This version of the page http://www.molodist.com/press/show?id=1 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-04-08. The original page over time could change.
Application form

47th KYIV IFF "MOLODIST" - OCTOBER 21-29, 2017

New Italian cinema. Opening.

Стартував тиждень «Нового італійського кіно», що урочисто відкрився 8 червня у столичному кінотеатрі «Київ» та пройде у чотирьох містах України

з 8 червня - Київ - кінотеатр Київ

з 10 червня - Львів – кінотеатр Кінопалац «Коперник»

з 16 червня - Харків – кінотеатр «8 ½»

з 24 червня – Одеса – Інотеатр

 

Організатори події: 

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість»

Італійський інститут культури 

Культурна асоціація N.I.C.E. (New Italian cinema events).

У програмі найсвіжіші стрічки Італії, що відома своїми великими режисерами на весь світ, такими як: Федеріко Фелліні, Мікеланджело Антоніоні, П’єр Паоло Пазоліні та багатьма іншими. Серед стрічок нашої програми – призери міжнародних кінофестивалів і номінанти на Оскар!

Під час урочистого відкриття «Нового італійського кіно» у столичному кінотеатрі «Київ», у форматі коктейль-брифінгу відбулося спілкування організаторів, партнерів, спонсорів та гостей з представниками ЗМІ. На святковому заході були: Надзвичайний і Повноважний Посол Італії в Україні Фабріціо Романо, Генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі,  Директор Італійського інституту культури Анна Пасторе, Куратор культурного інституту N.I.C.E. Альберто ді Мауро, Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, Голова Правління ПАТКБ "ПРАВЕКС-БАНК" Тарас Кириченко, актор фільму «Друга весна» Клаудіо Ботоссо, гості Олег Скрипка, Марійка Бурмака, режисери, актори та інші представники українського та італійського кінематографу.

Фільм-відкриття  «Друга весна» представив виконавець головної ролі Клаудіо Ботоссо, а після стрічки відбулась сесія запитань-відповідей з актором. Режисер цього фільму  Франческо Калоджеро відкриє італійську кінопанораму в Одесі 24 червня.

Генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі: «Український глядач завжди був закоханий в італійське кіно. У період 60-80 рр. минулого сторіччя італійські стрічки збирали повні зали. Славнозвісні імена режисерів та акторів, таких як Федеріко Фелліні, Лукіно Вісконті, П’єр Паоло Пазоліні, Мікеланджело Антоніоні, Вітторіо де Сіка, Роберто Росселліні, Софі Лорен та Марчелло Мастроянні, Джина Лоллобриджида, Альберто Сорді та Моніка Вітті були більш популярні, ніж американські кінозірки. Тепер сучасний кінематограф з Апеннін буде продемонстрований в чотирьох містах України (Київ, Львів, Харків, Одеса) з 8-го по 30-те червня. 

Десять нових різножанрових фільмів, від комедії до драми, представлять сьогоднішню палітру італійського кіномистецтва. Ми будемо раді привітати зірку італійського кіно Клаудіо Ботоссо у Києві, а режисера Франческо Калоджеро – в Одесі. Хочеться висловити подяку Італійському інституту культури в Україні та культурній асоціації N.I.C.E. з Флоренції за організацію цієї чудової події, а також Правекс банку – за підтримку. Запрошуємо справжніх кіноманів та широке коло глядачів не пропустити цю яскраву подію!»

Виконавчий директор КМКФ «Молодість» Владислав Лясовський«Все активніше посольства та іноземні культурні інституції в Україні сприяють організації кіноподій і співпрацюють з КМКФ «Молодість». Яскравим прикладом є «Нове італійське кіно», яке ми організовуємо разом з Італійським інститутом культури та культурною асоціацією N.I.C.E.    

Італійське кіно завжди користувалось зацікавленням в української аудиторії. Цього разу маємо насичену програму, яку раджу не пропустити. Ми раді, що маємо можливість показати в Україні італійське кіно останніх років, яке не дістається широкого прокату».

Директор Італійського інституту культури Анна Пасторе: «У червні кіно в Києві буде асоціюватися з кольорами італійського прапора, як, власне, і у Львові, Харкові та Одесі. Разом з нашими друзями – фестивалями «Молодість» та «N.I.C.E.» – ми відкриємо фестиваль, який Італійський інститут культури в Україні вирішив присвятити Новому італійському кіно, а саме - десятьом кінострічкам, які вийшли у світ протягом останніх двох років. Фестиваль символічно розпочнеться найсвіжішим фільмом «Друга весна», який відкриє програму в Києві та в презентації якого візьме участь виконавець головної ролі Клаудіо Ботоссо. Цей фільм з’явився на екранах лише чотири місяці тому.

Жанри відібраних фільмів – різні: від комедії «Латинський коханець» до стрічки «Не будь злим» у стилі Пазоліні; фільми про проблеми підлітків («Хлорка» і «Мене звати Майя»); фільм, присвячений театральному мистецтву «Я, Арлекін»; історії, засновані на реальних подіях «Італо Бароко», а також комедії «по-італійськи» – «Джулія і ми», «Якщо Господь забажає», «Нестійка погода». Головна мета фестивалю – описати яскравими фарбами вічні теми буття (самотність, дружба, сімейні стосунки) крізь призму сьогоденної Італії, зокрема передати актуальну ситуацію поза великими містами – на околицях, у селищах, у курортних містечках».

Фільми демонструються мовою оригіналу з англійськими і українськими субтитрами.

У ПРОГРАМІ:

«Хлорка» (2015), режисер Ламберто Санфеліче

«Я, Арлекін» (2014), режисери Маттео Біні, Джорджо Пазотті

«Якщо Господь забажає» (2015), режисер Едоардо Мария Фальконе

«Мене звати Майя» (2015), режисер Томмазо Агнесса

«Iтало Бароко» (2014), режисер Алессія Скарсо

«Нестійка погода» (2014), режисер Марко Понтекорво

«Не будь злим» (2015), режисер Клаудіо Калігарі

«Джулія і ми» (2015), режисер Едоардо Лео

«Латинський коханець» (2015), режисер Крістіна Коменчіні

«Друга весна» (2016), режисер Франческо Калоджеро

 

Організатори:

Італійський інститут культури 

КМКФ «Молодість»

N.I.C.E. (New Italian cinema events)

Спонсор:

ПАТКБ «ПРАВЕКС-БАНК»

Партнер:

OLIMPIYSKIY Sports restaurant & Grill

 

Медіа-партнери:

ZIK

5 канал

UBR

Ретро FM

Український Тиждень

День

Обозреватель 

MOVIEGRAM 

 

З повагою,

прес-аташе КМКФ «Молодість» 

Олександра Дідик

+380 (97)717-63-56 

oleksandra.didyk@molodist.com

Become a partner

Please, fill in all fields.

Our manager will contact you