

Проект Типового навчального плану для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів

03.01.2017

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, учителям

У розділі "Запрошуємо до обговорення" розміщено проект Типового навчального плану для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, розробленого відповідно до Базового плану Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1392, на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 29.09.2016 р., № 1167.

Реалізації передбаченого стандартом змісту освіти здійснюється через:

  • базові предмети, зміст яких формується на загальнодержавному рівні і відображається у відповідних навчальних програмах, затверджених МОН України, на рівні стандарту;
  • вибірково-обов’язкові предмети, з яких учень має обрати для вивчення не менше двох предметів із загальним обсягом навчального часу 210 год;
  • профільні предмети та курси..

Пропозиції просимо надсилати до 30 січня 2017 року на електронну пошту: n_beskova@mon.gov.ua  або zasekina@ukr.net


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Про вжиті заходи щодо виявлених порушень

29.12.2016

Наказом управління освіти Миколаївської міської ради від 16.05.2016 №265 покладено безпосередню відповідальність за дотримання вимог чинного законодавства щодо захисту прав дітей на доступну та безоплатну освіту на  керівників закладів, підвідомчих управлінню освіти Миколаївської міської ради.  Відповідно до зазначеного, наказом управління освіти від 27.12.2016 №1806-К директору загальноосвітньої школи №32 за порушення вимог чинного законодавства щодо захисту прав дітей на доступну та безоплатну освіту скасовано надбавку за складність, напруженість у роботі до посадового окладу за січень та лютий 2017 року,  встановлену на підставі контракту.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

До уваги всіх відвідувачів сайту!!!

Увага!!!

Управління освіти змінило адресу в мережі Facеbook  Тепер офіційну сторінку управління можна знайти за ЦИМ  ПОСИЛАННЯМ.

Підписуйтесь на наші новини і Ви завжди будете в курсі всіх подій, що відбуваються в освітній галузі міста!- 


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

23.12.2016

Управлінням освіти Миколаївської міської ради отримано Лист-подяку Миколаївському нуеіципальному колегіуму ім.В.Д. Чайки (директору Січку С.М. та заступнику директора Денисенко О.М.) від адміністрації та дитячого колективу Маріупольської школи-інтернату №2 Донецької обласної ради за активну та систематичну волонтерську діяльність , чуйність, увагу та піклування.

Детальніше про діяльність колегіуму з даного напряму можна прочитати за цим посиланням


Добавил: Управління_освіти |

МНУ ім.Сухомлинського запрошує

23.12.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам

З метою забезпечення якісними кадрами з управління освітніми закладами на базі кафедри менеджменту організацій та зовнішньоекономічної діяльності факультету економіки Миколаївського національного університету ім. Сухомлинського відкрито магістратуру з галузі знань 07 "Управління та адміністрування" спеціальності 073 "Менеджмент кваліфікації "магістр з менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, керівник підприємства, установи, організації ()у сфері виробництва та освіти" терміном навчання 1 рік 5 місяців для денної та 1 рік 10 місяців для заочної форм навчання


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Увага! Запрошуємо на тренінг з хмарних технологій

17.12.2016

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, учителям

З метою розширення використання сучасних технологій в освіті, трансформації освіти, сприяння інноваціям у роботі сучасного учителя, відповідно до засад нової української школи  16-17.02.2017 планується проведення семінарів-тренінгів за участю тренера з інформаційних технологій в освіті, сертифікованого учителя-експерта Microsoft, автора інноваційних навчальних програм Івана Іванова (Центр нової освіти Івана Іванова) з тем: «Смартфони та планшети в навчанні» (16.02.2017), «Хмарні технології в освіті» (17.02.2017).

Запрошуємо учителів, які вмотивовані до саморозвитку та самореалізації, намагаються йти в ногу з часом, бути сучасними й цікавими своїм учням, взяти участь у запропонованих тренінгах. За підсумками роботи будуть вручені сертифікати.

З умовами участі та посиланням для реєстрації на той чи інший тренінг можна ознайомитися на сайті "Слово - диво

Увага! Реєстрація триватиме до 20.01.2017. До складу групи будуть зараховані перші 25 осіб.

Більш детальну інформацію можна отримати за телефоном (0512) 575244 (Цуркан Людмила Вікторівна)


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

7-й Всеукраїнський конкурс на кращий веб-сайт навчального закладу

16.12.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, учням

З 15 грудня 2016 року розпочалася реєстрація учасників VII Всеукраїнського конкурсу на кращий веб-сайт закладу освіти у наступних номінаціях:
•    Веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (сільські школи та школи селищ міського типу);
•    Веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (міські школи);
•    Веб-сайти дошкільних навчальних закладів;
•    Веб-сайти позашкільних навчальних закладів;
•    Веб-сайти професійно-технічних навчальних закладів. 
Головними критеріями для оцінювання є змістовне наповнення веб-сайтів, зручність їх використання, забезпечення можливості участі всіх учасників навчального процесу у діяльності закладів освіти. Кожний сайт оцінюється за показниками в 4 категоріях: контент, зручність, динаміка, дизайн та технічні показники.
Додатково веб-сайти оцінюються в номінації «Вебометричний рейтинг».
Для участі у Конкурсі за бажанням навчального закладу необхідно на електронну адресу contest@inau.ua подати заявку та анкету. Прийом заявок триватиме до 09 лютого 2017 року.
Більш детальну інформацію про умови Конкурсу можна знайти за цим посиланням


Категория: Конкурси фахової майстерності | Добавил: Управління_освіти |

Про підсумки атестації навчальних закладів

14.12.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, учням, батькам, представникам громадськості

Відповідно до плану роботи управління освіти з метою визначення відповідності результатів діяльності навчальних закладів державним стандартам освітнього рівня, дотримання ними вимог цих державних стандартів та забезпечення якісної освіти; надання організаційно-методичної допомоги керівникам і педагогам було проведено державну атестацію Миколаївських загальноосвітніх шкіл №6, 19.

За рішенням експертної комісії зазначені навчальні заклади визнано атестованими.

Наказ управління освіти Миколаївської міської ради від 14.12.2016 №650 "Про затвердження рішення експертної комісії з атестації Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Миколаївської міської ради Миколаївської області від 14.12.2016"

Наказ управління освіти Миколаївської міської ради від 14.12.2016 №649 "Про затвердження рішення експертної комісії з атестації Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 Миколаївської міської ради Миколаївської області від 14.12.2016"


Категория: Державна атестація навчальних закладів | Добавил: Управління_освіти |

Міжнародний форум «Сучасний стан освіти і науки в Україні. Стратегія розвитку»

ВІТАЄМО

Деркач Г.І., начальника управління освіти Миколаївської міської ради,

Тарасову О.В., директора науково-методичного центру,

Могильникову А.Д., директора спеціального навчально-виховного комплексу для дітей зі зниженим зором, 

Панасенко В.С., завідувачку дошкільного навчального закладу №1 «Північне сяйво»,

Дмитрієву В.П., завідувачку дошкільного навчального закладу №106 «Вишенька»,

Матіюка М.Г., директора загальноосвітньої школи №1 імені Олега Ольжича,

Богуна П.М., директора спеціалізованої школи №22 з поглибленим вивченням англійської мови з 1 класу,

Піляєву А.І., директора загальноосвітньої школи №25,

Матвєєву Г.Д., директора Академії дитячої творчості,

Приходченко О.В., директора Клубу юних моряків з флотилією,

яких нагороджено почесною відзнакою "За здобутки в галузі освіти і науки" за підсумками Міжнародного форуму «Сучасний стан освіти і науки в Україні. Стратегія розвитку»!


Категория: Вітаємо | Добавил: Управління_освіти |

Вихованка Першої української гімназії нагороджена за волонтерську діяльність

ВІТАЄМО

 Шичаніну Анастасію,
ученицю 6(10)- Б класу Першої української гімназії,

з отриманою нагородою за активну волонтерську діяльність!


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

Роз’яснення ІМЗО щодо проведення новорічних свят у дошкільних навчальних закладах

30.11.2016

Керівникам дошкільних навчальних закладів, батькам, методистам

У зв`язку з численними зверненнями практиків із дошкільної освіти щодо правомірності проведення у дошкільному закладі новорічного свята та стосовно посилань на документ МОН України, яким це свято у дитячих садках скасовано,  відділ дошкільного розвитку ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» надав такі роз’яснення.

У своїй діяльності дошкільні навчальні заклади мають спиратися на чинні законодавчі акти, інші нормативно-правові, інструктивні документи, що регулюють функціонування установ та організацію освітньої процесу з дітьми дошкільного віку. Зокрема, відповідно до чинного законодавства про працю   (ст. 73 Кодексу законів про працю України), Указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів свято Нового року віднесено до переліку загальнонаціональних. Воно офіційно відзначається в Україні, тому й святкування його у дошкільних навчальних закладах є цілком правомірним. Чинні комплексні програми розвитку, виховання та навчання дітей раннього і дошкільного віку серед розмаїття тематичних дитячих розваг і свят також пропонують для проведення і Новорічне свято. Ніяких інструкцій МОН України щодо скасування відзначення Нового року у дошкільних закладах не готувалося і не надсилалося в регіони. У департаменті загальної середньої та дошкільної освіти МОН України було підготовлено і оприлюднено лист «Щодо організації роботи дошкільних навчальних закладів по ознайомленню дітей із народними традиціями, святами та обрядами» від 20.10.2016 № 1/9-561, де йдеться про значення саме народних свят і традицій в освітній роботі з малюками, подано орієнтовний перелік народних календарних сезонно-обрядових і християнських свят, до ознайомлення з якими можна долучати дошкільників, та основні рекомендації щодо цього. Проте у зазначеному листі святкування Нового року не коментується.

Із огляду на зазначене вище,  будь-які заборони святкувань Нового року в дошкільних закладах не мають підстав. Водночас, є право дошкільного закладу рішенням педагогічної ради (колегіального органу управління) за погодженням із батьківською громадськістю закладу та з урахуванням обраної цим закладом освітньої програми, специфіки регіону, віку дітей самостійно визначити перелік свят для ознайомлення дітей кожної вікової категорії. Під час підготовки та проведення новорічних свят потрібно враховувати особливості національного складу вікових груп дошкільників, світські та народні традиції відзначення  циклу різдвяно-новорічних свят у різних регіонах України, запити батьків вихованців, інтереси дітей, можливості закладу. Це свято може бути проведене як карнавал, концерт, вистава, тематична розвага у світському, фантастично-казковому, народному стилі (вирішує колектив педагогів і батьків) із залученням дітей, фахівців закладу, батьків або професійних артистів для виконання ролей різних казкових/ літературних/ міфічних героїв. Доречно долучати дітей і батьків до участі у прикрашанні музичної зали, групи, загальних приміщень, ділянок дошкільного закладу, підготовки новорічних костюмів, атрибутів для вистав тощо. Це сприятиме активізації батьківської громади, забезпечить безпосередню участь членів родини у житті малюка в умовах дитячого садка, допоможе налагодити ефективну взаємодію у тріаді «батьки-діти-педагоги» і уникнути протиріч та непорозумінь.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Переможці конкурсу "Нове ім'я - 2016"

ВІТАЄМО

фіналістів конкурсу "Нове ім'я - 2016"!

Номінація «Червоні вітрила» (віра, надія, покликання) – Стойка Олена Вікторівна, учитель початкових класів ЗОШ №46;

Номінація «Чарівна перлина» (методичні знахідки) – Біляєва Юлія Анатоліївна, учитель початкових класів ЗОШ №1 імені О. Ольжича.

Номінація «Едельвейс» (творчість і оригінальність) – Іванницький Андрій В’ячеславович, учитель образотворчого мистецтва ЗОШ №35;

Номінація «Золоте яблуко» (інновації у навчання) – Шаповал Юрій Ігорович, учитель трудового навчання і предмета технології ЗОШ №45;

Номінація «Білий лелека» (любов до дітей та уміння вести за собою) – Новосьолова Ірина Олександрівна, учитель фізичної культури ЗОШ №48.

Гран-прі конкурсу отримала Біляєва Юлія Анатоліївна


Добавил: Управління_освіти |

 

ВІТАЄМО

Компанійця Анатолія Сергійовича,

директора Миколаївського економічного ліцею №2,

який нагороджений Грамотою Верховної Ради України
"За заслуги перед українським народом"!
|


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

Про підсумки атестації навчальних закладів

17.11.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, учням, батькам, представникам громадськості

Відповідно до плану роботи управління освіти з метою визначення відповідності результатів діяльності навчальних закладів державним стандартам освітнього рівня, дотримання ними вимог цих державних стандартів та забезпечення якісної освіти; надання організаційно-методичної допомоги керівникам і педагогам було проведено державну атестацію Миколаївських загальноосвітніх шкіл №17, 34.

За рішенням експертної комісії зазначені навчальні заклади визнано атестованими.

Наказ управління освіти Миколаївської міської ради від 17.11.2016 №587 "Про затвердження рішення експертної комісії з атестації Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 Миколаївської міської ради Миколаївської області від 16.11.2016"

Наказ управління освіти Миколаївської міської ради від 17.11.2016 №588 "Про затвердження рішення експертної комісії з атестації Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №36 Миколаївської міської ради Миколаївської області від 16.11.2016"


Категория: Державна атестація навчальних закладів | Добавил: Управління_освіти |

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

08.11.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, учням, батькам, громадськості

9 листопада на Українському радіо відбудеться Шістнадцятий радіодиктант національної єдності

Акція традиційно відбувається у День української писемності та мови і має на меті об’єднати усіх небайдужих навколо українського слова. Для того, щоб стати учасником, окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку,  радіоприймач, комп‘ютер, планшет або телефон з виходом в Інтернет.

Об 11 годині на Першому каналі Українського радіо почнеться годинна радіопрограма, присвячена акції: йтиметься про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання, а об 11:30 прозвучить власне текст.

Диктуватиме доцент Київського університету ім. Б.Грінченка Олександр Авраменко.

Запрошуємо усіх охочих не лише долучитися і написати диктант, але й стати своєрідними співорганізаторами акції: створити свій власний осередок диктанту – зібратися родиною, колективом чи організувати написання у закладі, де Ви працюєте або навчаєтеся, адже мета акції – не перевірка грамотності, а єднання!

За умовами акції, Ви можете надіслати диктант на перевірку на Українське радіо. Для цього можна скористатися звичайною поштою або електронною.

Паперові листи треба надсилати на адресу Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001; електронні – rd@nrcu.gov.ua.

У випадку паперових версій, перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада (за поштовим штемпелем). Електронні листи мають містити відскановані чи сфотографовані копії написаних від руки диктантів і бути надісланими не пізніше 12.00 10 листопада.

Наказ управління освіти Миколаївської міської ради від 04.11.2016 №572 "Про відзначення Дня української писемності і мови"


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

ВІТАЄМО

Корж Валентину Лаврентіївну,

завідуючу дошкільного навчального закладу №99,

яка нагороджена Грамотою Верховної Ради України
"За заслуги перед українським народом"!


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

Увага! Переформування звітів ЗНЗ-1

31.10.2016

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, де функціонують класи з поглибленим вивченням предметів, спеціальні  та інклюзивні класи

У зв'язку із внесенням змін у статистичні форми Д-7-8 та Д-9 загальноосвітнім навчальним закладам необхідно переформувати звіти ЗНЗ-1. Для цього необхідно:

- оновити програму "КУРС: Школа" до версії 169 R2;

- заповнити "Додаток до ЗНЗ-1";

- викласти його на портал ІСУО за допомогою програми "Курс: Сайт".

Інструкції для ЗНЗ можна завантажити за цим посиланням


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

Високі нагороди Миколаївських освітян

ВІТАЄМО

Колесниченко Надію Георгіївну,
директора міської вечірньої школи з заочною формою навчання та

Сергієнко Олену Василівну,
директора загальноосвітньої школи №52,

які нагороджені Грамотою
Верховної Ради України
"За заслуги перед українським народом"!


Категория: Гордість міста | Добавил: Управління_освіти |

Послуги з кризового консультування

24.10.2016

Керівникам навчальних закладів, педагогам, учням, батькам

Всеукраїнська благодійна організація "Ініціатива заради життя" пропонує демобілізованим учасникам АТО та членам їх сімей, членам сімей загиблих військовослужбовців безкоштовне психологічне консультування .

Консультування відбувається в індивідуальній та груповій формах відповідно до потреб та спеціфіки психологічних проблем клієнтів.

Звертатися за телефоном: 0951240960, (0512)724929 (Мороз Руслана Анатоліївна)

Просимо довести до відома батьків та учнів, розмістити оголошення в інформаційних куточкаї.


Категория: Новини | Добавил: Управління_освіти |

1-40 41-80 81-120 121-160 ... 1521-1560 1561-1573

[ Додати матеріал ]

Ми в соцмережах
       



Міська профспілка
Реагувати на виклики й працювати на перспективу

Працювати в умовах змін – пленум ЦК Профспілки

VІІ розширений пленум Миколаївської міської організації профспілки






Інформаційний партнер
Науково-педагогічна бібліотека Миколаєва

Сайти навчальних закладів
ДНЗ №1
ДНЗ №2
ДНЗ №5
ДНЗ №52
ДНЗ №140
ДНЗ №148
Палац творчості учнів
МСЮТ
БТДЮ Інгульського р-ну
Морський ліцей
Муніципальний колегіум
Економічний ліцей №1
Економічний ліцей №2
Миколаївська гімназія №2
Миколаївська гімназія №3
Миколаївська гімназія №4
Миколаївська гімназія №41
Перша українська гімназія
Класичний ліцей
Юридичний ліцей
Академія дитячої творчості
Миколаївська СШ №22
Миколаївська ЗОШ №1
Миколаївська ЗОШ №3
Миколаївська ЗОШ №4
Миколаївська ЗОШ №6
Миколаївська ЗОШ №7
Миколаївська ЗОШ №10
Миколаївська ЗОШ №11
Миколаївська ЗОШ №12
Миколаївська ЗОШ №14
Миколаївська ЗОШ №15
Миколаївська ЗОШ №16
Миколаївська ЗОШ №17
Миколаївська ЗОШ №19
Миколаївська ЗОШ №20
Миколаївська ЗОШ №24
Миколаївська ЗОШ №25
Миколаївська ЗОШ №26
Миколаївська ЗОШ №27
Миколаївська ЗОШ №28
Миколаївська ЗОШ №29
Миколаївська ЗОШ №30
Миколаївська ЗОШ №32
Миколаївська ЗОШ №33
Миколаївська ЗОШ №34
Миколаївська ЗОШ №35
Миколаївська ЗОШ №36
Миколаївська ЗОШ №37
Миколаївська ЗОШ №39
Миколаївська ЗОШ №40
Миколаївська ЗОШ №42
Миколаївська ЗОШ №43
Миколаївська ЗОШ №44
Миколаївська ЗОШ №45
Миколаївська ЗОШ №46
Миколаївська ЗОШ №47

Миколаївська ЗОШ №48
Миколаївська ЗОШ №49
Миколаївська ЗОШ №50
Миколаївська ЗОШ №51
Миколаївська ЗОШ №52
Миколаївська ЗОШ №53
Миколаївська ЗОШ №54
Миколаївська ЗОШ №56
Миколаївська ЗОШ №57
Миколаївська ЗОШ №59
Миколаївська ЗОШ №60
Миколаївська ЗОШ №61
Миколаївська ЗОШ №64
Миколаївська ЗОШ №65
СНВК

Корисні посилання





























































«Методичний портал»


Управління освіти Миколаївської міської ради © 2017